VI Live: alle hoogtepunten van vanavond op een rijtje

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: alle hoogtepunten van vanavond op een rijtje

Dit was VI Live voor vandaag. Natuurlijk kun je alle hoogtepunten van de avond hier nog wel op je gemak teruglezen.

23.53 uur: EINDSTAND RAYO VALLECANO - REAL MADRID 0-2
De nummer twee in de Primera División herstelt zich na rust en verkleint het gat met Barcelona weer tot vier punten. Cristiano Ronaldo, Toni Kroos en James Rodriguez zijn door hun gele kaarten wel geschorst voor het volgende competitieduel, thuis tegen Eibar.

23.30 uur: DOELPUNT REAL MADRID
James Rodriguez maakt er met een bekeken trap 0-2 van. Over en uit in Madrid, bij Vallecano - Real.

23.26 uur: DOELPUNT RONALDO
Cristiano Ronaldo maakt zijn 300ste goal voor Real Madrid. Met het hoofd zet hij Real op 0-1 tegen Vallecano.

23.12 uur: BAYERN NAAR LAATSTE VIER
Bayern München benut alle penalty's in Leverkusen en plaatst zich voor de halve finale. Na 0-0 in de reguliere speeltijd en verlenging wordt het 3-5 na strafschoppen.

23.05 uur: PENALTY'S IN LEVERKUSEN
Geen goals nog, ondanks grote kansen voor Mario Götze (Bayern) en Julian Brandt (Leverkusen) in de verlenging. Penalty's dus.

22.51 uur: EINDSTAND PARIS SAINT-GERMAIN - SAINT-ÉTIENNE 4-1
Zlatan Ibrahimovic gaf een showtje weg vanavond. De Zweed maakte er liefst drie, waardoor de hoofdstedelingen zich mogen opmaken voor de bekerfinale tegen tweedeklasser Auxerre.

22.48 uur: RUSTSTAND RAYO VALLECANO - REAL MADRID 0-0
Real Madrid heeft het moeilijk in deze derby. De ploeg van Carlo Ancelotti heeft slechts 39 procent balbezit in de eerste helft tegen zijn kleine broertje uit Madrid.

22.40 uur: LAZIO NAAR FINALE COPPA ITALIA
Stefan de Vrij en Edson Braafheid kunnen zich opmaken voor de finale om de Coppa Italia tegen Juventus. Invaller Senad Lulic maakte de winnende voor de Romeinen, waar Edson Braafheid vlak voor tijd werd gewisseld. Napoli - Lazio werd 0-1.

22.37 uur: LIVERPOOL NAAR HALVE FINALE FA CUP
Dankzij de goal van Coutinho plaatst Liverpool zich ten koste van Blackburn Rovers voor de halve finale van het toernooi om de FA Cup: 0-1. Zo lonkt er nog steeds een hoofdprijs voor de na dit seizoen vertrekkende Steven Gerrard. Na de 1-0 zege van vanavond wacht Aston Villa op Wembley als opponent.

22.25 uur: DOELPUNT LAZIO
Lazio heeft zijn doelpunt te pakken (0-1). De Bosniër Senad Lulic maakt hem, tien minuten voor tijd. Jonathan De Guzman is inmiddels in de ploeg gekomen bij Napoli.

22.24 uur: EINDSTAND BAYER LEVERKUSEN - BAYERN MÜNCHEN 0-0
Geen goals in Leverkusen, dus net als in Bielefeld volgen ook hier verlengingen.

22.12 uur: DOELPUNT COUTINHO
Liverpool komt twintig minuten voor tijd bij Blackburn op voorsprong door Coutinho. De nummer tien dribbelt de zestien binnen en trapt hard en laag raak via de binnenkant van de paal. De halve finale van de FA Cup lonkt.

22.00 uur: AFTRAP RAYO VALLECANO-REAL MADRID
Met Gareth Bale, Cristiano Ronaldo en Karim Benzema in de basis is Real aan dit uitduel gestart.

21.54 uur: BEKERSTUNT ARMINIA BIELEFELD
Arminia Bielefeld neemt de penalty's beter dan Borussia Mönchengladbach (5-4) en plaatst zich bij de laatste vier. Raffael en Ibrahima Traore missen bij Gladbach, terwijl bij Bielefeld alleen Marc Lorenz faalt. De fatale misser van Traore is dus voldoende voor een enorme stunt.

