VI Live: blik terug op de aftrap van de knock-outfase CL

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: blik terug op de aftrap van de knock-outfase CL

VI Live is gesloten. Blik terug op de eerste twee achtste finales in de Champions League

22.35 uur: EINDSTAND SHAKHTAR DONETSK - BAYERN MÜNCHEN 0-0
Het tiental van Bayern München komt op bezoek bij Shakhtar Donetsk niet verder dan een gelijkspel. Acht gele kaarten, één rode kaart, maar geen doelpunten in Lviv.

22.34 uur: EINDSTAND PARIS SAINT-GERMAIN - CHELSEA 1-1
Edinson Cavani bepaalt in Parijs de eindstand. De beste kansen waren zonder enige twijfel voor Paris Saint-Germain, maar de beste papieren wellicht voor Chelsea vanwege de treffer op vreemde bodem.

22.15 uur: PEP BRENGT LEWANDOWSKI
Robert Lewandowski komt het laatste kwartier in de ploeg van bij Bayern. De Poolse spits vormt samen met Robben de voorhoede tegen Donetsk. Het duel blijft grimmig. Inmiddels staat de teller op acht gele kaarten en één rode kaart.

22.09 uur: ROBBEN IN DE SPITS
Der Rekordmeister moet verder met tien tegen Shakhtar Donetsk, waarop trainer Pep Guardiola ingrijpt. Aanvallende middenvelder Thomas Müller gaat naar de kant voor verdediger Hoger Badstuber, terwijl Robben de spitspositie inneemt.

22.07 uur: ROOD VOOR ALONSO
Xabi Alonso incasseert al snel in de tweede helft zijn tweede gele kaart. De ervaren Spanjaard van Bayern speelde in Lviv zijn honderdste duel in de Champions League, maar zeker niet zijn gelukkigste.

22.00 uur: PSG START WEER STERK
Ook het begin van de tweede helft is duidelijk voor de club uit Parijs. Ezequiel Lavezzi en Zlatan Ibrahimovic halen uit, maar Zlatan stuit op doelman Courtois, terwijl Lavezzi in rebound in de weg wordt gezeten door Chelsea-captain John Terry.

21.56 uur: GOAL PSG
Het staat weer gelijk in Parijs. Op aangeven van Blaise Matuidi knikt Edinson Cavani de gelijkmaker achter Chelsea-doelmam Thibaut Courtois: 1-1.

21.48 uur: EINDSTAND DE GRAAFSCHAP - VVV-VENLO 1-1

21.46 uur: TWEEDE HELFT VAN START IN PARIJS EN LVIV
We zijn weer begonnen. Zowel in Parijs als in Lviv geen wissels.

21.33 uur: RUSTSTAND SHAKHTAR DONETSK - BAYERN MÜNCHEN 0-0
Een grimmig potje zonder treffers tot dusver. Arjen Robben was in het eerste kwartier gevaarlijk, maar zowel Sebastian Schweinsteiger als Thomas Müller laat de geboden kans onbenut.

21.32 uur: RUSTSTAND PARIS SAINT-GERMAIN - CHELSEA 0-1
PSG opent sterk, krijgt kansen via Edinson Cavani, Blaise Matuidi en Zlatan Ibrahimovic, maar Chelsea leidt halverwege dankzij de eerste de beste doelpoging. Namens de Londenaren knikte Branislav Ivanovic raak.

21.21 uur: GOAL CHELSEA
Het eerste doelpunt valt in Parijs. Gary Cahill verlengt de voorzet van John Terry met een fraai hakje, waardoor Branislav Ivanovic van dichtbij binnen kan koppen. Het is pas de eerste echte kans van de Londenaren.

21.15 uur: GEEN GOALS TOT DUSVER
Nog geen doelpunten in Lviv en Parijs, al waren er wel kansjes voor PSG en Bayern München. In Parijs was Edinson Cavani zojuist dicht bij de openingstreffer tegen Chelsea. Het duel tussen Bayern en Shakhtar Donetsk heeft al de nodige opstootjes opgeleverd. Het gaat er in ieder geval fel aan toe in Lviv.

21.00 uur: OPENINGSFASE VOOR PSG
De eerste kansen zijn voor Paris Saint-Germain. Chelsea-doelman Thibaut Courtois moet direct aan de bak na de goede kansen van Blaise Matuidi en Zlatan Ibrahimovic.

20.56 uur: ROBBEN GEVAARLIJK
Arjen Robben dribbelt naar binnen en geeft Thomas Müller een vrije doortocht. De middenvelder van Bayern München kiest voor de voorzet, terwijl een schot op doel misschien de beste optie was in dit geval.

20.55 uur: MOOIE MIJLPAAL ALONSO
Xabi Alonso speelt met Bayern zijn honderdste duel in de Champions League. In het verleden speelde de Spaanse middenvelder al in het miljoenbal namens Liverpool en Real Madrid.

20.48 uur: RUSTSTAND DE GRAAFSCHAP - VVV-VENLO 0-1

20.45 uur: AFTRAP PARIS SAINT-GERMAIN - CHELSEA
De aftrap is verricht in het bomvolle Parc des Princes. Bij deze nogmaals de 22 namen in Parijs.
Paris Saint-Germain: Sirigu; van der Wiel, Silva, Marquinhos, Maxwell; David Luiz, Verratti, Matuidi; Lavezzi, Ibrahimovic, Cavani.
Chelsea: Courtois; Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovic; Matic, Ramires, Willian, Fàbregas, Hazard; Costa.

