VI Live: blik terug op de mooie Champions League-avond

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het nationale en internationale voetbal op de voet volgt.

VI Live: blik terug op de mooie Champions League-avond

VI Live is nu gesloten. Blik terug op de mooie Champions League-avond.

22.35 uur: EINDSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE
Juventus - Malmö FF 2-0
Olympiakos Piraeus - Atlético Madrid 3-2
Real Madrid - FC Basel 5-1
Liverpool – Ludogorets 2-1
AS Monaco - Bayer Leverkusen 1-0
Benfica - Zenit Sint-Petersburg 0-2
Galatasaray – Anderlecht 1-1
Borussia Dortmund – Arsenal 2-0

22.34 uur: GOAL GERRARD! 2-1
Wat gebeurt er allemaal in Liverpool!! Anfield was in rouw na de late gelijkmaker van Ludogorets, maar een domme overtreding van doelman Milan Borjan doet de Bulgaarse club uiteindelijk de das om. Steven Gerrard mag in de 93ste minuut aanleggen vanaf elf meter en schiet Liverpool naar de overwinning.

22.34 uur: GOAL GALATASARAY! 1-1
De Turken slepen alsnog een gelijkspel uit het vuur tegen Anderlecht, dat weer niet wint op vreemde bodem. Namens de ploeg van Wesley Sneijder is Burak Yilmaz de doelpuntenmaker.

22.34 uur: GOAL JUVENTUS! 2-0
Carlos Tévez bepaalt met een schitterende vrije trap de eindstand in Turijn.

22.33 uur: GOAL LUDOGORETS! 1-1
Het is muisstil op Anfield!!!! Dani Abalo maakt twee minuten voor tijd de gelijkmaker tegen Liverpool namens de Bulgaarse kampioen.

22.30 uur: GOAL ATLÉTICO MADRID! 3-2
De spanning is terug in Griekenland. Antoine Griezmann maakt vier minuten voor tijd de aansluitingstreffer tegen Olympiakos. Zit een gelijkspel er nog steeds in?

22.25 uur: OLA JOHN BLIJFT OP DE BANK
Benfica, dat met 2-0 achterstaat tegen Zenit Sint-Petersburg, heeft drie keer gewisseld waardoor de Nederlander Ola John niet in actie komt.

22.24 uur: GOAL LIVERPOOL! 1-0
Ludogorets hield lange tijd stand, maar heeft geen passend antwoord op de inzet van Mario Balotelli. Tussen twee verdedigers in weet de fysiek sterke spits van Liverpool toch tot scoren te komen.

LEUKE STATISTIEK VAN VI-REDACTEUR RAMON MIN

22.22 uur: GOAL REAL MADRID! 5-1
In navolging van Gareth Bale en Cristiano Ronaldo weet ook Karim Benzema het net te vinden. De Franse centrumspits ramt de bal in het dak van het doel. Keeper Tomáš Vaclík is volstrekt kansloos.

22.17 uur: GOAL OLYMPIAKOS! 3-1
Olympiakos gooit de wedstrijd in het slot. Na fraai wegdraaien schiet Kostas Mitroglou de Grieken naar een riante voorsprong.

22.15 uur: LUDOGORETS HOUDT STAND, MISIDJAN NAAR DE KANT
De Bulgaarse kampioen Ludogorets houdt tot dusver knap stand op Anfield. Sterker, de paal stond vlak hiervoor zelfs een voorsprong in de weg tegen het grote Liverpool. Inmiddels heeft de Nederlander Virgil Misidjan het veld verlaten bij Ludogorets.

22.12 uur: AFELLAY NAAR DE KANT
De moegestreden Ibrahim Afellay verlaat twintig minuten voor tijd het veld voor Delvin Ndinga. Bekijk hier de treffer van de Nederlander.

22.11 uur: ARSENAL OPNIEUW GELUKKIG
Nu ontsnapt Szczesny. De doelman van Arsenal rekent bij een terugspeelbal niet op de instormende Aubameyang, die de bal voor zijn voeten wegtikt. De Londenaren kunnen opgelucht ademhalen als de bal over de lijn rolt. Arsenal oogt onmachtig, net als manager Arsène Wenger.

