VI Live: blik terug op een enerverende voetbalzondag

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: blik terug op een enerverende voetbalzondag

Daarmee is de VI Live voor deze zondag ten einde.

22.58 uur: EINDSTAND SAINT-ÉTIENNE - PARIS SAINT-GERMAIN 0-1

22.57 uur: EINDSTAND VALENCIA - SEVILLA 3-1

22.45 uur: EINDSTAND FIORENTINA - AS ROMA 1-1
AS Roma maakte na rust de achterstand tegen Fiorentina ongedaan dankzij een doelpunt van Adem Ljajic. Desondanks groeit de achterstand op koploper Juventus tot zeven punten.

21.50 uur: RUSTSTAND SAINT-ÉTIENNE - PARIS SAINT-GERMAIN 0-0

21.47 uur: RUSTSTAND VALENCIA - SEVILLA 2-1

21.36 uur: RUSTSTAND FIORENTINA - AS ROMA 1-0
Fiorentina leidt met 1-0 tegen Roma na een doelpunt van Mario Gomez. Vanuit Romeins en zeker ook Nederlands perspectief wordt de wedstrijd overschaduwd door het uitvallen van Kevin Strootman.

21.18 uur: KNIEBLESSURE STROOTMAN
Kevin Strootman is in het duel met Fiorentina al na een halfuur naar de kant gegaan met een blessure aan zijn linkerknie. Vorig jaar liep de middenvelder van AS Roma een zeer ernstige kwetsuur op aan hetzelfde gewricht.

21.00 uur: AFTRAP SAINT-ÉTIENNE - PARIS SAINT-GERMAIN
Gregory van der Wiel ontbreekt bij PSG, terwijl Ricky van Wolfswinkel in de spits staat bij de gastheren.

21.00 uur: AFTRAP VALENCIA – SEVILLA
De bal rolt in Valencia. We kunnen spreken van een Spaanse topper tussen nummer vier Sevilla en nummer vijf Valencia. De achterstand op de topdrie met Real Madrid, Barcelona en Atlético Madrid is minimaal voor beide ploegen, dus de inzet is duidelijk: winnen om in het spoor te blijven.

20.53 uur: EINDSTANDEN AFRIKA CUP
Gabon - Equatorial-Guinee 0-2
Congo – Burkina Faso 2-1

Groepshoofd Congo en gastland Equatorial-Guinee zijn door naar de volgende ronde van het toernooi om de Afrika Cup. Voor Gabon en Burkina Faso zit het eindtoernooi in Equatorial-Guinee er op na drie groepswedstrijden.

20.45 uur: AFTRAP FIORENTINA - AS ROMA
Kevin Strootman staat in de basis bij AS Roma, dat moet winnen om koploper Juventus in het zicht te houden.

19.54 uur: EINDSTAND GALATASARAY - RIZESPOR 2-0
Galatasaray wint dankzij een grote bijdrage van Wesley Sneijder met 2-0 van Rizespor. De Nederlander leverde een doelpunt en een assist.

19.45 uur: RUSTSTANDEN AFRIKA CUP
Gabon - Equatoriaal-Guinee 0-0
Gabon - Burkina Faso 0-0

19.00 uur: AFTRAPPEN AFRIKA CUP
Gabon - Equatoriaal-Guinee
Gabon - Burkina Faso

18.52 uur: ARSENAL WINT
In tegenstelling tot onder meer Chelsea (4-2 verlies tegen Bradford City) en Manchester City (2-0 onderuit tegen Middlesbrough) wint Arsenal wél van een kleinere tegenstander. Uit bij Brighton & Hove Albion wordt met 3-2 gewonnen.

18.35 uur: EINDSTAND GO AHEAD EAGLES - ADO DEN HAAG 1-0
Go Ahead Eagles slaagt er niet in tegen tien man van ADO Den Haag de voorsprong verder uit te bouwen, maar wint wél met 1-0.

18.33 uur: BRIGHTON WEER
Brighton mag dan toch weer hopen op een stunt in de FA Cup. Sam Baldock verkleint opnieuw de achterstand tegen Arsenal. Nog een kwartier rest de club uit het Championship.

18.19 uur: SNEIJDER BREEKT DE BAN
Galatasaray zoekt revanche voor het bekerechec van afgelopen week. Wesley Sneijder geeft het goede voorbeeld tegen Rizespor. Bekeken tikt de Oranje-international de 1-0 binnen.

