VI Live: blik terug op de dag van Dost en PSV-Ajax

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

LANDGENOTEN: FC Porto heeft dankzij Cristian Tello met 3-0 gewonnen van Sporting Lissabon. De Barcelona-huurling nam alle drie de treffers voor zijn rekening en werd bij de eerste met een magistrale hakbal van Jackson Martínez de diepte in gestuurd. Bruno Martins Indi mocht als invaller bij Porto nog zes minuten meedoen. Door de zege komt Porto tot op vier punten van koploper Benfica.

22.53 uur: EINDSTAND AS MONACO - PARIS SAINT-GERMAIN 0-0
Het defensief solide Monaco geeft weinig weg tegen een Zlatan-loos Paris Saint-Germain. Een doelpuntloos gelijkspel is de logische uitslag.

22.51 uur: EINDSTAND TORINO - NAPOLI 1-0
Jonathan de Guzman en consorten laten in de strijd om Champions League-voetbal een steek vallen. Kamil Glik maakte het enige doelpunt.

22.50 uur: EINDSTAND REAL MADRID - VILLARREAL 1-1
Real Madrid laat hele kostbare punten liggen tegen Villarreal, dat zich niet liet kisten door de Madrileense miljoenenploeg en een aantal goede kansen kreeg op de winnende treffer. Ronaldo tekende voor zijn dertigste competitiedoelpunt, maar liet ook enkele kansen op de winnende goal onbenut.

22.20 uur: VILLARREAL KOMT TERUG TOT 1-1
De bal mag dan met geluk voor zijn voeten vallen, maar de droge knal van Gerard is er niet minder succesvol door. Hij zet Villarreal weer naast Real Madrid.

22.07 uur: RONALDO OPENT DE SCORE
Cristiano Ronaldo opent met een penalty de score. De Portugees was zelf naar de grond getrokken door Villarreal-verdediger Eric Bailly. Het is voor Ronaldo zijn dertigste competitiegoal! Rivaal Lionel Messi staat bij Barcelona op 27.

21.49 uur: RUSTSTAND AS MONACO - PARIS SAINT-GERMAIN 0-0
De beste kansen waren voor PSG, maar Ezequiel Lavezzi en Edinson Cavani hadden het vizier niet op scherp staan.

21.49 uur: RUSTSTAND REAL MADRID - VILLARREAL 0-0
Real Madrid heeft het lastig met Villarreal. De 0-0 stand bij rust is dan ook een terechte.

21.46 uur: RUSTSTAND TORINO - NAPOLI 0-0
Jonathan de Guzman kreeg een goede kans namens de gasten, maar er is nog niet gescoord in Turijn.

21.00 uur: AFTRAP REAL MADRID-VILLARREAL
Met Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo in de basis begint Real aan het duel met Villarreal. De opdracht is duidelijk: het gat met Barcelona en Atlético Madrid vergroten naar vier en negen punten.

21.00 uur: AFTRAP TORINO - NAPOLI
Bij Napoli, dat derde staat in de Serie A, begint Jonathan de Guzman in de basis.

21.00 uur: AFTRAP AS MONACO-PSG
Zonder de geschorste Zlatan Ibrahimovic is PSG begonnen aan de kraker op bezoek bij AS Monaco.

20.50 uur: EINDSTAND SEVILLA-ATLÉTICO MADRID 0-0
Ook na rust wordt er niet gescoord, waardoor Atlético dure punten laat liggen in de titelstrijd.

20.10 uur: EINDSTAND INTERNAZIONALE - FIORENTINA 0-1
Internazionale heeft tegen Fiorentina een zeer kostbare nederlaag geleden in de strijd om Europees voetbal.

19.46 uur: SEVILLA - ATLÉTICO MADRID 0-0
Er is nog niet gescoord in Sevilla.Vicente Iborra was daar het dichtst bij, hij raakte de paal. Gaat Atlético in dit lastige uitduel averij oplopen in de titelstrijd?