22.03 uur: GOAL AS MONACO! 1-0
João Moutinho wordt in stelling gebracht door Dimitar Berbatov en scoort eenvoudig!

22.02 uur: ARSENAL KOMT GOED WEG
Een razendsnelle counter via Pierre-Emerick Aubameyang eindigt met een vlammend schot op de lat. Daarmee houdt Arsenal nog een sprankje hoop voor het laatste halfuur.

22.01 uur: GOAL JUVENTUS! 1-0
Ook in Turijn is de eerste treffer aangetekend. Namens De Oude Dame opent Carlos Tévez de score tegen Malmö FF. En hoe! Na een fraaie hakbal van Kwadwo Asamoah knalt de Argentijn de 1-0 binnen.

21.52 uur: GOAL ANDERLECHT! 0-1
Dennis Praet schiet Anderlecht op fraaie wijze op voorsprong. De Belgische middenvelder schiet hard raak in de korte hoek. Even later is Wesley Sneijder gevaarlijk namens Galatasaray met een schot uit de tweede lijn. Zonder succes.

21.48 uur: GOAL BORUSSIA DORTMUND! 2-0
De tweede helft is amper begonnen of de bal ligt er al in bij Arsenal! Op aangeven van Kevin Grosskreutz schiet Pierre-Emerick Aubameyang de tweede treffer van de avond binnen.

21.35 uur: RUSTSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE

Juventus - Malmö FF 0-0
Olympiakos Piraeus - Atlético Madrid 2-1
Real Madrid - FC Basel 4-1
Liverpool - Ludogorets  0-0
AS Monaco - Bayer Leverkusen 0-0
Benfica - Zenit Sint-Petersburg 0-2
Galatasaray – Anderlecht 0-0
Borussia Dortmund – Arsenal 1-0

21.30 uur: GOAL BORUSSIA DORTMUND 1-0
Namens Arsenal liet Danny Welbeck dé kans op de openingstreffer liggen, maar dat doet Ciro Immobile niet. De Italiaanse spits zet aan voor een lange sprint en rondt bekwaam af in de verre hoek.

21.24 uur: GOAL ATLÉTICO MADRID! 2-1
De spanning is terug in Griekenland. Met een schitterende tegendraadse kopbal van Mario Mandzukic is de aansluitingstreffer tegen de ploeg van Ibrahim Afellay een feit.

21.23 uur: GOAL FC BASEL! 4-1
Doelpunten genoeg in Madrid, maar dit keer zijn het de bezoekers die het net weten te vinden. Op aangeven van Luca Zuffi doet Derlis Gonzales vlak voor de rust iets terug namens de Zwitsers.

21.21 uur: GOAL REAL MADRID! 4-0
FC Basel is niet opgewassen tegen een ontketend Real Madrid! James Rodríguez zet de marge op vier.

21.19 uur: GOAL CRISTIANO RONALDO! 3-0
Ook Cristiano Ronaldo heeft zijn eerste CL-treffer van het seizoen binnen! Op aangeven van Gareth Bale schiet de Portugees Real Madrid naar een 3-0 voorsprong. Daarmee is de eerste stap richting het CL-record van Raúl gezet. De topscorer aller tijden van het kampioenenbal staat op 71 doelpunten, Ronaldo nu op 68. Wanneer is Raúl zijn titel kwijt?

21.18 uur: GOAL AFELLAY! 2-0
Ibrahim Afellay schiet Olympiakos Piraeus naar een riante voorsprong. De huurling van Barcelona laat doelman Jan Oblak kansloos met een bekeken schot in de lange hoek.

21.16 uur: GOAL REAL MADRID! 2-0
Wat een geweldige pass van Luka Modric! Met de buitenkant van zijn rechtervoet schenkt hij de bal op een presenteerblad bij Gareth Bale: 2-0.

21.11 uur: NUYTINCK AL VROEG NAAR DE KANT
Bram Nuytinck kent een ongelukkige start in de Champions League. Na twee minuten krijgt de voormalige speler van NEC geel, terwijl hij na ruim twintig minuten naar de kant wordt gehaald door Anderlecht-trainer Besnik Hasi. De verdediger wordt gewisseld voor aanvaller Matias Suarez.