18.17 uur: JUWEEL ROSICKY
Met een prachtige volley brengt Tomás Rosicky de stand op 1-3 voor Arsenal tegen Brighton.

18.08 uur: TEGENGOAL ARSENAL
Het wordt toch nog spannend voor Arsenal, want Brighton komt terug tot 1-2 via Chris O'Grady.

17.47 uur: RUSTSTAND BRIGHTON & HOVE ALBION - ARSENAL 0-2

17.31 uur: RUSTSTAND GO AHEAD EAGLES - ADO DEN HAAG 1-0
Trainer Henk Fraser staat voor een lastig karwei. Halverwege staat zijn ploeg niet alleen op achterstand, maar moet ADO Den Haag het na de rust ook nog eens stellen met tien man na de rode kaart voor Vito Wormgoor.

17.26 uur: GOAL GO AHEAD EAGLES
Het zit ADO Den Haag niet mee. Vito Wormgoor krijgt na een actie van Wesley Verhoek de bal tegen zijn hand. Scheidsrechter Ed Janssen twijfelt geen moment en geeft Wormgoor rood en Go Ahead Eagles een strafschop, een zware straf. Jop van der Linden schiet de strafschop binnen en dus lijkt Go Ahead op weg naar een zege: 1-0.

17.25 uur: EN DAT IS TWEE
Arsenal lijkt het bekerduel met Brighton al vroegtijdig te beslissen. Mesut Özil maakt er in de 24ste minuut 0-2 van.

17.02 uur: DOELPUNT ARSENAL
Het bekerduel aan de Engelse kust begint voortreffelijk voor The Gunners, die via Theo Walcott razendsnel de leiding nemen tegen de club van Danny Holla.

17.00 uur: AFTRAP BRIGHTON & HOVE ALBION - ARSENAL

16.59 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Juventus - Chievo Verona 2-0
Internazionale - Torino 0-1
Parma - Cesena 1-2
Sampdoria - Palermo 1-1
Hellas Verona - Atalanta Bergamo 1-0

16.45 uur: AFTRAP GO AHEAD EAGLES – ADO DEN HAAG
De bal rolt in Deventer, waar het duel tussen de huidige nummer veertien ADO Den Haag en nummer vijftien Go Ahead Eagles op het programma staat. Hieronder nogmaals de 22 namen, onder wie Eagles-debutant en voormalig ADO-aanvaller Wesley Verhoek.
Go Ahead Eagles: Van der Hart; Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk; Lambooij, Overgoor, Duits; Verhoek, Kolder, Türüç.
ADO Den Haag: Hansen; Zuiverloon, Wormgoor, Derijck, Meijers; Malone, Jansen, Bakker; Alberg, Kramer, Van Duinen.

16.19 uur: EINDSTAND FC GRONINGEN – FC UTRECHT 2-2
Een krankzinnige slotfase in Groningen, die uiteindelijk geen winnaar oplevert. Yassin Ayoub schiet van dichtbij op de lat, terwijl zijn ploeggenoten van FC Utrecht even later om een strafschop schreeuwen. Scheidsrechter Edwin van de Graaf laat gewoon doorspelen, waardoor beide ploegen een punt overhouden aan de alles behalve saaie wedstrijd.

16.19 uur: EINDSTAND NAC Breda – Willem II 0-0
Geen treffers en dus geen winnaar in de burenruzie tussen NAC en Willem II.

16.07 uur: VERHOEK DEBUTEERT TEGEN OUDE CLUB
Wesley Verhoek start direct in de basis bij Go Ahead Eagles. De 28-jarige rechtsbuiten maakte onlangs de overstap van Feyenoord en debuteert zondagmiddag tegen ADO Den Haag, de club waar hij opgroeide en jarenlang furore maakte. Hieronder de opstellingen van beide ploegen.
Go Ahead Eagles: Van der Hart, Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk, Lambooij, Overgoor, Duits, Verhoek, Kolder, Turuc.
ADO Den Haag: Hansen; Zuiverloon, Wormgoor, Derijck, Meijers; Malone, Jansen, Bakker; Alberg, Kramer, Van Duinen.