LANDGENOTEN: Bram Nuytinck heeft als invaller met Anderlecht gewonnen van Kortrijk. Doelpunten van Aleksandar Mitrovic en Leander Dendoncker zorgden voor een 2-0 zege van Anderlecht, dat sinds de zesde minuut met tien man speelde door een rode kaart van Rolando. Nuytinck viel in de 57ste minuut in voor de geblesseerde Steven Defour. Robert Klaasen viel in de rust in voor Kortrijk.

19.01 uur: RUSTSTAND INTERNAZIONALE - FIORENTINA 0-0

19.00 uur: AFTRAP SEVILLA - ATLÉTICO MADRID
Atlético Madrid start uit tegen Sevilla met slechts één aanvaller: Antoine Griezmann. Spitsen Fernando Torres en Mario Mandzukic zitten daardoor op de reservebank.

18.51 uur: CHELSEA WINT LEAGUE CUP!
Afgelopen! Chelsea wint met 2-0 van Tottenham Hotspur en legt beslag op de League Cup en pakt daarmee zijn eerste prijs sinds 2013. De doelpunten kwamen op naam van John Terry en Diego Costa.

18.39 uur: DAAR IS DOST WEER
Ongelooflijk! Drie minuten later is het weer raak. Dost maakt zijn dertiende treffer in 2015 en zet zijn ploeg op voorsprong tegen Werder Bremen: 3-4. Even later is Dost aangever bij de treffer van Daniel Cagliuri, waardoor de marge op twee staat.

18.36 uur: GOAL DOST
Hij doet het weer! Bas Dost scoort opnieuw voor VfL Wolfsburg, dat weer naast Werder Bremen komt: 3-3. Spektakel in de Bundesliga.

18.34 uur: EINDSTAND PSV - AJAX 1-3
Ajax wint in Eindhoven, waardoor de achterstand op koploper PSV nu elf punten bedraagt. De ploeg van trainer Frank de Boer doet echter vooral goede zaken in de strijd om de tweede plaats.

18.31 uur: EL GHAZI BESLIST DE WEDSTRIJD
Kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd maakt Anwar El Ghazi 1-3. De aanvaller snijdt vanaf de linkerkant naar binnen en krult de bal tegen de touwen.

18.26 uur: BAZOER VOORKOMT 2-2
PSV is dicht bij de gelijkmaker, maar een kopbal van Georginio Wijnaldum wordt door Riechedly Bazoer van de lijn gehaald.

18.23 uur: SCHÖNE ZET AJAX OPNIEUW OP VOORSPRONG
Voor het eerst sinds 1 november scoort Lasse Schöne weer eens. De invaller schiet een vrije trap binnen, waardoor Ajax opnieuw leidt op bezoek bij PSV: 1-2. Overigens is doelman Jeroen Zoet kansloos, aangezien de muur de bal toucheert.

18.18 uur: DE JONG MAAKT GELIJK
Kort na de vrije trap van Lasse Schöne kopt Luuk de Jong aan de andere kant de gelijkmaker binnen. Jetro Willems verzorgde de voorzet; alweer zijn elfde assist dit seizoen. De Jong is door zijn treffer tegen Ajax nu overigens samen met ploeggenoot Memphis Depay topscorer van de Eredivisie. Beiden scoorden dit seizoen vijftien keer.

18.17 uur: PSV ONTSNAPT
Lasse Schöne schiet van grote afstand een vrije trap op de lat, waardoor PSV ontsnapt aan een 2-0 achterstand. Jeroen Zoet staat erbij en kijkt ernaar.

18.16 uur: RUSTSTAND WERDER BREMEN - VFL WOLFSBURG 3-2
Bas Dost kijkt met VfL Wolfsburg halverwege tegen een 3-2 achterstand aan op bezoek bij Werder Bremen. Alle doelpunten vielen tussen de negende en 28ste minuut, maar geen één kwam op naam van Dost.