21.10 uur: GOAL ZENIT! 0-2
En de ellende duurt voort voor Benfica! Vier minuten na de rode kaart van Artur kopt Axel Witsel de tweede Russische treffer binnen.

21.04 uur: RODE KAART DOELMAN ARTUR
Het zit Benfica niet mee! Behalve de vroege achterstand, moet de Portugese topclub verder met tien man. Doelman Artur haalt de doorgebrokken Zenit-captain Danny neer en mag na ruim een kwartier inrukken.

21.01 uur: GOAL REAL MADRID! 1-0
Real Madrid komt gelukkig op voorsprong tegen FC Basel. Rechtsback Nacho wil voorzetten, maar ziet zijn pass via het lichaam van Marek Suchý in het doel belanden.

20.58 uur: GOAL OLYMPIAKOS! 1-0
Olympiakos neemt brutaal de leiding tegen Atlético Madrid. Namens de Griekse topclub haalt Arthur Masuaku - op aangeven van Ibrahim Afellay - de trekker over.

20.50 uur: GOAL HULK! 0-1
Hulk opent na vijf minuten de score in Lissabon en maakt het eerste Champions League-doelpunt van dit seizoen. De Braziliaan wipt de bal bekeken over Benfica-doelman Artur.

20.47 uur: NUYTINCK OP DE BON
Bram Nuytinck incasseert na twee minuten de eerste gele kaart van dit Champions League-seizoen. De Nederlandse verdediger van Anderlecht komt wild inglijden en legt Burak Yilmaz neer.

20.45 uur: AFTRAP CHAMPIONS LEAGUE
Het Champions League-seizoen is officieel van start gegaan. Hieronder nogmaals het programma.

Juventus - Malmö FF
Olympiakos Piraeus - Atlético Madrid
Real Madrid - FC Basel
Liverpool - Ludogorets  
AS Monaco - Bayer Leverkusen
Benfica - Zenit Sint-Petersburg
Galatasaray - Anderlecht
Borussia Dortmund - Arsenal

20.30 uur: OM VAST IN DE STEMMING TE KOMEN....

20.25 uur: NEDERLANDERS IN ACTIE
Vier landgenoten komen dinsdagavond sowieso in actie in de Champions League, terwijl Maarten Stekelenburg en Ola John hun opwachting mogelijk gedurende de wedstrijd maken. De doelman van AS Monaco moet Danijel Subašic voor zich dulden en begint op de reservebank, terwijl Benfica-aanvaller John na zijn sterke invalbeurt van afgelopen weekend tegen Vitória Setúbal (5-0 zege, één treffer van John) opnieuw mag hopen op speelminuten.

Ibrahim Afellay, Wesley Sneijder, Bram Nuytinck en Virgil Misidjan starten wel in de basis bij respectievelijk Olympiakos Piraeus, Galatasaray, Anderlecht en het Bulgaarse Ludogorets. Misidjan, de voormalige aanvaller van Willem II, staat aan de aftrap tegen Liverpool op Anfield.

20.10 uur: GOED VOORTEKEN VOOR SNEIJDER
Anderlecht begint op bezoek bij het Galatasaray van Wesley Sneijder. De Belgische topclub heeft een beroerde balans in uitwedstrijden: ze wonnen pas twee van hun 33 duels op vreemde bodem. Een goed voorteken voor Sneijder en consorten.

19.57 uur: RONALDO JAAGT OP RAÚL
Cristiano Ronaldo is in de wedloop met rivaal Lionel Messi als eerste aan de beurt om het gat met eeuwig Champions League-topscorer Raúl te dichten. Na 103 duels in het hoofdtoernooi van het kampioenenbal staan er al 67 doelpunten achter de naam van de 29-jarige aanvaller van Real Madrid. Net als Barcelona-aanvaller Messi (67 goals in 86 CL-wedstrijden) heeft Ronaldo het doelpuntenrecord van Raúl (71 treffers, gemaakt voor Real Madrid en Schalke 04) voor het grijpen.

19.49 uur: SNEIJDER EN NUYINCK STARTEN IN ISTANBUL
Wesley Sneijder en Bram Nuytinck staan tegenover elkaar in de eerste groepswedstrijd van de Champions League. Zowel de spelverdeler van Galatasaray als de centrumverdediger van Anderlecht start in de basis. Dat is goed nieuws voor coach Cesare Prandelli. 'Wesley Sneijder is een van de belangrijkste spelers van Galatasaray', stelde de Italiaan maandag. Hieronder de volledige opstellingen.

