VI Live: blik terug op een interessante voetbaldag

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waarin ook de play-offs om een Eredivisie-plek op de voet gevolgd worden.

VI Live: blik terug op een interessante voetbaldag

19.55 uur: EINDSTAND LAZIO - AS ROMA 1-2
AS Roma plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League na een 2-1 overwinning op aartsrivaal Lazio, dat vol aan de bak moet om de derde plaats - en dus een plek in de voorronde van het kampioenenbal - te behouden. In de laatste speelronde mag er niet verloren worden op bezoek bij Napoli, aangezien die club anders als derde eindigt.

19.45 uur: DOELPUNT AS ROMA
AS Roma brengt de stand vijf minuten voor het einde op 2-1! Mapou Yanga-Mbiwa kopt raak na een vrije trap van Miralem Pjanic.

19.41 uur: DJORDJEVIC TREKT STAND GELIJK
Lazio komt negen minuten voor tijd op gelijke hoogte tegen AS Roma. Miroslav Klose kopt na een uitstekende voorzet van Felipe Anderson terug op Filip Djordjevic, die met het hoofd scoort.

19.33 uur: ITURBE LAAT ROMA JUICHEN
Eindelijk een doelpunt in Stadio Olimpico. Juan Iturbe tikt van dicht bij binnen na een uitstekende actie van Víctor Ibarbo. AS Roma leidt met 1-0 tegen Lazio.

18.50 uur: RUSTSTAND LAZIO - AS ROMA 0-0

18.34 uur: EINDSTAND NAC BREDA - VVV-VENLO 3-0
Dankzij twee treffers van Guyon Fernandez en één van Divine Naah wint NAC Breda thuis ruim van VVV-Venlo. Roda JC Kerkrade is de volgende tegenstander.

18.16 uur: FERNANDEZ MET ZIJN TWEEDE
NAC Breda komt op een 3-0 voorsprong tegen VVV-Venlo. Op aangeven van Mats Seuntjens maakt Guyon Fernandez zijn tweede van de wedstrijd.

18.13 uur: BUIT IS BINNEN VOOR NAC
Divine Naah maakt er in de zeventigste minuut 2-0 van, waardoor VVV-Venlo drie keer moet scoren om de volgende ronde van de play-offs om promotie/degradatie te bereiken.

18.00 uur: AFTRAP LAZIO - AS ROMA
De Romeinse derby begint! Lazio heeft een punt nodig om zich van een plek in de topdrie te verzekeren. Roma is daarvan al gegarandeerd en kan met een overwinning de tweede plaats veiligstellen, die in tegenstelling tot de derde positie rechtstreekse toegang tot de Champions League biedt. Landgenoot Stefan de Vrij staat tegenover Francesco Totti, die bij AS Roma in de spits staat.
Lazio: Marchetti; Basta, De Vrij, Gentiletti, Lulic; Candreva, Biglia, Mauri, Parolo, Anderson; Klose.
AS Roma: De Sanctis; Torosidis, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas; Keita, De Rossi, Nainggolan; Florenzi, Totti, Iturbe.

17.53 uur: EINDSTAND NORWICH CITY - MIDDLESBROUGH 2-0
Norwich City wint de playoff-finale en promoveert naar de Premier League!

17.32 uur: RUSTSTAND NAC BREDA - VVV-VENLO
NAC Breda staat halverwege op een 1-0 voorsprong tegen VVV-Venlo. Na de 1-0 uitzege tijdens de heenwedstrijd lijkt de ploeg van trainer Robert Maaskant op weg naar de finaleronde van de play-offs om promotie/degradatie.

17.29 uur: FERNANDEZ WEER GOUD WAARD
NAC Breda komt op slag van rust op voorsprong. Na geklungel in de verdediging van VVV-Venlo schiet Guyon Fernandez raak.

16.50 uur: RUSTSTAND NORWICH CITY - MIDDLESBROUGH 2-0

16.45 uur: AFTRAP NAC BREDA – VVV-VENLO
NAC Breda zit op rozen tegen VVV-Venlo, na de 1-0 zege in Limburg van vrijdag. Bij de thuisclub krijgt Uros Matic de voorkeur boven Joeri de Kamps. De bal rolt in Breda!
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Ligeon, Marcellis, Drost, Amieux; Seuntjens, Naah, De Zeeuw, Matic, Tighadouini; Fernandez.
VVV: Mäenpää; Joppen, Promes, Buwalda, Fleuren; Post, Nijholt, Voorn; Wolters, Platje, Van Crooy.

