VI Live: blik terug op de mooie Champions League-avond

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het nationale en internationale voetbal op de voet volgt.

VI Live: blik terug op de mooie Champions League-avond

VI Live is nu gesloten. Blik terug op de mooie Champions League-avond.

22.38 uur: EINDSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE
Ajax - Paris Saint-Germain 1-1
Barcelona - APOEL Nicosia 1-0
Bayern München - Manchester City 1-0
AS Roma - CSKA Moskou 5-1
Chelsea - Schalke 04 1-1
NK Maribor - Sporting Lissabon 1-1
FC Porto - Bate Borisov 6-0
Athletic de Bilbao - Shakhtar Donetsk 0-0

22.34 uur: GOAL BAYERN MUNCHEN! 1-0
Manchester City krijgt pas laat de deksel op de neus. Verdediger Boateng opent in de slotfase de score. Arjen Robben stond met een snelle actie aan de basis van de aanval waaruit Bayern uiteindelijk de score opent.

22.33 uur: EINDSTAND AJAX - PARIS SAINT-GERMAIN 1-1
Ajax is de Champions League begonnen met een verdienstelijk gelijkspel tegen Paris Saint-Germain. De Amsterdammers wankelden bijzonder lang, maar een prachtige vrije trap van Lasse Schöne bood uitkomst.

22.32 uur: GAME SET AND MATCH FC PORTO! 6-0
Vincent Aboubakar bepaalt de eindstand namens FC Porto, waar Bruno Martins Indi de wedstrijd volmaakt. Maar de man van de wedstrijd is zonder twijfel Yacine Brahimi (drie treffers).

22.32 uur: GOAL NK MARIBOR! 1-1
Luka Zahovic schiet Maribor in de 92ste naast Sporting Lissabon.

22.25 uur: AJAX ZET AAN
De Amsterdammers zoeken het doel van Sirigu, maar de Parijse defensie oogt solide. Zit een overwinning er in? Nog een paar minuten te gaan.

22.24 uur: GOAL CSKA MOSKOU! 5-1
Ahmed Musa redt de eer voor CSKA Moskou. De voormalige aanvaller van VVV-Venlo zet de 5-1 op het scorebord.

22.22 uur: GOAL SPORTING LISSABON! 0-1
De ban is gebroken bij het duel tussen NK Maribor en Sporting Lissabon. Nani schiet fraai binnen en zet de Portugesen op voorsprong.

22.21 uur: MILIK VERVANGT DOELPUNTENMAKER
Arek Milik komt in ploeg voor doelpuntenmaker Lasse Schöne..... Bij PSG zijn Javier Pastore en Ezequiel Lavezzi gekomen voor Marco Verratti en Lucas.

22.19 uur: ROBBEN IN DE PLOEG
Arjen Robben keert terug bij Bayern München en vervangt een kwartier voor tijd Thomas Müller. De sterspeler van Der Rekordmeister ontbrak korte tijd vanwege een enkelblessure en moet de Duitsers aan de winst helpen tegen Manchester City. De tussenstand is 0-0.

22.17 uur: DE PAAL ZIT AJAX IN DE WEG
Lasse Schöne is dicht bij zijn tweede treffer van de avond. De Deen mag weer aanleggen voor een vrije trap, maar raakt de paal. De Amsterdammers komen eindelijk los.

22.13 uur: GOAL AJAX! 1-1
Wat een goal!! Lasse Schöne schiet schitterend raak uit een directe vrije trap! De Deen verschalkt doelman Salvatore Sirigu in de korte hoek.

22.12 uur: GEEL VOOR MARQUINHOS
PSG-verdediger Marquinhos krijgt de gele kaart na een overtreding op Thulani Serero. Lasse Schöne mag aanleggen voor een vrije trap.

22.07 uur: EL GHAZI ONTKOMT AAN ROOD
Anwar El Ghazi laat zich door Maxwell uit de tent lokken en trapt na. Scheidsrechter Wolfgang Stark bestraft de actie slechts met geel.

22.04 uur: GOAL HUNTELAAR! 1-1
Klaas-Jan Huntelaar trekt de stand gelijk op Stamford Bridge. De aanvoerder van Schalke 04 schiet de bal onberispelijk in de korte hoek waardoor Chelsea en de Duitse topclub weer in evenwicht zijn. Bekijk hier de treffer van Huntelaar.

22.02 uur: GOAL FC PORTO! 5-0
En nummer vijf is een feit! Doelpuntenmaker: Adrián.

22.01 uur: EL GHAZI IN DE PLOEG
Anwar El Ghazi komt erin voor Kolbeinn Sigthórsson. Hierdoor verkast Lasse Schöne naar de punt van de aanval en bezet El Ghazi de rechtsbuitenpositie.

