VI Live: blik terug op de boeiende Champions League-avond

Reacties

Om tijdens Champions League-avonden op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen is er VI Live, waarin alle poules op de voet gevolgd worden.

VI Live: blik terug op de boeiende Champions League-avond

VI Live is gesloten. Blik hieronder terug op de boeiende Champions League-avond.

22.39 uur: EINDSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE
Olympiakos Piraeus - Malmö FF 4-2
Juventus - Atlético Madrid 0-0
Liverpool - FC Basel 1-1
Real Madrid - Ludogorets 4-0
AS Monaco - Zenit Sint-Petersburg 2-0
Benfica - Bayer Leverkusen 0-0
Galatasaray - Arsenal 1-4
Borussia Dortmund - Anderlecht 1-1

22.36 uur: GOAL AFELLAY
Ibrahim Afellay gooit de wedstrijd in het slot. De aanvallende middenvelder kwam een kwartier voor tijd in de ploeg en schiet in de allerlaatste minuut de 4-2 binnen namens Olympiakos. Vlak daarvoor was Kostantinos Mitroglou verantwoordelijk voor de 3-2.

22.35 uur: GOAL REAL MADRID
Álvaro Medrán luistert zijn invalbeurt op met een doelpunt. De aanvaller van Real Madrid bepaalt de eindstand tegen Ludogorets: 4-0.

22.34 uur: SPANNING OP ANFIELD
Liverpool krijgt de ene kans na de andere, maar vooralsnog geen bevrijdende treffer. Zover komt het niet en dus rest voor Liverpool de Europa League.

22.32 uur: GOAL SNEIJDER
Wesley Sneijder besluit zijn Champions League-seizoen met een rake vrije trap, maar het slotakkoord is voor Lukas Podolski. De Duitser maakt zijn tweede van de avond en beslist het duel in Istanbul: 1-4.

22.29 uur: GOAL ANDERLECHT
De Belgen komen op gelijke hoogte tegen Borussia Dortmund dankzij Aleksandar Mitrovic.

22.23 uur: SPANNING TERUG IN GRIEKENLAND
Markus Rosenberg trekt de stand gelijk tegen Olympiakos, waar Ibrahim Afellay zojuist is ingevallen. De Zweden hebben nog één goal nodig om alsnog door te stoten naar de volgende ronde in de Europa League.

22.21 uur: SCHITTERENDE GOAL GERRARD
Steven Gerrard schiet een vrije trap in de winkelhaak: zijn honderdste namens Liverpool op Anfield. Het belooft een spannend slot te worden. The Reds moeten winnen van FC Basel en hebben nog tien minuten de tijd om iets aan de 1-1 tussenstand te doen.

22.20 uur: GOAL REAL MADRID
Alvaro Arbeloa zet de marge op drie tegen Ludogorets.

22.07 uur: AS MONACO SCOORT
De Franse topclub is hard op weg naar de volgende ronde. Aymen Abdennour opent na ruim een uur de score tegen Zenit Sint-Petersburg.

22.06 uur: KNOTSGEKKE FASE IN GRIEKENLAND
Twee treffers in drie minuten tijd. Simon Kroon zet de stand een minuut na zijn invalbeurt gelijk, maar Alejandro Domínguez schiet even later raak namens Olympiakos. De Grieken leiden met 2-1 tegen Malmö FF.

22.00 uur: GOAL BORUSSIA DORTMUND
Ciro Immobile breekt de ban tegen Anderlecht. De Italiaanse spits zet de Duitsers op voorsprong waardoor de groepswinst zo goed als zeker is.

21.59 uur: ROOD VOOR MARKOVIC
Een hels karwei voor Liverpool. The Reds moeten twee keer scoren om de achterstand tegen FC Basel ongedaan te maken. En dat met tien man. Aanvaller Lazar Markovic zwaait met zijn armen in het gezicht van een speler van Basel en ontvangt van scheidsrechter Björn Kuipers de rode kaart.

21.33 uur: RUSTSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE 
Olympiakos Piraeus - Malmö FF 1-0
Juventus - Atlético Madrid 0-0
Liverpool - FC Basel 0-1
Real Madrid - Ludogorets 2-0
AS Monaco - Zenit Sint-Petersburg 0-0
Benfica - Bayer Leverkusen 0-0
Galatasaray - Arsenal 0-3
Borussia Dortmund - Anderlecht 0-0

21.22 uur: GOAL BALE
Gareth Bale knikt binnen via de onderkant van de lat. Real Madrid is heer en meester tegen het tiental van Ludogorets. Voor Cristiano Ronaldo dé kans om Lionel Messi te achterhalen op de topscorerslijst van de Champions League.

