VI Live: Ajax boekt benauwde zege

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: Ajax boekt benauwde zege

Tot zover de live-berichtgeving van donderdag 6 februari.

22.34 uur: EINDSTAND AJAX – FC GRONINGEN 2-1
Door een laat doelpunt van Kolbeinn Sigthórsson weet Ajax alsnog te winnen van FC Groningen. De Amsterdammers lopen uit op Vitesse. Het gat is nu vijf punten. FC Twente, de nummer twee, heeft vier punten minder dan Ajax, maar één duel minder gespeeld.

22.23 uur: GOAL AJAX – FC GRONINGEN 2-1
Ajax komt laat in de tweede helft nog op voorsprong. Het is Kolbeinn Sigthórsson die raak kopt uit een voorzet van Christian Poulsen.

21.30 uur: RUSTSTAND AJAX – FC GRONINGEN 1-1
Ajax zoekt de kleedkamer op met een kater na de onverwachte gelijkmaker van FC Groningen, terwijl het zelf de nodige kansen mist en alleen scoort uit een strafschop.

21.26 uur: GOAL AJAX – FC GRONINGEN 1-1
Het is tegen de verhouding in maar daarom niet minder fraai. Filip Kostic zet met een schitterende knal FC Groningen naats Ajax.  

21.13 uur: GOAL AJAX – FC GRONINGEN 1-0
Eric Botteghin maakt in ogen van scheidsrechter Serdar Gözübüyüyk een overtreding op Bojan Krkic die genoeg is voor een strafschop. Lasse Schöne benut het buitenkansje namens Ajax.

20.45 uur: AFTRAP AJAX – FC GRONINGEN

20.38 uur: EINDSTAND FC UTRECHT – PEC ZWOLLE 1-2
PEC Zwolle verlaat Stadion Galgenwaard met drie punten dankzij goals van invallers Denis Mahmudov en Fred Benson. De druk van de tien man van FC Utrecht – rode kaart Adam Sarota in de 58ste minuut – blijft vruchteloos.

20.21 uur: GOAL FC UTRECHT – PEC ZWOLLE 1-2
Trainer Ron Jans heeft goede hand van wisselen, want nu scoort ook de andere invaller Fred Benson voor PEC Zwolle.

20.17 uur: GOAL KAART FC UTRECHT – PEC ZWOLLE 1-1
Denis Mahmudov kopt PEC Zwolle op gelijke hoogte. De aanvaller staat nog maar net op het veld, als invaller voor de geblesseerd geraakte debutant Trent Sainsbury. PEC heeft nog ruim een kwartier en speelt tegen tien man na de rode kaart van Adam Sarota.

20.01 uur: RODE KAART FC UTRECHT – PEC ZWOLLE 1-0
FC Utrecht moet met tien man verder. Adam Sarota krijgt de rode kaart voor een tackle op Guyon Fernandez, in de buurt van de middenlijn.

19.51 uur: AJAX – FC GRONINGEN
Door de borstkasblessure van Jasper Cillessen keert Kenneth Vermeer na vier maanden terug onder de Ajax-lat in de Eredivisie. Ook Siem de Jong maakt zijn rentree in de Amsterdamse basis. De aanvoerder neemt de spitspositie over van Bojan Krkic, die op zijn beurt als vleugelaanvaller Viktor Fischer aflost. In vergelijking met het duel met AZ (2-0) komt FC Groningen met drie andere namen aan de aftrap in De Arena. Onder anderen Amsterdammer Lorenzo Burnet staat in de basis.

Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Riedewald; Klaasen, Serero, Blind; Schöne, De Jong, Bojan.
FC Groningen:  Bizot; Burnet, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Chery, Kieftenbeld, Van Nieff; Kostic, De Leeuw, Kirm.

19.33 uur: RUSTSTAND FC UTRECHT – PEC ZWOLLE 1-0
FC Utrecht gaat met een voorsprong de kleedkamer in. Juan Agudelo maakte het enige doelpunt in de eerste helft.

19.12 uur: GOAL FC UTRECHT – PEC ZWOLLE 1-0
Juan Agudelo  schiet FC Utrecht op voorsprong. De spits schiet hard en hoog raak.  Het is zijn eerste doelpunt in Nederland.

18.45 uur: AFTRAP FC UTRECHT - PEC ZWOLLE
Trent Sainsbury maakt zijn Eredivisie-debuut voor PEC Zwolle, dat de Australische verdediger op de laatste dag van de transferperiode overnam van Central Coast Mariners. Sainsbury neemt de plaats in van de geblesseerde Darryl Lachman. Bij FC Utrecht keert Kai Heerings terug van een schorsing.

FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Heerings, Delpierre, Van der Winden; Sarota, Ayoub, Toornstra, Oar; De Ridder, Agudelo.
PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Sainsbury, Broerse, Van Hintum; Gravenbeek, Klich, Karagounis; Saymak, Drost, Fernandez.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.