16.29 uur: DE KAMPS GEPASSEERD
NAC Breda-volger Dennis van Bergen over de opstelling van de Brabanders voor het thuisduel met VVV-Venlo van 16.45 uur.

16.25 uur: EINDSTAND FC EINDHOVEN – FC VOLENDAM 1-1
FC Volendam overleeft in Eindhoven, ondanks een late goal van doelman Tom Muyters van de thuisclub na een corner. Volendam speelt in de finale van de play-offs tegen De Graafschap, dat eerder op de dag met Go Ahead Eagles afrekende.

16.22 uur: EINDSTAND RODA JC – FC EMMEN 2-2
Roda JC plaatst zich voor de finale van de play-offs door een 2-2 gelijkspel tegen FC Emmen na een 0-1 zege in Drenthe. In de eindstrijd is NAC Breda of VVV-Venlo, die elkaar om 16.45 uur ontmoeten in Breda, de opponent.

16.17 uur: NOG EEN DOELPUNT VOOR NORWICH
Promotie naar de Premier League komt nu wel heel dichtbij voor Norwich City. In de zeventiende minuut helpt Nathan Redmond The Canaries op 2-0 tegen Middlesbrough.

16.14 uur: DOELPUNT NORWICH CITY
Norwich City zet een grote stap richting een terugkeer in de Premier League dankzij een doelpunt van Cameron Jerome: 1-0.

16.00 uur: AFTRAP MIDDLESBROUGH - NORWICH CITY
Welke club promoveert er naar de Premier League? De bal rolt op Wembley!

15.59 uur: DAAR IS WEL DE 2-2
Net was FC Emmen dicht bij de 2-2, nu is het wel raak. Said Bakkati breekt door en legt de bal terug op Roland Bergkamp, die binnenschuift: 2-2. Nu heeft Emmen nog maar een goal nodig om de finale te bereiken. Spanning alom!

15.54 uur: EMMEN DICHT BIJ GELIJKMAKER
Luis Pedro heeft de gelijkmaker op zijn schoen, maar ziet zijn schot tegen de paal belanden. Roda staat dus nog steeds op 2-1.

15.50 uur: KUWAS BREEKT DE BAN
FC Eindhoven stuit steeds op Theo Zwarthoed en krijgt van Brandley Kuwas een volgende klap. De aanvaller zet FC Volendam op koers van de play-offsfinale.

15.19 uur: RUSTSTAND FC EINDHOVEN-FC VOLENDAM 0-0
Ook in Eindhoven is het rust. Er is nog niet gescoord, waardoor Volendam voorlopig nog aan de goede kant van de score zit. Thuis won Volendam immers met 2-1.

15.15 uur: 2-1 VOOR RODA
Mitchell Paulissen zet de Limburgers weer op voorsprong: 2-1. Helemaal vogelvrij blijft hij koel en schiet hij de 2-1 binnen. Nu moet Emmen weer twee keer scoren om door te gaan. De goal is direct het laatste wapenfeit van de eerste helft; Bas Nijhuis fluit direct voor de rust.

15.03 uur: BIJNA WEER DEUL
Daar is Boy Deul dicht bij de 1-2. Zijn vrije trap wordt ternauwernood gered door Benjamin van Leer.

14.58 uur: SCHITTERENDE GOAL DEUL
Gleed hij net nog uit, nu tekent hij op schitterende wijze voor de 1-1. Vanaf ruim twintig meter knalt Boy Deul via de binnenkant van de paal binnen. Het is weer 1-1 en FC Emmen gelooft er weer in.

14.45 uur: FINALE VOOR DE GRAAFSCHAP
Op 28 en 31 mei zal De Graafschap dus in de finale van de play-offs om een Eredivisie-ticket staan. Daarin zal of FC Eindhoven of FC Volendam de tegenstander zijn.