21.14 uur: OPNIEUW RAMSEY
Wat een fenomenale goal! Aaron Ramsey knalt de afgeslagen bal met links in de kruising. Maar wat een drama voor Galatasaray. Zes wedstrijden, één punt, drie doelpunten voor en liefst achttien treffers tegen...

21.10 uur: GOAL OLYMPIAKOS
De Grieken komen op voorsprong. Namens Olympiakos kopt David Fuster raak.

21.09 uur: DOEMSCENARIO LIVERPOOL
FC Basel komt na 25 minuten op voorsprong dankzij een strakke schuiver van Fabian Frei. Met deze tussenstand gaat niet Liverpool, maar Basel verder naar de volgende ronde.

21.05 uur: GOAL RONALDO
Wat rest is de strafschop voor Real Madrid. Cristiano Ronaldo legt aan en schiet raak. Nummer 72 in de Champions League, twee minder dan zijn eeuwige rivaal Lionel Messi. Overigens maakte alleen Luis Figo meer CL-doelpunten vanaf elf meter. Ronaldo staat op acht rake strafschoppen, Figo op tien.

21.04 uur: ROOD LUDOGORETS
Marcelinho slaat de bal uit het doel en mag inrukken met de rode kaart. In de rebound schiet Gareth Bale binnen, maar scheidsrechter Clément Turpin heeft al gefloten en de bal op de stip gelegd.

20.56 uur: GOAL ARSENAL
De volgende afstraffing voor Galatasaray is in de maak. Aaron Ramsey zet na ruim tien minuten de marge op twee namens Arsenal. De Turken pakten tot dusver pas één punt en incasseerden al zeventien treffers!

20.48 uur: GOAL ARSENAL
Wesley Sneijder en consorten kijken na drie minuten al tegen een achterstand aan. Op aangeven van Aaron Ramsey knalt Lukas Podolski snoeihard binnen. De Duitser lijkt bezig aan zijn laatste weken in Londen en geeft met deze fraaie treffer zijn visitekaartje af.

20.45 uur: AFTRAP CHAMPIONS LEAGUE 
De beslissende speelronde is begonnen. Het belooft een spannende Champions League-avond te worden.

Olympiakos Piraeus - Malmö FF
Juventus - Atlético Madrid
Liverpool - FC Basel
Real Madrid - Ludogorets
AS Monaco - Zenit Sint-Petersburg
Benfica - Bayer Leverkusen
Galatasaray - Arsenal
Borussia Dortmund - Anderlecht

20.25 uur: STAND VAN ZAKEN

20.15 uur: NEDERLANDERS IN ACTIE
Drie landgenoten komen dinsdagavond om 20.45 uur sowieso in actie in de laatste groepswedstrijd van de Champions League. Captain Wesley Sneijder start bij Galatasaray, terwijl Virgil Misidjan en Ola John aan de aftrap verschijnen bij respectievelijk Ludogorets en Benfica. Ibrahim Afellay (Olympiakos Piraeus) en Maarten Stekelenburg (AS Monaco) beginnen op de bank, terwijl de geblesseerde Bram Nuytinck (Anderlecht) vanaf de tribune moet toekijken.

20.00 uur: MEESTE GOALS CHAMPIONS LEAGUE
Cristiano Ronaldo begint dinsdagavond aan de laatste groepswedstrijd in dit Champions League-seizoen met 71 doelpunten achter zijn naam in het hoofdtoernooi (108 wedstrijden). Dat zijn evenveel treffers als Raúl en drie minder dan recordhouder Messi (74 goals in 91 wedstrijden). Ronaldo staat met Real Madrid thuis tegenover Ludogorets. Op basis van zijn recente vorm is de kans groot dat de Portugees doel treft tegen de Bulgaren: hij kwam in veertien van zijn laatste zestien CL-duels tot scoren.

19.45 uur: SPANNING GROEP C
De spanning in Groep C van de Champions League is groot. Zenit Sint-Petersburg en AS Monaco strijden om een plaats bij de laatste zestien, terwijl het al gekwalificeerde Bayer Leverkusen dinsdagavond de koppositie moet zien vast te houden. De koploper van Rusland neemt het op tegen de Monegasken, met Dimitar Berbatov als geheime wapen.