18.15 uur: AFTRAP INTERNAZIONALE – FIORENTINA
Internazionale kan bij een thuiszege op Fiorentina de zevende plaats in de Serie A overnemen van Genoa.

De opstellingen:
Internazionale: Handanovic; Campagnaro, Vidic, Juan Jesus, Santon; Guarin, Medel, Brozovic; Kovacic; Icardi, Podolski.
Fiorentina: Neto; Tomovic, Savic, Rodríguez, Pasqual; Kurtic, Badelj, Aquilani; Diamanti; Babacar, Ilicic.

18.13 uur: DIEGO COSTA MAAKT 2-0
De League Cup-finale lijkt beslist. Diego Costa schiet via Kyle Walker het tweede doelpunt van Chelsea tegen Tottenham Hotspur binnen.

18.12 uur: GELE KAART EL GHAZI
Anwar El Ghazi krijgt de tweede gele kaart van de wedstrijd nadat hij Jeroen Zoet hindert bij het uittrappen.

18.11 uur: MAHER SCHIET HOOG OVER
Na uitstekend voorbereidend werk van Santiago Arias komt Adam Maher in kansrijke positie, maar de middenvelder schiet hoog over.

18.07 uur: KISHNA NAAR DE KANT
Ajax-trainer Frank de Boer voert zijn tweede wissel door. Ricardo Kishna, die de bezoekers na een half uur op voorsprong zette, wordt vervangen door Lucas Andersen.

18.00 uur: PSV SCHREEUWT OM STRAFSCHOPPEN
Na een duel tussen Nick Viergever en Georginio Wijnaldum schreeuwt heel het Philips Stadion om een strafschop, maar Danny Makkelie laat doorspelen. Kort daarna krijgt Davy Klaassen de bal tegen een hand, maar opnieuw fluit de scheisdrechter niet.

17.57 uur: SCHÖNE VERVANGT MILIK
Arek Milik gaat licht geblesseerd naar de kant en wordt vervangen door Lasse Schöne.

17.56 uur: PSV DOMINEERT
Ook de start van de tweede helft is duidelijk voor PSV, maar de ploeg van trainer Phillip Cocu lijkt het alleen maar van afstand te willen proberen.

17.51 uur: NATRAPPEN MAHER?
Adam Maher lijkt een trappende beweging te maken richting Joël Veltman, maar scheidsrechter Danny Makkelie besluit om niet in te grijpen.

17.47 uur: RUSTSTAND CHELSEA - TOTTENHAM HOTSPUR 1-0
Halverwege staat Chelsea op een nipte voorsprong tegen Tottenham Hotspur. John Terry maakte tot dusver het enige doelpunt in de League Cup-finale. Christian Eriksen was ook dicht bij een treffer, maar zijn vrije trap belandde op de lat.

17.46 uur: PSV HERVAT DE WEDSTRIJD
PSV heeft afgetrapt voor de tweede helft van het thuisduel met Ajax. De bezoekers leiden in het Philips Stadion door een treffer van Ricardo Kishna.

17.44 uur: CHELSEA OP VOORSPRONG VIA TERRY
Op slag van rust komt Chelsea op voorsprong tijdens de League Cup-finale tegen Tottenham Hotspur. Na een hoekschop schiet de verdediger gelukkig binnen.

17.31 uur: RUSTSTAND PSV - AJAX 0-1
Ajax leidt halverwege tegen de verhouding in op bezoek bij PSV. Ricardo Kishna maakte het enige doelpunt van de wedstrijd tot dusver. Na dat doelpunt kwamen de bezoekers echter nauwelijks meer in de problemen.

17.30 uur: GELE KAART VIERGEVER
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Nick Viergever. Scheidsrechter Danny Makkelie bestraft de Ajacied voor een overtreding op Andrés Guardado.

17.30 uur: AFTRAP WERDER BREMEN - VFL WOLFSBURG
Bas Dost begint in de basis tijdens het bezoek van VfL Wolfsburg aan Werder Bremen.

