VI Live: alles van de vrijdagavond nog eens op een rijtje

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Deze blog is gesloten. Uiteraard kun je hieronder nog alle hoogtepunten van de avond teruglezen.

22.24 uur: EINDSTAND OLYMPIQUE MARSEILLE - LORIENT 3-5
Jordan Ayew (Lorient) scoort tweemaal en wint van zijn broer André, die een treffer op het bord zette.

22.20 uur: EINDSTAND MAINZ 05 - SCHALKE 04 2-0
Stefan Bell zorgt ervoor dat Schalke voor de zesde keer op rij niet wint. Extra zuur voor Klaas-Jan Huntelaar, want verdediger Bell was zijn directe tegenstander.

21.59 uur: EINDSTANDEN JUPILER LEAGUE
De Graafschap is, na de zege van periodekampioen FC Eindhoven, de grote winnaar van de 36ste speelronde van de Jupiler League.

21.56 uur: EINDSTAND ADO DEN HAAG - VITESSE 1-0
Dankzij een late goal van Michiel Kramer heeft ADO zich verzekerd van nog een jaar Eredivisie. Vitesse lijkt genoegen te moeten nemen met plek vier.

21.47 uur: GOAL ADO DEN HAAG
Haags kwartiertje! ADO slaat in de slotfase toe via Michiel Kramer en het stadion ontploft! De lange aanvaller doet het opnieuw voor de ploeg van trainer Henk Fraser: 1-0. Nog vijf minuten te gaan. Houdt ADO stand tegen Vitesse?

21.18 uur: RUSTSTAND OLYMPIQUE MARSEILLE - LORIENT 0-2
Lorient staat virtueel weer boven de rode streep, door doelpunten van Jordan Ayew en Francois Bellugou.

21.17 uur: RUSTSTAND MAINZ 05 - SCHALKE 04 2-0
Voor het zesde duel op rij stevent het Schalke van aanvaller Klaas-Jan Huntelaar af op puntenverlies. Stefan Bell scoorde tweemaal voor de thuisclub.

21.01 uur: LOOS ALARM IN DEN HAAG
Brandalarm in de rust van de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Vitesse. Overigens niets ernstigs. 'Het blijkt loos alarm. De tweede helft begint vijf minuten later', aldus scheidsrechter Ed Janssen

20.49 uur: RUSTSTANDEN JUPILER LEAGUE
Met deze tussenstanden is FC Eindhoven winnaar van de vierde periode, maar de verschillen tussen Eindhoven en achtervolgers FC Emmen en MVV zijn minimaal.

20.45 uur: RUSTSTAND ADO DEN HAAG - VITESSE 0-0
Geen geldige doelpunten nog in Den Haag. Wel twee afgekeurde, van Kramer (ADO) en Malone (ADO, eigen doelpunt).

20.30 uur: AFTRAP OLYMPIQUE MARSEILLE - LORIENT
Marseille (voor Champions League) en Lorient (tegen degradatie) hebben de punten hard nodig.

20.30 uur: AFTRAP MAINZ 05 - SCHALKE 04
Met Klaas-Jan Huntelaar in de basis gaat Schalke op zoek naar zijn eerste competitiezege sinds 7 maart.

20.25 uur: WEDEROM DOELPUNT AFGEKEURD
Dion Malone verschalkt zijn eigen doelman met een fantastische kopbal. Maar de dreigende Uros Djurdjevic, die hem tot deze daad dwong, stond buitenspel. Nog geen geldige goals dus bij ADO - Vitesse.

20.20 uur: EINDHOVEN KOERST AF OP PERIODE
Jordi Balk van FC Oss maakt een weergaloze goal, met een prachtige boog over de keeper. Wel zijn eigen keeper alleen, waardoor FC Eindhoven op koers ligt voor de vierde periode (1-0).

20.19 uur: DOELPUNT KRAMER AFGEKEURD
Michiel Kramer kopt een vrije trap van Roland Alberg binnen. Maar buitenspel, zegt scheidsrechter Ed Janssen.

20.16 uur: ADO DREIGENDER
Van het verschil op de ranglijst, negen plaatsen, is in het eerste kwartier weinig merkbaar. De beste kans was voor ADO, toen Kevin Jansen hard uithaalde van een meter of twintig. Maar Vitesse-doelman Eloy Room kon zijn inzet keren.

20.00 uur: AFTRAP ADO DEN HAAG – VITESSE
Bij ADO ontbreken Oleksandr Iakovenko en Wilson Eduardo, Vitesse begint dit seizoen voor het eerst met Uros Djurdjevic in de basis.

De opstellingen
ADO: Hansen; Malone, Wormgoor, Derijck, Meijers; Kristensen, Jansen, Bakker; Alberg, Kramer, Van Duinen.
Vitesse: Room; Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, Pröpper Qazaishvili; Oliinyk, Djurdjevic, Labyad.

20.00 uur: AFTRAP JUPILER LEAGUE
De laatste wedstrijd van de vierde periode in de Jupiler League is onderweg. De beste papieren zijn voor FC Eindhoven, maar ook MVV en FC Emmen zijn nog in de race voor nacompetitievoetbal.