VI Live: Bayern verlaat Champions League met zege

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar vanavond de return tussen Bayern München en Barcelona (aftrap 20.45 uur) in de halve finale van de Champions League op de voet gevolgd wordt.

VI Live: Bayern verlaat Champions League met zege

22.37 uur: EINDSTAND BAYERN MÜNCHEN - BARCELONA 3-2
Bayern München hoopte even op een stunt, maar door twee doelpunten van Neymar stelde Barcelona nog voor rust orde op zaken. Bayern won nog wel.

22.19 uur: DAAR IS XAVI
Xavi komt in het veld voor Andrés Iniesta en is nu de eerste speler die de grens van 150 wedstrijden in het hoofdtoernooi van de Champions League bereikt. Real Madrid-doelman Iker Casillas kan woensdag op gelijke hoogte komen.

22.18 uur: KAN HET DAN TOCH NOG?
Thomas Müller zet Bayern München op een 3-2 voorsprong. Nog drie doelpunten te gaan voor de Duitse kampioen. Dit zal Barcelona toch niet meer weggeven.

22.03 uur: LEWANDOWSKI MAAKT GELIJK
Bayern München komt na een uur op gelijke hoogte tegen Barcelona: 2-2. Robert Lewandowski schiet fraai binnen. Nog vier doelpunten te gaan voor Bayern.

22.00 uur: WEINIG VERMAAK MEER
De wedstrijd is al lang en breed beslist, waardoor er weinig meer te genieten valt. Bayern probeert het nog wel - Juan Bernat laat zich een paar keer zien - maar echt dicht bij de gelijkmaker komt de ploeg van trainer Pep Guardiola niet.

21.49 uur: PEDRO VERVANGT SUAREZ
De bal rolt weer in de Allianz Arena. Aan de kant van Barcelona één wissel: Pedro is binnen de lijnen gekomen als vervanger van Luis Suarez.

21.38 uur: 'KAMIKAZE-TACTIEK BAYERN SPEELT BARÇA IN DE KAART'
VI-verslaggever Freek Jansen blikt terug op de eerste helft van het duel tussen Bayern München en Barcelona in de halve finale van de Champions League. Beluister hier het audio-item.

21.32 uur: RUSTSTAND BAYERN MÜNCHEN - BARCELONA 1-2
Dankzij twee treffers van Neymar leidt Barcelona halverwege op bezoek bij Bayern München. Na de 3-0 thuiszege is een plek in de finale dus wel zeker.

21.26 uur: TER STEGEN VOORKOMT 2-2
Robert Lewnadowski is dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Marc-André ter Stegen haalt de bal met een uiterste krachtsinspanning van de lijn.

21.23 uur: LUXEPROBLEEM VOOR LÖW
Nu redt Marc-André ter Stegen weer uitstekend op een kopbal van Bastian Schweinsteiger. Wat heeft bondscoach Joachim Löw van Duitsland het toch goed voor elkaar met Manuel Neuer en Ter Stegen als opties in het doel.

21.19 uur: MSN NIET AF TE STOPPEN
Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar - ook bekend als MSN - staat dit seizoen op liefst 114 doelpunten. Messi maakte er 53, Suarez 24 en Neymar 37.

21.14 uur: NEYMAR BESLIST HET
Het recept is hetzelfde als bij de 1-1. Lionel Messi stuurt Luis Suarez weg en die houdt goed overzicht en laat Neymar scoren. Het is nu wel definitief beslist.

21.12 uur: OOK MESSI MELDT ZICH
Na een klein half uur is het de beurt aan Lionel Messi, die Manuel Neuer op zijn pad vindt.

21.11 uur: TER STEGEN REDT OPNIEUW
Na een goede actie van Thomas Müller schiet Robert Lewandowski recht op doelman Marc-André ter Stegen, die aan een uitstekende wedstrijd bezig is.

21.03 uur: MÜLLER DICHT BIJ 2-1
Daar is bijna het derde doelpunt van de wedstrijd. Marc-André ter Stegen voorkomt echter dat Thomas Müller Bayern München weer op voorsprong zet tegen Barcelona.

21.00 uur: GEEN VERLENGING
Door het doelpunt van Neymar weten we in ieder geval al dat er geen verlenging nodig is om dit tweeluik te beslissen. Bayern München moet nu vier doelpunten maken om Barcelona uit de finale te houden. Maar dan mogen de Catalanen niet meer scoren.

20.59 uur: NEYMAR TREKT STAND AL GELIJK
Het staat alweer gelijk in de Allianz Arena, waardoor een stunt van Bayern München niet meer aan de orde lijkt. Lionel Messi stuurt Luis Suarez weg en op aangeven van de Uruguayaan tikt Neymar simpel binnen. Barcelona al op 1-1.

20.52 uur: BENATIA SCOORT!
Bayern München komt al na zeven minuten op voorsprong. Mehdi Benatia kopt uit een hoekschop binnen. Gaan we dan toch nog een stunt krijgen?

20.51 uur: THIAGO STUIT OP PIQUÉ
Na goed terugleggen van Thomas Müller schiet Thiago recht op Gerard Piqué.

20.50 uur: NEUER HOUDT BAYERN IN LEVEN
Al na vijf minuten krijgt Barcelona een enorme kans via Ivan Rakitic, maar doelman Manuel Neuer brengt redding. Als Barça scoort, moet Bayern vijf keer scoren.