22.00 uur: ROBBEN LOOPT ZICH WARM
Het staat nog steeds 0-0 bij Bayern München - Manchester City en dus stuurt trainer Pep Guardiola Arjen Robben de dug-out uit. Gaat de man uit Bedum het verschil maken?

21.56 uur: VELTMAN OP DE BON
Joël Veltman hangt aan Zlatan Ibrahimovic en wordt bestraft met een gele kaart. De Zweed mag aanleggen voor een directe vrije trap, maar stuit op Jasper Cillessen.

21.54 uur: GOAL AS ROMA! 5-0
AS Roma komt op 5-0 dankzij een eigen doelpunt van Sergey Ignashevich. Hoe hoog gaat de score in Stadio Olimpico oplopen?

21.53 uur: EERSTE SPELDENPRIKJES AJAX
Niki Zimling schiet net over, terwijl de aanname van Davy Klaassen even later nauwkeurigheid mist.

21.47 uur: PSG DIRECT GEVAARLIJK
De eerste kans is een feit direct na de aftrap. Niklas Moisander gaat in de fout, maar Lucas faalt oog-in-oog met Ajax-doelman Jasper Cillessen.

21.45 uur: ZIMLING VOOR VIERGEVER
Trainer Frank de Boer grijpt in en brengt Niki Zimling voor Nick Viergever, terwijl Anwar El Ghazi is begonnen aan zijn warming-up.

21.33 uur: RUSTSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE
Ajax - Paris Saint-Germain 0-1
Barcelona - APOEL Nicosia 1-0
Bayern München - Manchester City 0-0
AS Roma - CSKA Moskou 4-0
Chelsea - Schalke 04 1-0
NK Maribor - Sporting Lissabon 0-0
FC Porto - Bate Borisov 3-0
Athletic de Bilbao - Shakhtar Donetsk 0-0

21.27 uur: MESSI DICHTBIJ
Lionel Messi heeft bijna zijn eerste Champions League-treffer van dit seizoen binnen. De aanvaller knalt de bal op de vuisten van Nicosia-doelman Urko Pardo.

21.23 uur: GOAL FC PORTO! 3-0
Ook de wedstrijd in Porto lijkt beslist! Op aangeven van Danilo zet Jackson Martínez de marge op drie. De aanvaller is eerder al dichtbij geweest, maar vond toen nog de paal op zijn weg. Dit keer knikt hij wel binnen.

21.18 uur: GOAL FC PORTO! 2-0
Het ziet er goed voor het FC Porto van Bruno Martins Indi. Opnieuw is Yacine Brahimi de doelpuntenmaker. En hoe! Vanaf de middenlijn dendert de aanvaller naar het doel van Barisov om vervolgens hard en laag binnen te knallen.

21.15 uur: AJAX NIET GEVAARLIJK TOT DUSVER
Ajax heeft het meeste balbezit, maar komt niet in de buurt van het doel van Paris Saint-Germain. Dat is het verhaal tot dusver. PSG leidt nog steeds.

21.15 uur: DOET CSKA MOSKOU OOK MEE?
De Russen zijn kansloos in Rome, maar krijgen ook kansen op een treffer. Wat te denken van deze?

21.15 uur: AS ROMA NIET AF TE STOPPEN! 4-0
Gervinho schiet na een half uur de vierde Romeinse treffer binnen, maar wat is de pass van Francesco Totti mooi! Hij is 37 jaar, maar nog steeds een echte baas!

21.13 uur: GOAL BARCELONA! 1-0
Gerard Piqué knikt na een half uur de binnen. Op aangeven van Lionel Messi opent de boomlange verdediger van Barcelona de score tegen APOEL Nicosia.

21.11 uur: DOELPUNTENMAKER ITURBE NAAR DE KANT
Juan Iturbe moet na 26 minuten geblesseerd naar de kant voor Alessandro Florenzi. De aanvaller van AS Roma luisterde zijn Champions League-debuut op met een treffer.

21.06 uur: GOAL AS ROMA! 3-0
AS Roma dendert door en gooit na twintig minuten de wedstrijd in het slot. Op aangeven van aanvoerder Francesco Totti schiet Maicon de bal achter keeper Igor Akinfeev, die er allerminst zeker uitziet.

20.58 uur: FOUT BOILESEN, GOAL PARIS SAINT-GERMAIN! 0-1
Nicolai Boilesen gaat in de fout en die misser wordt keihard afstraft door Edinson Cavani. Aanvankelijk lijkt Lucas een overtreding te maken op Boilesen, maar in de herhaling is duidelijk te zien dat er niets aan de hand is.

20.55 uur: GOAL CHELSEA! 1-0, GEEL HUNTELAAR
Cesc Fábregas opent, op aangeven van Eden Hazard, de score op Stamford Bridge. Kort na de treffer van de Spanjaard gaat Klaas-Jan Huntelaar op de bon na hevig commentaar op de leiding.