Galatasaray: Muslera; Veysel, Chedjou, Semih, Telles; Melo, Dzemaili, Selçuk; Sneijder; Pandev, Burak.
Anderlecht: Roef; Deschacht, Nuytinck, Mbemba; Praet, Tielemans, Defour, Conté, Najar; Mitrovic, Acheampong

19.47 uur: AFELLAY VANAF DE AFTRAP PRESENT
Ibrahim Afellay maakt zijn Champions League-debuut bij Olympiakos Piraeus. De 28-jarige middenvelder speelde in het verleden al in het kampioenenbal namens PSV, Barcelona en Schalke 04. In eigen huis tegen Atlético Madrid, vorig seizoen verliezend finalist, speelt Afellay zijn 32ste Champions League-wedstrijd. Afellay moet centrumspits Kostas Mitroglou van bruikbare ballen voorzien. Bij de Griekse topclub  nog een oude bekende. Voormalig Feyenoorder Omar Elabdellaoui start als rechtsback.

Olympiakos Piraeus: Roberto; Elabdellaoui, Abidal, Botia, Masuaku; Maniatis, Kasami; Domiguez, Milivojevic, Afellay; Mitroglou
Atlético Madrid:
Oblak; Juanfran, Miranda, Godín, Ansaldi; Mario, Gabi; Arda, Koke, Raúl García; Mandzukic

19.40 uur: ARSENAL MET WELBECK EN ÖZIL
Danny Welbeck speelt zijn eerste Champions League-duel namens Arsenal, de club die de aanvaller onlangs overnam van Manchester United. Ook bij Borussia Dortmund een nieuwe naam ten opzichte van vorig seizoen. Ciro Immobile moet het vertrek van Robert Lewandowski opvullen in de punt van de aanval.

Borussia Dortmund en Arsenal staan voor het tweede opeenvolgende jaar tegenover elkaar in de groepsfase van de Champions League. Vorig seizoen won Arsenal in Duitsland (0-1), terwijl Dortmund te sterk was in Londen (1-2). Hieronder de volledige opstellingen.

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Subotić, Papastathopoulos, Schmelzer, Durm; Kehl, Bender, Grosskreutz, Mkhitaryan; Immobile, Aubameyang.
Arsenal: Szczesny; Bellerin, Koscielny, Mertesacker, Gibbs; Arteta, Wilshere, Ramsey, Özil; Alexis, Welbeck.

19.33 uur: REAL MADRID HAALT ALLE STERREN VAN STAL
FC Basel kan zich opmaken voor het gevreesde trio van Real Madrid. Trainer Carlo Ancelotti start het duel in Madrid met Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo. De aanvallers worden in de rug gesteund door Luka Modrić, Toni Kroos en James Rodríguez. Hieronder de volledige opstelling van De Koninklijke.

Real Madrid: Casillas; Nacho, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Modrić, Kroos, James Rodríguez; Ronaldo, Bale, Benzema.

19.31 uur: MAXWELL EN ZLATAN IN AMSTERDAM
Zlatan Ibrahimovic en Maxwell arriveren bij De Arena, het stadion waar het duo in verleden speelde in het shirt van Ajax. Woensdag nemen Ibrahimovic, Maxwell en Gregory van der Wiel het met Paris Saint-Germain op tegen Ajax.

19.30 uur: PROGRAMMA SEIZOENOPENING CHAMPIONS LEAGUE
De strijd in de Champions League gaat over ruim een uur losbarsten! Dinsdag 16 september hebben de eerste groepswedstrijden plaats. Het programma liegt er niet om. VI volgt de verrichtingen op de voet.

Groep A:
Juventus - Malmö FF
Olympiakos Piraeus - Atlético Madrid

Groep B:
Real Madrid - FC Basel
Liverpool - Ludogorets  

Groep C:
AS Monaco - Bayer Leverkusen
Benfica - Zenit Sint-Petersburg

Groep D:
Galatasaray - Anderlecht
Borussia Dortmund - Arsenal

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.