20.45 uur: AFTRAP SHAKHTAR DONETSK - BAYERN MÜNCHEN
Ook het duel in Oekraïne is van start gegaan. Hieronder nogmaals de opstellingen van beide ploegen.  
Shakhtar Donetsk: Pjatov; Srna, Kucher, Rakitsky, Sjevtsjoek; Fred, Fernando; Costa, Teixeira, Taison; Adriano.
Bayern München:
Neuer; Rafinha, Boateng, Alaba, Bernat; Robben, Schweinsteiger, Alonso, Götze, Ribery; Müller.

20.25 uur: BAYERN NIET OVERTUIGEND IN OEKRAINE
Bayern München heeft geen geweldige balans in Europese duels op Oekraïnse bodem. De vijf wedstrijden in het Oost-Europese land mondden uit in één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen. Het is overigens voor het eerst dat Shakhtar en Bayern elkaar ontmoeten in Europees verband. Aan de huidige vorm van Bayern zal het niet liggen bij het zien van deze beelden.

20.15 uur: DIEGO COSTA GAAT VOOR EERSTE CL-GOAL
Chelsea vaart dit seizoen wel bij de doelpunten van aanvaller Diego Costa. De Spaanse international staat op 17 goals in 27 officiële duels voor The Blues, maar wacht nog wel op zijn eerste treffer in de Champions League voor de Londenaren.

20.07 uur: CHELSEA IN HET NAUW

20.00 uur: BAYERN MET ROBBEN
Geen verrassende namen aan de kant van Bayern München. De Duitsers starten uiteraard met uitblinker Arjen Robben, terwijl ook de Fransman Franck Ribéry aan de aftrap verschijnt op bezoek bij Shakhtar Donetsk. Hieronder de opstellingen.
Shakhtar Donetsk: Pjatov; Srna, Kucher, Rakitsky, Sjevtsjoek; Fred, Fernando; Costa, Teixeira, Taison; Adriano.
Bayern München:
Neuer; Rafinha, Boateng, Alaba, Bernat; Robben, Schweinsteiger, Alonso, Götze, Ribery; Müller.

20.00 uur: AFTRAP DE GRAAFSCHAP - VVV-VENLO

19.58 uur: OM ALVAST IN DE SFEER TE KOMEN

19.52 uur: VAN DER WIEL IN DE BASIS
Gregory van der Wiel begint in de basis bij Paris Saint-Germain. De rechtsback was een twijfelgeval voor het duel met Chelsea, maar kan gewoon starten. Hieronder de opstelling van trainer Lauren Blanc.
Paris Saint-Germain: Sirigu; van der Wiel, Silva, Marquinhos, Maxwell; David Luiz, Verratti, Matuidi; Lavezzi, Ibrahimovic, Cavani.

19.45 uur: WAT EEN HELD
Zlatan Ibrahimovic speelt vanavond op deze schoenen tegen Chelsea. Daarmee steunt de Zweedse sterspeler opnieuw miljoenen mensen die honger lijden.

19.37 uur: CHELSEA MET COURTOIS
Thibaut Courtois keert terug onder de lat bij Chelsea. De goalie zat vorige week woensdag tijdens het competitieduel met Everton nog op de bank, maar manager José Mourinho kiest voor de achtste finale tegen Paris Saint-Germain weer voor de Belg, waardoor Petr Cech op de bank zit. Hieronder de elf namen van The Blues.
Chelsea: Courtois; Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovic; Matic, Ramires, Willian, Fàbregas, Hazard; Costa.

19.30 uur: ACHTSTE FINALES CHAMPIONS LEAGUE
De eerste wedstrijden in de knock-outfase van de Champions League gaan over ruim een uur van start. Hieronder het volledige programma. VI volgt de verrichtingen op de voet.

19.25 uur: CHELSEA WACHT EEN ZWARE KLUS
Paris Saint-Germain is bezig aan een fraaie reeks Europese thuiswedstrijden. De Parijzenaars zijn al 32 duels op rij ongeslagen voor eigen publiek. Die serie behelst 22 zeges en tien gelijke spelen. Sterspeler Zlatan Ibrahimovic is ook aardig in vorm. Bekijk hier de fraaie treffer die de Zweed afgelopen zaterdag produceerde tegen Caen

19.11 uur: TOPDRIE LANDGENOTEN
Mocht Bayern München de eerste horde tegen Shakhtar Donetsk overleven, dan krijgt Robben mogelijk ook de 29 treffers van Patrick Kluivert en Roy Makaay in het vizier. Die twee oud-aanvallers zijn na Ruud van Nistelrooy (56 doelpunten) nu nog de meest trefzekere Nederlanders in de Champions League.

19.00 uur: ROBBEN JAAGT OP VAN PERSIE
Nu de Champions League weer van start gaat, kan Arjen Robben op de topscorerslijst van het miljoenenbal weer progressie boeken. De 31-jarige aanvaller van Bayern München scoorde tot dusver 24 keer in het kampioenenbal en heeft nog maar één treffer nodig om collega-international Robin van Persie te evenaren.

18.30 uur: 'PSG zelfde, Chelsea ander team'
José Mourinho laat zijn licht schijnen over Paris Saint-Germain, de tegenstander van dinsdag in de Champions League. Bekijk hier de vooruitblik van de manager van Chelsea.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.