17.25 uur: CILLESSEN WEER ATTENT
Adam Maher breekt door, maar stuit op de uitkomende doelman Jasper Cillessen.

17.22 uur: MILIK GEBLESSEERD NAAR DE KANT
Na een duel met Jeffrey Bruma gaat Arek Milik geblesseerd naar de kant, maar na een korte behandeling kan hij de wedstrijd vervolgen.

LANDGENOTEN: Ruud Vormer en Stefano Denswil hebben met Club Brugge de Belgische koppositie verstevigd. Moeskroen Péruwelz werd met 3-0 verslagen door goals van José Izquierdo, Tom De Sutter en een rake strafschop van Timmy Simons. De twee Nederlanders stonden allebei in de basis. Vormer werd in de 79ste minuut gewisseld, terwijl de voormalige Ajacied het duel uitspeelde. Door de winst heeft Club nu vier punten voorsprong op achtervolger Anderlecht, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Standard Luik volgt op vijf punten.

17.15 uur: GOEDE VOORTEKENEN VOOR AJAX
Ajax won alle voorgaande wedstrijden waarin Ricardo Kishna scoorde. Dit is overigens pas zijn eerste doelpunt in een uitwedstrijd.

17.14 uur: KISHNA OPENT DE SCORE
Vanuit het niets komt Ajax na een half uur op voorsprong. Op aangeven van Anwar El Ghazi schiet Ricardo Kishna binnen. Jeroen Zoet is kansloos.

17.10 uur: EINDELIJK MELDT AJAX ZICH
Het heeft even geduurd, maar de eerste mogelijkheid van Ajax is een feit. De vrije trap van Arek Milik gaat echter een meter naast het doel van Jeroen Zoet.

17.09 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Lazio wint eenvoudig bij Sassuolo, dankzij uitblinker Felipe Anderson. De Braziliaan maakte het eerste doelpunt voor de ploeg van verdediger Stefan de Vrij en leverde de assist bij de andere twee treffers: 0-3.

17.08 uur: DEPAY OPNIEUW VAN AFSTAND
Memphis Depay probeert het van ruim twintig meter. Dit keer heeft doelman Jasper Cillessen geen problemen met het harde schot.

17.04 uur: CILLESSEN REDT OPNIEUW
Het is eenrichtingsverkeer in Eindhoven. Opnieuw moet Jasper Cillessen redding brengen. Dit keer op een kopbal van Georginio Wijnaldum uit een vrije trap.

17.00 uur: AFTRAP CHELSEA - TOTTENHAM HOTSPUR
Op Wembley is de finale van de strijd om de League Cup tussen Chelsea en Tottenham Hotspur begonnen. Michel Vorm begint op de bank aan de kant van Tottenham, terwijl hij de overige wedstrijden in dit toernooi wél onder de lat stond. Hugo Lloris krijgt nu, net als in de competitie, de voorkeur.

16.59 uur: CILLESSEN LAAT SCHOT DEPAY LOS
Memphis Depay haalt uit van buiten het strafschopgebied en Ajax-doelman Jasper Cillessen heeft veel moeite met het schot van de aanvaller.

16.59 uur: EINDSTAND ARSENAL – EVERTON 2-0
Arsenal staat dankzij de 2-0 zege op Everton weer derde in de Premier League. Tomás Rosicky besliste de wedstrijd in de slotfase door de tweede Arsenal-treffer te maken.

16.51 uur: ROSICKY STELT ZEGE VEILIG
Arsenal komt kort voor tijd op een 2-0 voorsprong thuis tegen Everton. Tomas Rosicky maakte het tweede doelpunt namens de ploeg van manager Arsène Wenger.

16.50 uur: AJAX ONDER DRUK
De intenties van PSV zijn duidelijk, want de ploeg van trainer Phillip Cocu zet Ajax vast op eigen helft.