14.44 uur: GO AHEAD EAGLES GEDEGRADEERD
De lijdensweg van Go Ahead Eagles is ten einde. Pol van Boekel fluit voor het laatst, waardoor De Graafschap met 1-0 wint in Deventer en het lot van Go Ahead bezegelt. Na twee seizoenen Eredivisie-voetbal degraderen de Eagles weer naar de Jupiler League. Zodoende zal Go Ahead dus als Eerstedivisionist Europa ingaan...

14.43 uur: ZWARTHOED DE HELD
Theo Zwarthoed heeft nog maar eens twee schitterende reddingen in huis. Roald van Hout kan hem tot drie keer toe niet passeren.

14.41 uur: OOK GROTE KANS VOOR EINDHOVEN
Anthony van den Hurk mag alleen op doelman Theo Zwarthoed af, maar ziet de goalie redding brengen. Het is nog 0-0 in Eindhoven.

14.38 uur: VOLENDAM RUIKT AAN TREFFER
Ludcinio Marengo ziet zijn inzet stranden tegen de paal. Daar was Volendam dicht bij de voorsprong en kruipt FC Eindhoven door het oog van de naald.

14.37 uur: RODA KOMT OP VOORSPRONG
In Limburg is het niet lang wachten op de eerste goal. Na een glijpartij van Boy Deul kan Mitchel Paulissen weg met de bal. Zijn steekpassje bereikt Raymond Gyasi, die tegendraads raak schiet. Roda op voorsprong: 1-0.

14.30 uur: OOK OVERIGE DUELS GESTART
Terwijl Go Ahead op degradatie afstevent, zijn de twee duels van 14.30 uur begonnen. Roda verdedigt een 1-0 voorsprong, terwijl FC Volendam in eigen huis met 2-1 won.
Roda JC Kerkrade-FC Emmen
FC Eindhoven-FC Volendam

14.28 uur: DUEL HERVAT
In totaal heeft de wedstrijd 25 minuten stilgelegen. Er is nog ruim een kwartier te spelen. Go Ahead heeft daarin een wonder nodig om degradatie te voorkomen.

14.15 uur: OOK SPELERS GO AHEAD NAAR BINNEN
De spelers van Go Ahead Eagles bleven nog enkele minuten op het veld, maar gaan nu ook naar binnen. Zicht op een snelle hervatting is er immers niet zolang het onrustig blijft.

14.10 uur: OPSTELLINGEN DRUPPELEN BINNEN
Terwijl het spel in Deventer nog niet hervat is, kijken we alvast vooruit naar de twee duels van 14.30 uur. Roda JC Kerkrade ontvangt dan FC Emmen en FC Eindhoven krijgt FC Volendam op bezoek. Volendam won in eigen huis met 1-2 en Roda zegevierde met 1-0.
De opstellingen van de twee duels:
FC Eindhoven: Muyters, Durwael, Nieveld, N'Toko, Gunst; Deschilder, Van Son, Van den Boomen; Van Hout, Van den Hurk, Sleegers.
Volendam: Zwarthoed; Akouili, Schilder, Schouten, Lo Fo Sang; Evers, Fafiani, Overtoom; Marengo, Brands, Kuwas.

Roda JC Kerkrade: Van Leer; Monteyne, Swinkels, Ramos Van Peppen; Van Hyfte, Faik, Paulissen; Raymond Gyasi , Jansen, Höcher
FC Emmen: Meerits; Bakkati, Pedro, Seip, Siekman; Olijve, Vossebelt, Deul; Resida Bergkamp, Peters

14.03 uur: GESTAAKT
Twee fans van Go Ahead betreden het veld en eentje rent naar het uitvak toe. Pol van Boekel bedenkt zich geen moment en staakt het duel. Direct daarop komen de stewards in actie, maar de afkoelingsperiode is een feit.

14.00 uur: GOAL DE GRAAFSCHAP
Uit een corner kopt Vincent Vermeij raak voor De Graafschap. Alleen een wonder kan Go Ahead nog redden... Drie goals in achttien minuten. Overigens stond Vermeij net drie minuten op het veld.

13.57 uur: CAVLAN REDT
Het was lang wachten op de volgende grote kans van Go Ahead, maar daar was-ie. Een schot van Alex Schalk smoort onder het lichaam van doelman Hidde Jurjus en rolt vervolgens tergend langzaam door. Caner Cavlan kan de bal net voor de aanstormende Wesley Verhoek wegschieten.