21.52 uur: EINDSTAND BARCELONA - ALMERIA 4-0
Luis Suarez bepaalt in de 93ste minuut de eindstand op 4-0. De lijstaanvoerder zet Real Madrid (voorlopig) op zeven punten, de nummer twee gaat zo nog wel op bezoek bij Rayo Vallecano.

21.50 uur: RUSTSTAND PSG-SAINT-ETIENNE 1-1
Mede dankzij het honderdste doelpunt van Zlatan Ibrahimovic in dienst van PSG staat het 1-1. De Zweed verzilverde in de 21ste minuut een strafschop. Kort daarna zorgde Romain Hamouna voor de 1-1.

21.50 uur: FC GRONINGEN NAAR FINALE
Door een 3-0 zege op Excelsior speelt FC Groningen voor het eerst sinds 1989 de finale van de KNVB-beker. In de eindstrijd wacht PEC Zwolle.

21.46 uur: CHERY SCHIET GRONINGEN NAAR FINALE
Het kan nu echt niet meer misgaan voor Groningen. Juninho Bacuna legt af op Tjaronn Chery en die schiet de 3-0 binnen!

21.34 uur: RUSTSTAND NAPOLI - LAZIO 0-0
Stefan de Vrij en Edson Braafheid houden achterin de nul in Napels. Maar Lazio heeft wel minimaal een treffer nodig om uitzicht te houden op de finale, want over twee wedstrijden staat het nu 1-1 en is het uitdoelpunt van Napoli doorslaggevend.

21.33 uur: RUSTSTAND BLACKBURN ROVERS - LIVERPOOL 0-0
Geen treffers nog op Ewood Park tijdens deze replay in de kwartfinale van de FA Cup.

21.31 uur: DOELPUNT BARÇA
Marc Bartra kopt de 3-0 binnen in Camp Nou, de koploper kan in het laatste kwartier nog wat aan het doelsaldo gaan werken.

21.29 uur: PENALTY'S BIJ BIELEFELD - GLADBACH
Geen treffers in de verlengingen, nog steeds de 1-1 op het bord bij Arminia Bielefeld - Boeussia Mönchengladbach. Penalty's moeten de doorslag geven.

21.17 uur: RUSTSTAND BAYER LEVERKUSEN – BAYERN MÜNCHEN 0-0
De vonken spatten er niet bepaald vanaf in de BayArena. De logische ruststand is dan ook de brilstand.

21.10 uur: BARCELONA HEEFT ZEGE BINNEN
Luis Suarez denkt: wat Lionel Messi kan, kan ik ook. De Uruguayaan kapt naar binnen en haalt uit met links. Doelman Julián raakt de bal nog wel, maar kan de 2-0 niet meer voorkomen. Almería lijkt geslagen in Camp Nou en Barcelona heeft zo goed als zeker de drie punten binnen.

21.09 uur: GRONINGEN OP KOERS VOOR BEKERFINALE
Albert Rusnák schiet FC Groningen via de binnenkant van de paal op 2-0. De Slowaak ziet de bal op zestien meter voor zijn voeten vallen en treft doel met een verdekt schot. Als er geen gekke dingen meer gebeuren, neemt Groningen het op 3 mei in de bekerfinale op tegen PEC Zwolle.

21.02 uur: VAN WEERT DICHT BIJ GOAL
De tweede helft is begonnen in Groningen en dat weet het thuispubliek nu ook. Tom van Weert zorgt direct na rust met een droge knal voor schrik, maar opnieuw brengt Sergio Padt redding.

21.00 uur: VAN DER WIEL DOET GOOI NAAR BEKERFINALE
PSG en Saint-Étienne hebben afgetrapt in jacht op een finaleplek in de strijd om de Coupe de France. Op 30 mei is Auxerre (Ligue 2) is de tegenstander. Bij PSG is Zlatan Ibrahimovic de spits en Gregory van der Wiel rechtsback. Ricky van Wolfswinkel ontbreekt bij de bezoekers. Hij zit niet bij de selectie.