20.55 uur: GOAL AS ROMA! 2-0
AS Roma laat er geen gras over groeien en zet al snel de marge op twee. Waar Gervinho eerder nog als aangever fungeert is de aanvaller nu de afmaker.

20.53 uur: GOAL AS ROMA! 1-0
Ook in Rome is de eerste treffer een feit. Na een knappe actie van Gervinho vindt Juan Iturbe het net bij CSKA Moskou.

20.52 uur: GOAL FC PORTO! 1-0
Bruno Martins Indi en consorten nemen na vijf minuten de leiding in Porto. De Algerijn Yacine Brahimi pikt de bal op na een vreselijke blunder van Borisov-keeper Sergey Chernik en schiet raak.

20.48 uur: PSG GEVAARLIJK
De eerste kans is voor Paris Saint-Germain. Marco Verratti krijgt de bal niet onder controle waarna doelman Jasper Cillessen de kans onschadelijk maakt.

20.46 uur: CITY IS GEWAARSCHUWD!
Er zijn 52 seconden gespeeld als Thomas Müller dé kans op 1-0 laat liggen. De Duitser passeert doelman Joe Hart, maar schiet de bal in het zijnet.

20.45 uur: AFTRAP CHAMPIONS LEAGUE
De balt rolt op de Europese velden, speeldag twee van de Champions League is begonnen. Hieronder nogmaals het programma.

Ajax - Paris Saint-Germain
Barcelona - APOEL Nicosia
Bayern München - Manchester City
AS Roma - CSKA Moskou
Chelsea - Schalke 04
NK Maribor - Sporting Lissabon
FC Porto - Bate Borisov
Athletic de Bilbao - Shakhtar Donetsk

20.33 uur: AJAX TEGENOVER DE EUROPESE TOP
Ajax staat dit Champions League-seizoen voor een loodzware taak in de poule met Barcelona, Paris Saint-Germain en APOEL Nicosia. Toch hebben de Amsterdammers laten zien in staat te zijn om het de Europese elite lastig te maken. Bekijk hier de beelden van vorig seizoen.

20.25 uur: GOED VOORTEKEN VOOR ARJEN ROBBEN EN CO
Bayern München begint doorgaans ijzersterk aan een Champions League-seizoen. De Duitse grootmacht, die woensdag thuis tegenover Manchester City staat, won zijn tien vorige openingswedstrijden in het miljoenentoernooi. In acht van die tien duels incasseerde Bayern zelfs geen enkel doelpunt.

20.15 uur: PARIS SAINT-GERMAIN EN CHELSEA WILLEN EUROPA VEROVEREN

20.10 uur: MESSI GAAT VOOR 400!
Lionel Messi doet woensdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen APOEL Nicosia (aftrap 20.45 uur) een nieuwe poging een fraaie mijlpaal te bereiken. De Argentijn is nog twee treffers verwijderd van het vierhonderdste doelpunt in zijn profcarrière.

20.00 uur: GUARDIOLA ROEMT TEGENSTANDER MANCHESTER CITY

19.55 uur: BARCELONA MET TER STEGEN, MESSI EN NEYMAR
Barcelona wil het Champions League-seizoen goed beginnen en dat is terug te zien in de opstelling van de Catalanen. Ondanks het feit dat het kampioenenbal geopend wordt tegen het kleine APOEL Nicosia worden sterspelers Lionel Messi en Neymar gewoon van stal gehaald. Verder geeft trainer Luis Enrique doelman Marc-André ter Stegen en de talentvolle middenvelder Sergi Samper de kans in Camp Nou. Hieronder de opstelling van Barça.

Barcelona: Ter Stegen; Dani Alves, Piqué, Bartra, Adriano; Xavi, Samper, Sergi Roberto; Munir, Messi, Neymar.

19.50 uur: CHELSEA ZONDER DIEGO COSTA, SCHALKE MET HUNTELAAR
Klaas-Jan Huntelaar staat woensdagavond in de punt van de aanval van Schalke 04. De Nederlandse goaltjesdief moet voor gevaar zorgen in de spaarzame aanvallen van de Duitsers. De verwachting is dat Chelsea de boventoon gaat voeren. En dat is ook niet zo verwonderlijk als je kijkt naar de elf namen, al is de basisplaats van de ervaren Didier Drogba opvallend. De Ivoriaan krijgt de voorkeur boven Diego Costa, de spits die in zijn eerste vier competitieduels al zeven keer het net wist te vinden. André Schürrle is een opvallende afwezige in de wedstrijdselectie van manager José Mourinho. Hieronder de volledige opstellingen.