13.37 uur: ADELAARSHORST HAALT OPGELUCHT ADEM
De tweede helft is enkele minuten oud, maar daar ontsnapt Go Ahead aan een tegengoal. Kristopher Vida kopt maar rakelings naast.

13.16 uur: RUSTSTAND GO AHEAD EAGLES-DE GRAAFSCHAP 0-0
Daar houdt keeper Erik Cummins Go Ahead Eagles in de wedstrijd. Met een katachtige reflex heeft hij een antwoord op de kopbal van Tim Janssen. Direct erna is het rust. Go Ahead heeft nog een helft om de uitnederlaag goed te maken, anders is degradatie een feit.

13.07 uur: WEER PLET
Daar zijn kans drie en vier voor Plet. Eerst mist hij de bal na een voorzet van Wesley Verhoek, daarna komt hij bij een corner net tekort om binnen te lopen. De Graafschap staat wel flink onder druk.

13.05 uur: GROTE KOPKANS PLET
Na schitterend voorbereidend werk van Deniz Türüç krijgt Glynor Plet een enorme kans. Hij schampt de bal echter veel te veel, waardoor de bal naast de paal verdwijnt. Go Ahead heeft de zo felbegeerde goal dus nog niet te pakken.

13.03 uur: STEVIG
Goed is het nog niet in De Adelaarshorst, stevig wel. Pol van Boekel heeft alle middelen nodig om het duel in de hand te houden. Inmiddels heeft hij vier gele kaart uitgedeeld. Na een half uur is het nog 0-0 en is Go Ahead dus virtueel gedegradeerd.

12.55 uur: VUURWERK
Scheidsrechter Pol van Boekel legt het spel heel even stil. Er wordt immers vuurwerk op het veld gegooid en achter het doel verschijnen dikke, zwarte rookpluimen. Na een onderbreking van drie minuutjes, hervat Van Boekel het spel.

12.42 uur: ADELAARSHORST LEEFT OP
Daar was bijna de 1-0 voor Go Ahead. Glynor Plet raakt met een halve omhaal de lat. In de rebound is Alex Schalk ook dicht bij de 1-0, maar opnieuw redt doelman Hidde Jurjus. Ook bij de poging van Plet zorgde hij er door de bal te toucheren voor dat de lat redding kon brengen.

12.35 uur: DAAR WAS HET EERSTE KANSJE
Jerry van Ewijk is als eerste dicht bij een treffer, maar raakt de bal verkeerd. Er lijkt bij beide ploegen veel spanning op te zitten.

12.30 uur: AFTRAP GO AHEAD EAGLES-DE GRAAFSCHAP
Het is D-Day voor Go Ahead Eagles. De nummer zeventien van de Eredivisie moet een 1-0 nederlaag uit Doetinchem (goal Ted van de Pavert) zien goed te maken, om niet nu al te degraderen. De opstellingen van beide clubs zien er als volgt uit:
Go Ahead Eagles: Cummins; Lambooij, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum; Overgoor, Van Ooijen, Türüç; Verhoek, Plet Schalk.
De Graafschap: Jurjus; Cavlan, Pröpper, Van de Pavert, Straalman; Linssen, Tarfi, Lazic; Van Ewijk, Janssen, Vida.

12.25 uur: FINALES PLAY-OFFS
Op 28 en 31 mei zullen de finales in de play-offs om een Eredivisie-plek op het menu staan. Na vandaag kunnen we de duels dan gaan invullen:
Go Ahead Eagles/De Graafschap - FC Eindhoven/FC Volendam
Roda JC Kerkrade/FC Emmen - NAC Breda/VVV-Venlo

12.20 uur: TWEEDE PINKSTERDAG IN HET TEKEN VAN PLAY-OFFS
Op Tweede Pinksterdag staan er vier play-off-duels op het programma in de tweede ronde. Bekijk hieronder het programma.
12.30 uur: Go Ahead Eagles-De Graafschap (0-1)
14.30 uur: FC Eindhoven-FC Volendam (1-2)
14.30 uur: Roda JC Kerkrade-FC Emmen (1-0)
16.45 uur: NAC Breda-VVV-Venlo (1-0)

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.