16.46 uur: NARSINGH STUIT OP CILLESSEN
In de tweede minuut is Luciano Narsingh al dicht bij de openingstreffer namens PSV, maar de aanvaller stuit op Ajax-doelman Jasper Cillessen.

16.45 uur: AFTRAP PSV - AJAX
In het Philips Stadion zijn PSV en Ajax begonnen aan de laatste wedstrijd in de 25ste speelronde. Het verschil tussen beide ploegen is veertien punten. Slagen de Amsterdammers erin het gat te verkleinen of zetten de Eindhovenaren opnieuw een grote stap naar de eerste landstitel sinds 2008?

PSV:
Ajax:

16.20 uur: EINDSTAND FC GRONINGEN - ADO DEN HAAG 1-1
Wat een ontknoping! Als de 94ste minuut net is weggetikt op de klok volleert Aaron Meijers met de binnenkant van zijn voet richting doel. Xander Houtkoop verlengt en prikt zo in extremis de gelijkmaker binnen.

16.20 uur: EINDSTAND FC UTRECHT - FEYENOORD 0-0
Feyenoord loopt duur puntenverlies op tijdens het uitduel met FC Utrecht, dat via Sébastien Haller nog dicht bij een overwinning was. Terence Kongolo hield zijn inzet echter van de lijn.

16.19 uur: RUSTSTAND BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH – SC PADERBORN 1-0

16.10 uur: ENORME KANS HALLER
Tommy Oar zet voor op de Fransman Sébastien Haller, maar de inzet van de aanvaller van FC Utrecht wordt van de lijn gehaald door verdediger Terence Kongolo. Feyenoord komt goed weg.

16.03 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Sassuolo - Lazio 0-1
Atalanta - Sampdoria 1-0
Cesena - Udinese 0-0

15.53 uur: RUSTSTAND ARSENAL - EVERTON 1-0
Door een doelpunt van Olivier Giroud staat Arsenal halverwege op voorsprong.

15.38 uur: CHERY MAAKT MISSER VAN DER VELDEN GOED
Bizarre ontwikkelingen bij FC Groningen - ADO Den Haag. Groningen krijgt opnieuw een strafschop, dit keer legt Tjaronn Chery aan en is het wél raak: 1-0.

15.35 uur: HANSEN KEERT STRAFSCHOP
Nick van der Velden krijgt een uitgelezen kans om FC Groningen - na een overtreding van Vito Wormgoor - op voorsprong te zetten, maar zijn zwakke penalty wordt gekeerd door Martin Hansen.

15.30 uur: OPSTELLINGEN PSV - AJAX
Bij PSV keert in de topper tegen Ajax rechtsback Santiago Arias terug van een voetblessure. Ajax start met dezelfde elf als donderdag tegen Legia Warschau. Hierdoor zitten routiniers Lasse Schöne en Niklas Moisander opnieuw op de reservebank.

PSV: Zoet; Arias, Bruma, Isimat-Mirin, Willems; Guardado, Wijnaldum, Maher; Narsingh, De Jong, Depay.
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Viergever, Boilesen; Bazoer, Serero, Klaassen; El Ghazi, Milik, Kishna.

15.30 uur: AFTRAP BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH – SC PADERBORN

15.16 uur: RUSTSTAND FC UTRECHT - FEYENOORD 0-0
Het grootste spektakel bij FC Utrecht - Feyenoord kwam door een opstootje dat ontstond toen Utrecht de bal weigerde buiten te spelen op het moment dat Lex Immers geblesseerd op de grond lag.

15.15 uur: RUSTSTAND FC GRONINGEN - ADO DEN HAAG 0-0
Gefluit in de Euroborg als scheidsrechter Jeroen Manschot fluit voor het einde van de eerste helft tussen FC Groningen en ADO Den Haag.

15.15 uur: AFTRAP SERIE A
Om het noodlijdende Parma een hart onder de riem te steken, beginnen dit weekeinde alle duels in de Serie A een kwartier later. Stefan de Vrij en Urby Emanuelson starten in de basis bij respectievelijk Lazio en Atalanta. Lazio - met Edson Braafheid op de bank - treft Sassuolo, terwijl Atalanta het in eigen huis opneemt tegen Sampdoria.