20.57 uur: VI-RADIO VANUIT DE EUROBORG
Live vanuit de Euroborg geeft VI-verslaggever Freek Jansen een update op VI-Radio. Besluister het fragment hier.

20.51 uur: EINDSTAND ARMINIA BIELEFELD – BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH 1-1
Geen winnaar na negentig minuten bij deze bekerpartij, dus gaan we verlengen.

20.48 uur: RUSTSTAND FC GRONINGEN-EXCELSIOR 1-0
Groningen staat virtueel in de bekerfinale door de goal van Hans Hateboer. Excelsior heeft een kwartiertje om bij te komen en roet in de Groningse plannen te gooien.

FC Groningen viert de 1-0 van Hans Hateboer.
FC Groningen viert de 1-0 van Hans Hateboer.

20.47 uur: RUSTSTAND BARCELONA – ALMERÍA 1-0
Voormalig verdediger Sergi heeft zijn ploeg Almería geleerd om een muurtje op te trekken, maar dat is niet bestand tegen Lionel Messi. Met een klasseflits zorgt de Argentijn voor de ruststand.

20.45 uur: AFTRAP NAPOLI-LAZIO
De return van de halve finale in het toernooi om de Coppa Italia is van start gegaan. Bij Napoli is voormalig PSV'er Dries Mertens basisspeler, maar zit Jonathan de Guzman op de bank. Bij Lazio zijn zowel Stefan de Vrij als Edson Braafheid basisklant. Het heenduel eindigde in 1-1, waardoor beide ploegen nog volop kans maken op de bekerfinale.

20.45 uur: AFTRAP BLACKBURN ROVERS-LIVERPOOL
Welke van de twee ploegen gaat aan de haal met het laatste halve finaleticket? Op Anfield werd het 0-0, waardoor de Championship-ploeg het bij de replay in eigen huis mag proberen. De winnaar treft op zondag 19 april op Wembley Aston Villa als tegenstander. In de andere halve finale staan Reading (Championship) en Arsenal tegenover elkaar.

20.40 uur: GRONINGEN OP 1-0!
Hans Hateboer zet FC Groningen op voorsprong. De rechtsback, die speelt omdat Johan Kappelhof de geschorste Eric Botteghin in het centrum van de verdediging vervangt, schiet fraai raak. Tjaronn Chery is met een soepel steekballetje de aangever. Hateboer schiet onberispelijk raak. Groningen is dus op weg naar de bekerfinale! Of kan Excelsior zich weer oprichten?

20.34 uur: MESSI DOET HET WEER EENS
Het is opnieuw smullen van Lionel Messi. In Camp Nou opent hij de score tegen Almería. De Argentijn verschaft zichzelf met een kapbeweging voldoende ruimte om de bal zeer fraai in de verre hoek te krullen. De Spaanse koploper staat op voorsprong.

20.20 uur: KOPKANS KRUYS
Groningen mag Excelsior dan geregeld terugdringen op eigen helft, de grootste kansen zijn voor de Kralingers. Rick Kruys krijgt een grote kopkans, maar zijn inzet is te slap. Doelman Sergio Padt vangt de bal.

20.30 uur: AFTRAP BAYER LEVERKUSEN – BAYERN MÜNCHEN
Zonder Arjen Robben treedt Bayern München aan in Leverkusen, in de laatste kwartfinale van de DFB-Pokal.

20.22 uur: OVERWINNING PARMA
Het failliete Parma heeft in de Serie A een verrassende overwinning geboekt op Udinese, de eerste na ruim vier maanden. Het werd 1-0 in Stadio Ennio Tardini, door een ogenschijnlijk mislukte voorzet van Silvestre Varela die zomaar in het doel belandde. Parma blijft wel stijf laatste, Udinese in de middenmoot.

20.15 uur: KANS GOURIYE
Het bekerduel in Groningen is een kwartier onderweg. Ninos Gouriye kreeg namens de Kralingers de eerste grote kans, maar omdat hij miste is het nog 0-0. Excelsior schrok ook even toen Mimoun Mahi zich meldde, maar zijn voorzet vond geen ploeggenoot.

20.00 uur: AFTRAP FC GRONINGEN – EXCELSIOR
Wie neemt het op 3 mei in De Kuip op tegen PEC Zwolle? FC Groningen en Excelsior vechten vanaf nu om dat tweede finaleticket.