15.52 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Hellas Verona – Atalanta 0-0
Internazionale – Torino 0-0
Juventus – Chievo 0-0
Parma – Cesena 0-1
Sampdoria – Palermo 1-0

15.42 uur: WEER SNELLE GELIJKMAKER UTRECHT
Wéér maakt FC Utrecht snel gelijk na een treffer van FC Groningen. Voor rust was het Edouard Duplan die een vlug antwoord had op de vrije trap van Tjaronn Chery, nu betekent een poeier van Yassin Ayoub de 2-2.

15.38 uur: PRACHTIGE KOPBAL DE LEEUW
De tweede helft is zes minuten oud als Michael de Leeuw een voorzet van Hans Hateboer prachtig in de korte hoek langs Robbin Ruiter kopt: 2-1 voor FC Groningen.

15.17 uur: BALANS IN EUROBORG
Halverwege staat het gelijk in stadion Euroborg. FC Utrecht-verdediger Ramon Leeuwin raakte in de slotfase van de eerste helft nog de lat met een lepe lob. Verder zag scheidsrechter Edwin van de Graaf vermeende handsballen van Jeff Hardeveld (FC Groningen) en Edouard Duplan (bij de 1-1) over het hoofd.

15.16 uur: RUST IN BREDA
Het echte vuurwerk is er nog niet in de Brabantse derby, waarin Samuel Armenteros namens Willem II met een bal op de lat het gevaarlijkst is (0-0).

15.04 uur: DUPLAN MAAKT ALWEER GELIJK
Daar is de 1-1 alweer! Edouard Duplan reageert het snelst als de bal na een hoekschop voor de doelmond van FC Groningen blijft hangen. De Fransman schiet raak in de dak van het doel.

15.02 uur: CHERY SCOORT MET VRIJE TRAP
Tjaronn Chery zet FC Groningen na een half uur op voorsprong door een vrije trap in de korte hoek langs FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter te krullen: 1-0.

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
Hellas Verona – Atalanta
Internazionale – Torino
Juventus – Chievo
Parma – Cesena
Sampdoria – Palermo

14.30 uur: AFTRAP FC GRONINGEN - FC UTRECHT
FC Groningen gaat tegen FC Utrecht op jacht naar de eerste competitiezege sinds 30 november. De Domstedelingen wonnen juist drie van hun laatste vijf uitduels.

14.30 uur: AFTRAP NAC BREDA - WILLEM II
NAC Breda hoopt na drie nederlagen op rij weer eens punten te pakken tegen rivaal Willem II, dat vorige week nog met 1-0 won van Go Ahead Eagles.

13.50 uur: MAASKANT ZET DE KAMPS OP DE BANK
NAC Breda-trainer Robert Maaskant voert na de 4-1 nederlaag bij NAC Breda enkele wijzingen door. Tegen Willem II vervangt Kenny van der Weg de geschorste Rémy Amieux, terwijl Gill Swerts de voorkeur krijgt boven Joeri de Kamps. Willem II is ongewijzigd ten opzichte van het thuisduel met Go Ahead Eagles (1-0).
NAC Breda: Ten Rouwelaar; De Roover, Marcellis, Koch, Van der Weg; Falkenburg, Swerts, Matic; Sarpong, Fernandez, Tighadouini.
Willem II: Lamprou; Van der Struijk, Peters, Dries Wuytens, Dijks; Haemhouts, Braber, Stijn Wuytens; Sahar, Armenteros, Bruno Andrade.

13.45 uur: HALLER IN DE BASIS BIJ FC UTRECHT
Vanaf 14.30 uur spelen FC Groningen en FC Utrecht in Stadion Euroborg tegen elkaar. Bij FC Groningen voerde trainer Erwin van de Looi geen wijzigingen door in de opstelling ten opzichte van het uitduel met Ajax. Utrecht-coach Robby Alfen laat na de 2-1 nederlaag tegen SC Heerenveen winteraanwinst Sébastien Haller voor het eerst in de basis starten. Hij krijgt in de spits de voorkeur boven Rubio Rubin.
Opstellingen:
FC Groningen: Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Rusnák, Tibbling, Kieftenbeld, Chery; Antonia, De Leeuw.
FC Utrecht: Ruiter; Kum, Leeuwin, Letschert, Hardeveld; Janssen, Kali, Ayoub; Duplan, Haller, Peterson.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.