De wedstrijden:
Sassuolo - Lazio
Atalanta - Sampdoria
Palermo - Empoli
Cesena - Udinese

15.05 uur: AFTRAP ARSENAL - EVERTON
Arsenal kan met een overwinning op Everton de derde plaats overnemen van Manchester United.

14.51 uur: EINDSTAND LIVERPOOL - MANCHESTER CITY 2-1
Dankzij twee schitterende doelpunten wint Liverpool thuis van Manchester City, dat daardoor een dure nederlaag lijdt in de jacht op titelprolongatie.

14.33 uur: GOAL COUTINHO
Liverpool staat weer op voorsprong en opnieuw is het een juweel van een doelpunt. Philippe Coutinho haalt met rechts uit en met veel effect vliegt de bal in de bovenhoek: 2-1.

14.30 uur: AFTRAP FC UTRECHT - FEYENOORD
Hoe heeft Feyenoord zich hersteld van de uitschakeling in de Europa League? De ploeg van trainer Fred Rutten, die na dit seizoen vertrekt uit Rotterdam, begint op bezoek bij FC Utrecht met Jean-Paul Boëtius in de basis. Hij krijgt de voorkeur boven Tonny Vilhena. De geblesseerden Khalid Boulahrouz en Colin Kazim-Richards worden vervangen door respectievelijk Rick Karsdorp en Mitchell Te Vrede. Aan de kant van de thuisclub haakt Willem Janssen ziek af; hij wordt vervangen door Tommy Oar.

FC Utrecht: Ruiter; Kum, Leeuwin, Letschert, Hardeveld; Amrabat, Oar, Diemers; Duplan, Haller, Verbeek.
Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Immers, Clasie; Toornstra, Te Vrede, Boëtius.

14.30 uur: AFTRAP FC GRONINGEN - ADO DEN HAAG
Op bezoek bij FC Groningen aast ADO Den Haag op zijn derde overwinning op rij in de Eredivisie. De thuisclub won juist al vier wedstrijden niet meer in competitieverband.

FC Groningen: Padt; Hateboer, Botteghin, Lindgren, Payne; Rusnak, Tibbling, Kieftenbeld, Mahi; Chery, Van der Velden.
ADO Den Haag: Hansen; Zuiverloon, Wormgoor, Derijck, Meijers; Malone, Alberg, Kristensen; Eduardo, Kramer, Van Duinen.

14.18 uur: EINDSTAND EXCELSIOR - SC HEERENVEEN 3-0
Kevin Vermeulen bepaalt in de extra tijd de eindstand op 3-0 in het voordeel van Excelsior en daar is weinig op af te dingen. SC Heerenveen was kansloos.

13.46 uur: ADEMPAUZE OP ANFIELD
Na een hectische eerste helft kunnen de 22 spelers op Anfield even tot rust komen in de kleedkamers. Liverpool en Manchester City legden in de eerste helft een spektakelstuk op de mat, wat een 1-1 ruststand oplevert.

13.35 uur: VAN WEERT VERDUBBELT VOORSPRONG
Excelsior komt op een dikverdiende 2-0 voorsprong via Tom van Weert, die schitterend afmaakt op aangeven van Jordan Botaka. Het is zijn negende treffer dit seizoen in de Eredivisie.

13.30 uur: BASISPLAATS BOËTIUS BIJ FEYENOORD
Feyenoord treedt met Jean-Paul Boëtius in de basis aan tijdens het uitduel met FC Utrecht. Als linksbuiten neemt hij de plek in van Tonny Vilhena. Mitchell Te Vrede vervangt in de spits de geblesseerde Colin Kazim-Richards, terwijl ook Khalid Boulahrouz niet fit genoeg is. Hij wordt als rechtsback vervangen door Rick Karsdorp, die donderdag thuis tegen AS Roma in de Europa League (1-2) nog rechtsbuiten was.