20.00 uur: AFTRAP FC BARCELONA – ALMERÍA
Sergi Barjuan, die als linksback nog even deel uitmaakte van Johan Cruijffs Dreamteam in Barcelona, debuteert in Camp Nou als trainer van Almería. Van Neymar heeft hij in elk geval geen last, die zit op de bank. Het competitieduel is onderweg.

19.48 uur: RUSTSTAND ARMINIA BIELEFELD - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH 1-1
Max Kruse maakte vanaf de stip de 1-0 van Manuel Junglas ongedaan. De derdedivisionist verweert zich tot dusverre kranig.

19.35 uur: VI RADIO OVER GEMIS DE LEEUW
VI-verslaggever Freek Jansen blikt vooruit op de halve eindstrijd in de KNVB-beker. Uiteraard komt daarin het gemis van Michael de Leeuw aan de orde. Beluister het radiofragment hier.

19.20 uur: EXCELSIOR JAAGT OP EERSTE FINALE SINDS 1930
Excelsior haalde sinds de invoering van het betaald voetbal (1954) nog nooit de bekerfinale. Wel bereikten de Rotterdammers in 1930 de eindstrijd van de Holdertbeker, de voorloper van het KNVB-bekertoernooi. Feyenoord was op Het Kasteel met 1-0 te sterk.

19.15 uur: TRAINERS KIJKEN VOORUIT
VI sprak in de aanloop naar de halve finale met beide trainers. Lees hier nog eens hoe zij vooruitkeken naar de duels. Van de Looi baalt van de pech die Michael de Leeuw ten deel valt, terwijl Marinus Dijkhuizen beseft dat hij historie kan schrijven met de Kralingers.

19.14 uur: VI IS PRESENT IN DE EUROBORG
Ook de VI-équipe is aanwezig in het hoge noorden. Beluister hier de voorbeschouwingen van clubwatchers Marco Timmer en Dennis van Bergen.

19.13 uur: FAMILIE NIJLAND IN REP EN ROER
Omdat PEC Zwolle zich na strafschoppen en ten koste van FC Twente al plaatste voor de bekerfinale van 3 mei in De Kuip lonkt er een heuse vader-zoon-strijd. Dan moet het Groningen van directeur Hans Nijland nog wel eerst winnen van Excelsior. Gebeurt dat, dan hoeft PEC-spits Stef Nijland niet thuis te komen eten als hij met de Zwollenaren bekerprolongatie realiseert.

19.10 uur: FC GRONINGEN VOOR HET LAATST FINALIST IN 1989
FC Groningen haalde een keer eerder de bekerfinale, dat was in 1989. PSV was daarin met 4-1 te sterk. Hennie Meijer maakte de Groningse treffer.

19.00 uur: AFTRAP ARMINIA BIELEFELD - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Roel Brouwers mag weer eens een keertje opdraven bij Borussia Mönchengladbach, dat bij Arminia Bielefeld (derde niveau) op jacht gaat naar een plek bij de laatste vier in de strijd om de DFB-Pokal.

19.00 uur: OPSTELLING EXCELSIOR
Ook Excelsior heeft zijn opstelling vrijgegeven, enige wijziging ten opzichte van dit weekend is dat Ricky Kruys terugkeert in de basis. Dat gaat ten koste van Toni Varela. Luigi Bruins is geblesseerd.

Excelsior: Coutinho; Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers; Kruys, Auassar, Stans; Botaka, Van Weert, Gouriye

19.00 uur: OPSTELLING FC GRONINGEN
FC Groningen mist de zieke Michael de Leeuw, die met zeven doelpunten de topscorer is van de noorderlingen in deze bekercampagne. Bovendien moeten zij het ook al doen zonder hun rots in de branding Eric Botteghin. De geschorste verdediger wordt in het centrum vervangen door Johan Kappelhof, waardoor Hans Hateboer rechtsback is. In het competitieduel van zaterdag bij Vitesse (1-1) was Kappelhof nog rechtsback en kon Botteghin wel spelen.

FC Groningen: Padt; Hateboer, Kappelhof, Lindgren, Burnet; Tibbling, Kieftenbeld, Chery; Mahi, Hoesen, Rusnák.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.