20.47 uur: LAHM LAAT ZICH ZIEN
Het eerste gevaar komt van Bayern München, maar Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen komt niet in de problemen als Philipp Lahm voor hem opduikt.

20.45 uur: AFTRAP BAYERN MÜNCHEN - BARCELONA
In de Allianz Arena zijn Bayern München en Barcelona begonnen aan de return in de halve finale van de Champions League. Na de 3-0 overwinning voor Barça in de heenwedstrijd heeft Bayern een wonder nodig om de finale te bereiken.

20.30 uur: XAVI STAAT VOOR MIJLPAAL
Xavi kan vanavond tegen Bayern München - als hij speeltijd krijgt - de eerste speler worden die de grens van 150 wedstrijden in het hoofdtoernooi van de Champions League bereikt. De 35-jarige middenvelder van Barcelona speelde in de heenwedstrijd tegen de Duitsers als invaller zijn 149ste CL-duel, evenveel als Real Madrid-doelman Iker Casillas, die woensdag in actie komt tegen Juventus.

20.15 uur: BAYERN THUIS IJZERSTERK IN CL
Bayern München heeft dit seizoen in de Champions League een perfecte score in thuiswedstrijden. De laatste twee duels in de Allianz Arena leverden bovendien liefst dertien Beierse doelpunten op: zeven tegen Shakhtar Donetsk (7-0) in de achtste finale en zes tegen FC Porto (6-1) in de kwartfinale.

20.02 uur: 'GEEN VALKUIL VOOR BARÇA'
VI-verslaggever Freek Jansen blikt vooruit op de return in de halve finale van de Champions League tussen Bayern en Barcelona. Beluister hier het audio-fragment.

Mark van Bommel, die voor Barcelona én Bayern München speelde, is een van de aanwezigen in de Allianz Arena.
Mark van Bommel, die voor Barcelona én Bayern München speelde, is een van de aanwezigen in de Allianz Arena.

20.00 uur: BARÇA ONPASSEERBAAR
Barcelona boekte zaterdag in het thuisduel met Real Sociedad (2-0) zijn 38ste zege in de laatste 42 officiële wedstrijden en zijn zeventiende in de laatste achttien duels. De Catalanen wonnen daarnaast hun zeven meest recente wedstrijden zónder daarbij ook maar één doelpunt te incasseren, een nieuw clubrecord.

19.45 uur: DRAMATISCHE REEKS BAYERN
Bayern München leed afgelopen zaterdag op eigen veld een verrassende nederlaag tegen FC Augsburg: 0-1. Dat was de derde nederlaag op rij voor de Duitse kampioen, na eerdere verliespartijen tegen Bayer Leverkusen (2-0) en Barcelona (3-0). Daarvóór mondde het bekerduel met Borussia Dortmund al uit in een sof (uitschakeling na strafschoppen, na een 1-1 in 120 minuten voetbal). Pep Guardiola verloor in zijn trainersloopbaan nog niet eerder drie officiële duels op rij. Bayern lijkt het scoren verleerd te zijn. De laatste vijf wedstrijden van de formatie van Guardiola leverden maar twee doelpunten op: van Bastian Schweinsteiger en Robert Lewandowski. Bayern kwam in zijn laatste drie wedstrijden helemaal niet tot scoren.

19.38 uur: OOK BARÇA ONGEWIJZIGD
Barcelona treedt met verwachte elf namen aan tijdens het thuisduel met Bayern München. Dat betekent dus dat de Duitsers het moeten opnemen tegen MSN, de gevreesde voorhoede bestaande uit Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar.

De volledige opstelling van Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.

19.30 uur: BARÇA AAST OP RECORD
Barcelona won zijn negen voorgaande duels in dit Champions League-seizoen, een evenaring van het competitierecord dat de Catalanen in het seizoen 2002/03 vestigden. Als we ook alle zegereeksen buiten de grenzen van één seizoen meerekenen, dan is Barça nog één zege verwijderd van het record dat nu nog in handen is van Bayern München en Real Madrid (tien).

19.29 uur: GEEN WIJZIGINGEN BIJ BAYERN
Pep Guardiola stuurt dezelfde elf spelers het veld in die zes dagen geleden tijdens de heenwedstrijd een basisplaats hadden aan de kant van Bayern München. Destijds startten de Duitsers met drie verdedigers, maar dat werd al snel gewijzigd.

De volledige opstelling van Bayern München: Neuer: Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat; Alonso; Lahm, Schweinsteiger, Thiago; Müller; Lewandowski.

19.15 uur: BAYERN HEEFT WONDER NODIG
Over anderhalf uur beginnen Barcelona en Bayern München aan de return in de halve finale van de Champions League. Na de 3-0 thuisoverwinning van Barça vorige week kan alleen een historische prestatie Bayern aan een finaleplaats in Berlijn helpen.

In de geschiedenis van het Europa Cup I-voetbal is er maar één club in de knock-outfase ooit in geslaagd een nederlaag met een marge van drie goals te repareren: Deportivo La Coruña in het seizoen 2003/04 in de kwartfinale tegen AC Milan. Nadat de heenwedstrijd met 4-1 verloren werd, wonnen de Spanjaarden thuis met 4-0.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.