De volledige opstelling: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Immers, Clasie; Toornstra, Te Vrede, Boetius.

13.25 uur: GOAL DZEKO
Het staat weer gelijk in Liverpool en dat mag nauwelijks een verrassing zijn. Manchester City raakte eerder al de paal via Sergio Agüero en dit keer is de Argentijnse aanvaller de aangever en schiet Edin Dzeko raak: 1-1.

13.15 uur: RUSTSTAND EXCELSIOR - SC HEERENVEEN 1-0
Halverwege leidt Excelsior met 1-0 tegen SC Heerenveen en daar komen de Friezen goed mee weg. Daryl van Mieghem en Jeff Stans lieten na de score op te voeren.

13.11 uur: FENOMENALE GOAL
Wat een doelpunt! Jordan Henderson komt van links naar binnen en schiet met rechts verwoestend in de bovenhoek. Manchester City-doelman Joe Hart is kansloos en Liverpool leidt met 1-0.

13.00 uur: AFTRAP LIVERPOOL - MANCHESTER CITY
Op Anfield zijn Liverpool en Manchester City begonnen aan de wedstrijd. Aan de kant van de bezoekers begint Wilfried Bony op de bank.

Liverpool: Mignolet; Can, Skrtel, Lovren; Markovic, Henderson, Allen, Moreno; Lallana, Coutinho; Sterling.
Manchester City: Hart; Zabaleta, Kompany, Mangala, Kolarov; Nasri, Fernandinho, Yaya Toure, Silva; Dzeko, Aguero.

12.35 uur: BRUINS ZET EXCELSIOR VROEG OP VOORSPRONG
Al in de zesde minuut wordt de score op Woudestein geopend door Luigi Bruins, die Excelsior op voorsprong zet tegen SC Heerenveen. De Kralingers wonnen overigens op 26 oktober, 2-1 tegen FC Twente, voor het laatst thuis in de Eredivisie.

12.30 uur: AFTRAP EXCELSIOR - SC HEERENVEEN
Excelsior en SC Heerenveen zijn begonnen aan de wedstrijd.

LANDGENOTEN: Roly Bonevacia was trefzeker tijdens de 3-2 overwinning van zijn club Wellington Phoenix op bezoek bij Melbourne Victory. De middenvelder, die vorig seizoen nog speelde voor Roda JC Kerkrade, was kort voor rust verantwoordelijk voor 1-1.

12.01 uur: TOPPERS IN EINDHOVEN EN ENGELAND
Uiteraard staat deze zondag voor een groot deel in het teken van het duel tussen PSV en Ajax, dat om 16.45 uur begint in het Philips Stadion. Een kwartier later wordt er afgetrapt op Wembley bij de League Cup-finale, waarin Tottenham Hotspur en Chelsea elkaar treffen. Om 13.00 uur begint Liverpool - Manchester City.

12.00 uur: OPSTELLINGEN EXCELSIOR - SC HEERENVEEN
Over een half uur wordt de 25ste speelronde van de Eredivisie herstart op Woudestein. Excelsior, dat vorige week na een 2-0 voorsprong met 3-2 verloor bij Feyenoord, treedt aan tegen SC Heerenveen. Als de Friezen winnen zijn ze, samen met AZ, na koploper PSV de best presterende club in de Eredivisie dit kalenderjaar. Joey van den Berg, Lerin Duarte en Sam Larsson zijn geblesseerd en ontbreken aan de kant van de bezoekers.

Excelsior: Damen; Bovenberg, Fischer, Van Diermen, Kuipers; Bruins, Kruys, Stans; Botaka, Van Weert, Van Mieghem.
SC Heerenveen: Nordfeldt; Schmidt, Otigba, Van Aken, Marzo; Van Anholt, Thern, Thorsby; Slagveer, Uth, Van Amersfoort.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.