19.42 uur: AFELLAY OP DE BANK
Ibrahim Afellay begint op de bank bij met Olympiakos. En dat tijdens misschien wel de belangrijkste wedstrijd van de eerste seizoenhelft.....De Grieken moeten minimaal een punt pakken om door te stoten naar de volgende ronde van de Europa League. Bij deze de elf namen.

Olympiakos: Roberto; Elabdellaoui , Botía, Abidal, Masuaku; Fuster, N'Dinga, Maniatis, Kasami; Domínguez, Mitroglou.

19.40 uur: MOOIE AFSLUITING VOOR AANVOERDER SNEIJDER?
Galatasaray, dat reeds is uitgeschakeld voor zowel de Champions League als de Europa League, kan voor het thuisduel met Arsenal moed putten uit de recente historie. De Turken bleven in hun laatste vijf confrontaties met Engelse clubs voor eigen publiek ongeslagen (W3, G2). De totaalbalans van Galatasaray in thuisduels met Engelse clubs behelst drie zeges, vier remises en twee nederlagen.

19.39 uur: ATLETICO OP OORLOGSSTERKTE
Atlético Madrid moet minimaal een punt pakken tegen Juventus om zeker te zijn van de groepswinst in Groep A. De Italianen, die het moeten stellen zonder de grieperige Claudio Marquisio, moeten winnen om door te gaan als groepswinnaar. Hieronder de opstellingen.

Juventus: Buffon; Lichtensteiner, Bonucci, Chiellini, Evra; Vidal, Pirlo, Buenacasa, Pogba; Llorente, Tévez.
Atlético Madrid:
Moyá; Juanfran, Godín, Giménez, Siqueira; Mario, Gabi; Koke, Arda; Raúl García; Mandzukic.

19.38 uur: EROP OF ERONDER VOOR LIVERPOOL
'We weten wat ons te wachten staat. Een gelijkspel is niet voldoende, we moeten winnen', zei manager Brendan Rodgers in aanloop naar het duel met FC Basel. De volgende elf spelers moeten het gaan doen voor The Reds.

Liverpool: Mignolet; Johnson, Skrtel, Lovren, Enrique; Lucas; Gerrard, Henderson; Sterling, Allen; Lambert.

19.33 uur: REAL MADRID MET RONALDO EN BALE
Trainer Carlo Ancelotti geeft tegen Ludogorets de nodige spelers rust, al zijn Gareth Bale en Cristiano Ronaldo gewoon weer van de partij. Hieronder de volledige opstelling van De Koninklijke.

Real Madrid: Navas; Nacho, Arbeloa, Varane, Coentrão; Illaramendi, Isco, Kroos; Ronaldo, Chicharito, Bale.

19.27 uur: SNEIJDER AAN DE AFTRAP
Aanvoerder Wesley Sneijder start ook het laatste groepsduel met Arsenal in de basis bij Galatasaray. Voor de Turken staat er niets meer op het spel, zelfs de Europa League is niet meer aan de orde. Voor de Londenaren wel. Arsenal is verzekerd van de volgende ronde in de Champions League, maar moet samen met Borussia Dortmund uitmaken wie als groepshoofd verder gaat. Bij deze de 22 namen.

Galatasaray: Sinan; Tarik, Hakan, Semih, Telles; Bruma, Melo; Emre, Sneijder; Bulut, Burak Yilmaz.
Arsenal: Szczesny; Debuchy, Mertesacker, Chambers, Bellerín; Oxlade-Chamberlain, Flamini, Ramse; Campbell, Sanogo, Podolski.

19.25 uur: PROGRAMMA CHAMPIONS LEAGUE
Het einde van de groepsfase is in zicht, dus de spanning neemt alleen maar toe. VI Live volgt onderstaande duels op de voet.

Olympiakos Piraeus - Malmö FF
Juventus - Atlético Madrid
Liverpool - FC Basel
Real Madrid - Ludogorets
AS Monaco - Zenit Sint-Petersburg
Benfica - Bayer Leverkusen
Galatasaray - Arsenal
Borussia Dortmund - Anderlecht

19.25 uur: CHAMPIONS LEAGUE
Het blijft een heerlijke tune! Om alvast in de sfeer te komen voor een mooie voetbalavond.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.