VI Live: Barcelona en Juve naar laatste acht

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: Barcelona en Juve naar laatste acht

22.36 uur: BARCELONA KWARTFINALIST
Barcelona gaat naar de laatste acht van de Champions League na een 1-0 overwinning op Manchester City. Daarmee komen de Engelsen nog goed weg, want Barça had gezien de kansenverhoudingen misschien wel met 5-0 moeten winnen.

22.33 uur: JUVENTUS NAAR KWARTFINALE
Met grote overmacht plaatst Juventus zich ten koste van Borussia Dortmund voor de laatste acht van de Champions League: 0-3. De doelpunten kwamen op naam van Carlos Tévez (2x) en Álvaro Morata.

22.20 uur: EN DAT IS DRIE
Een ongekende vernedering voor Borussia Dortmund. Carlos Tévez maakt de 0-3 met zijn tweede doelpunt van de avond.

22.20 uur: AGÜERO LAAT BUITENKANS LIGGEN
Waar Barcelona al makkelijk op een marge van vier of vijf doelpunten had kunnen staan, mist Manchester City nu een buitenkans op de gelijkmaker. Sergio Agüero stuit vanaf de stip op Marc-André ter Stegen. Had het misschien toch nog spannend kunnen worden…

22.11 uur: GOAL JUVENTUS
Doelpunt Juventus! Dat is de beslissing! Álvaro Morata schuift binnen op aangeven van Carlos Tévez: 0-2. Een volmaakte counter.

21.32 uur: RUSTSTAND BARCELONA - MANCHESTER CITY 1-0
Aan de hand van een onnavolgbare goede Lionel Messi leidt Barcelona halverwege met 1-0 tegen Manchester City. De Argentijnse wereldster stond met een prachtige voorzet aan de basis van de goal van Ivan Rakitic, maar er viel veel meer te genieten: dribbels, passes, panna's, Messi deed het allemaal. City mag daarom van geluk spreken dat het maar 1-0 staat. Zowel Neymar als Luis Suarez (vlak voor rust) raakte de paal.

21.31 uur: RUSTSTAND BORUSSIA DORTMUND - JUVENTUS 0-1
Juventus koerst zonder problemen af op een plek in de kwartfinale van de Champions League. Carlos Tévez opende al snel de score met een fantastische pegel en nadien is De Oude Dame geen moment in de problemen gekomen. Dortmund kan geen vuist maken en moet na rust uit een heel ander vaatje tappen om zich te herpakken, na de 2-1 nederlaag in Turijn van drie weken geleden.

21.22 uur: NASRI ONTSNAPT AAN RODE KAART
Samir Nasri mag van geluk spreken dat scheidsrechter Gianluca Rocchi slechts een gele kaart krijgt als hij Neymar van achteren neerschopt.

21.18 uur: CITY ZO GOED ALS UITGESCHAKELD
Barcelona was al enkele keren dicht bij een goal, na ruim een half uur is het echt raak. Lionel Messi vindt met een prachtige voorzet Ivan Rakitic bij de tweede paal, die de bal op de borst aanneemt en over Joe Hart heen wipt: 1-0. Manchester City moet er drie maken om nog door te gaan. Bij twee goals van de Engelse kampioen gaan we verlengen. Pep Guardiola geniet mee vanaf de tribunes.

21.12 uur: EXTRA VERDEDIGER
Paul Pogba valt geblesseerd uit bij Juventus en wordt vervangen door een extra centrumverdediger: Andrea Barzagli.

21.00 uur: SPEKTAKEL IN CAMP NOU
Barcelona is heer en meester en kreeg al een aantal goede kansen op de 1-0, maar nu is daar de uitbraak van Manchester City. James Milner komt echter een teenlengte tekort om te scoren.

20.53 uur: NEYMAR SCHIET OP DE PAAL
Bijna 1-0 voor Barcelona! Neymars schot gaat via de binnenkant van de paal voorlangs!

20.48 uur: GOAL TÉVEZ
Juventus staat al na drie minuten voor in Dortmund! Carlos Tévez tekent voor de 0-1 met een fabuleus afstandsschot. Juve zit nu in een zetel!

20.47 uur: AFTRAP BARCELONA – MANCHESTER CITY
Net als vorig seizoen zit Barcelona al na de heenwedstrijd in een zetel tegen Manchester City. De Catalanen verdedigen in Camp Nou een 2-1 voorsprong. Vorig seizoen stond Barça er dankzij een 2-0 zege nog beter voor tegen de Engelse kampioen en won het de return met 2-1. Opmerkelijk genoeg verzorgden Lionel Messi en Dani Alves in beide duels allebei één doelpunt

20.45 uur: AFTRAP BORUSSIA DORTMUND – JUVENTUS
Neemt Juventus wraak voor de verloren Champions League-finale door Borussia Dortmund de weg naar de kwartfinale te versperren? De Italianen verdedigen een 2-1 voorsprong in Duitsland. Net als in 1997 met 3-1 winnen zou voor Dortmund dus genoeg zijn. Destijds was BVB te sterk dankzij twee treffers van Karl-Heinz Riedle en één van Lars Ricken. Een prachtige hakbal van Alessandro Del Piero richtte niks uit.  

20.20 uur: EVEN OPFRISSEN
Hoe ging het drie weken geleden ook alweer bij de heenwedstrijden? Bekijk hier de samenvattingen van Juventus - Borussia Dortmund en Manchester City - Barcelona.

20.13 uur: REEKS BARCELONA
Als Barcelona erin slaagt Manchester City uit te schakelen, dan plaatst het zich voor de achtste opeenvolgende keer voor de kwartfinale van de Champions League. Dat zou een nieuw competitierecord betekenen.

19.58 uur: VERTROUWEN DORTMUND
Borussia Dortmund is dit seizoen in de Champions League nog ongeslagen op eigen veld. De ploeg van trainer Jürgen Klopp won liefst elf van zijn laatste veertien thuisoptredens in het miljoenentoernooi.

19.42 uur: OPSTELLINGEN BARCELONA - MANCHESTER CITY
De opstelling van Barcelona is bekend! Op die van Manchester City is het nog even wachten. Barcelona verdedigt in Camp Nou een 2-1 voorsprong.
Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mathieu, Alba; Mascherano, Rakitic, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.
Manchester City: volgt

19.40 uur: OPSTELLINGEN BORUSSIA DORTMUND - JUVENTUS
De formaties van Borussia Dortmund en Juventus zijn binnen! In eigen huis gaan de Duitsers een 2-1 achterstand proberen goed te maken. Bij Dortmund maakt Kevin Kampl zijn debuut in de Champions League.
Dortmund: Weidenfeller; Sokratis, Subotic, Hummels, Schmelzer; Gundogan, Bender; Reus, Mkhitaryan, Kampl; Aubameyang.
Juventus: Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra; Vidal, Marchisio, Pogba, Pereyra; Tévez, Morata.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.