Chelsea: Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry, Filipe Luís; Fabregas, Matic; Ramires, Willian, Hazard; Drogba
Schalke 04: Fährmann; Höger, Ayhan, Neustädter, Fuchs; Boateng, Aogo, Sam, Meyer, Draxler; Huntelaar

19.45 uur: ZWARE KLUS VOOR HUNTELAAR EN CONSORTEN
Chelsea, dat op Stamford Bridge Schalke 04 ontvangt, is bezig aan een sterke thuisreeks in de CL. De Londenaren wonnen twaalf van hun laatste vijftien thuisoptredens in het miljoenentoernooi. Chelsea verloor in de (eerste) groepsfase van de CL pas twee van zijn 36 wedstrijden voor eigen publiek: tegen Besiktas in 2003 en tegen FC Basel in 2013.

19.43 uur: ROBBEN OP DE BANK, CITY MET DZEKO
Arjen Robben keert terug in de wedstrijdselectie van Bayern München, maar start niet in de basisopstelling. Vanwege enkelklachten was de reserve-aanvoerder van Oranje de afgelopen periode niet inzetbaar voor zowel Bayern als het Nederlands elftal. Tegenover de terugkeer van Robben staat de absentie van Franck Ribéry. Verder ruimt trainer Pep Guardiola een basisplaats in voor Mehdi Benatia. De Marokkaanse verdediger maakt zijn officiële debuut bij Der Rekordmeister. Bij Manchester City start Edin Dzeko in de punt van de aanval. De fysiek sterke Bosniër krijgt de voorkeur boven de Argentijn Sergio Agüero.

Bayern München: Neuer; Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat; Lahm, Alonso, Alaba, Götze, Müller; Lewandowski.
Manchester City: Hart; Clichy, Kompany, Demichelis, Kolarov; Nasri, Touré, Silva, Fernandinho, Milner; Dzeko.

19.38 uur: MARTINS INDI DEBUTEERT IN DE CHAMPIONS LEAGUE
Bruno Martins Indi mag zich opmaken voor zijn eerste Champions League-wedstrijd. De voormalige verdediger van Feyenoord neemt het met FC Porto in eigen huis op tegen BATE Borisov. Het duel staat onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Bas Nijhuis. Hieronder de opstelling van FC Porto.

FC Porto: Fabiano; Danilo, Maicon, Martins Indi, Alex Sandro; Casemiro, Herrera, Brahimi; Quaresma, Martínez, Adrián.

19.33 uur: DE BOER KIEST VOOR ANDERSEN
Ajax-trainer Frank de Boer kiest Lucas Andersen in de voorhoede in plaats van Anwar El Ghazi. Ten opzichte van het duel met Heracles (2-1 zege Ajax) voert trainer Frank de Boer nog een wijziging door: Kolbeinn Sigthórsson begint in de spits, waardoor Arek Milik (tegen Heracles verantwoordelijk voor beide treffers) op de bank zit. Hieronder de opstelling.

19.32 uur: PSG MET ZLATAN, MAXWELL EN VAN DER WIEL
Zlatan Ibrahimovic, Maxwell en Gregory van der Wiel keren terug op bekend terrein. Paris Saint-Germain-coach Laurent Blanc kiest voor de drie voormalige Ajacieden in de seizoenopening van de Champions League.

TERUG IN DE TIJD: AJAX-SPITS ZLATAN VELT LYON
De laatste keer dat Ajax de openingswedstrijd in de Champions League won dateert van september 2002, thuis tegen Olympique Lyon. De Amsterdammers wonnen met 2-1 en uitgerekend Zlatan Ibrahimovic, de Zweed die vanavond terugkeert, was de grote man. Bekijk hier de fraaie beelden.

19.31 uur: AJAX STERK IN EIGEN HUIS
Ajax opent met een thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain. De Amsterdammers verloren maar één van hun laatste vijf thuisoptredens in de CL en bleven in hun laatste drie thuisduels ongeslagen (W2, G1). Ajax kan voor de tweede keer in zijn CL-historie drie opeenvolgende duels winnen. Eerder lukte dat tussen 1994 en 1996 (toen zeven zeges op rij).

19.30 uur: PROGRAMMA SEIZOENOPENING CHAMPIONS LEAGUE
De tweede speeldag in de Champions League gaat over ruim een uur van start! Het programma liegt er niet om. VI volgt de verrichtingen op de voet.

Groep E:
AS Roma - CSKA Moskou
Bayern München - Manchester City

Groep F:
Ajax - Paris Saint-Germain
Barcelona - APOEL Nicosia

Groep G:
Chelsea - Schalke 04
NK Maribor - Sporting Lissabon

Groep H:
Athletic de Bilbao - Shakhtar Donetsk
FC Porto - BATE Borisov

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.