VI EK Live: Fred Rutten over Oranje-deceptie en ongekende EK-kraker

Reacties

De absolute kraker tussen Engeland en Duitsland staat dinsdag op het programma. In onze talkshow VI EK Live blikken we samen met trainer Fred Rutten (onder meer ex-PSV en -Feyenoord) vooruit op die geweldige clash op Wembley. Ook schuift verslaggever Martijn Krabbendam aan, met hem gaat het ook over het Oranje-drama. De show begint om 10.00 uur.

VI EK Live: Fred Rutten over Oranje-deceptie en ongekende EK-kraker

De nu 58-jarige Rutten begon zijn loopbaan als trainer bij FC Twente, was later assistent bij PSV en keerde terug in Enschede, voordat hij aan een flinke rondreis door de voetbalwereld begon. Hij was de eindverantwoordelijke bij Schalke 04, PSV, Vitesse, Feyenoord, Al Shabab, Maccabi Haifa en Anderlecht, sindsdien zit hij zonder club. Met Rutten praten we over de enorme deceptie van Oranje, maar we blikken uiteraard ook vooruit op de absolute kraker tussen Engeland en Duitsland op Wembley, die om 18.00 uur begint. En uiteraard komen de schitterende duels van maandag aan bod. 

Ook schuift Martijn Krabbendam aan, de man die dit toernooi in het kielzog van Oranje verbleef. Moet Frank de Boer aanblijven als bondscoach na het mislukte EK? Wat denkt hij verder van de kraker tussen de Engelsen en de Duitsers? En wie is in zijn ogen de favoriet voor de EK-titel? Natuurlijk blikken we ook vooruit op het wellicht wat minder aansprekende duel tussen Zweden en Oekraïne. De Oost-Europeanen verloren in de poule nog van Oranje, maar kunnen ze doorstoten tegen de taaie Scandinaviërs?

VI EK Live wordt elke dag vanaf 10.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Voetbal International, dat 130.000 abonnees telt en maandelijks ruim twee miljoen kijkers trekt. Ook is de show live te volgen via de app en (mobiele) website van VI.

Om de online talkshow goed te kunnen bekijken via de VI-app is het belangrijk dat de nieuwste update is geïnstalleerd. Bekijk in de App Store voor Android of iOS of je de nieuwste versie op je telefoon hebt. In de nieuwe app is ook een aantal bugfixes toegepast.

SPOORBOEKJE DINSDAG 29 JUNI

Engeland
Engeland
2 - 0
Duitsland
Duitsland

• Engeland won Groep D met vrij minimalistische cijfers: er werd tweemaal met 1-0 gewonnen (van Kroatië en Tsjechië) en er werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen Schotland. De Tsjechen werden uiteindelijk derde in de poule en schakelden (zoals bekend) Oranje uit in de achtste finale.

• De Duitsers gingen met de hakken over de sloot door in Groep F, de poule des doods. Na een 1-0 nederlaag tegen Frankrijk volgde een 4-2 overwinning op Portugal, maar de groepsfase werd afgesloten met een benauwde 2-2 tegen Hongarije.

• Beide landen zijn perfect in balans: ze speelden 32 keer tegen elkaar, wonnen allebei 13 confrontaties, terwijl er 6 keer een gelijkspel was. De doelcijfers zijn met 51-42 licht in het voordeel van Engeland.

Zweden
Zweden
nv
1 - 2
Oekraïne
Oekraïne

• Zweden begon de poule verrassend met een 0-0 tegen Spanje, waarna het won van zowel Slowakije als Polen. En dus was het de verrassende winnaar van Groep E. Een van de smaakmakers is Alexander Isak, die door Borussia Dortmund ooit nog een halfjaar werd verhuurd aan Willem II.

• Zoals gezegd: Oekraïne zat bij Nederland in de poule. De ploeg van bondscoach Andrei Shevchenko verloor met 3-2 van Oranje en later ook met 0-1 van Oostenrijk, maar de drie punten (dankzij een 2-1 zege op Noord-Macedonië) waren net genoeg om door te gaan.

• Beide landen troffen elkaar in verleden pas vier keer. Drie keer was er winst voor Oekraïne, één keer won Zweden. Ook op het EK 2012 speelden ze tegen elkaar, in de eerste wedstrijd van Groep D. Toen zette Zlatan Ibrahimovic zijn Zweden nog wel op 0-1, maar huidig bondscoach Shevchenko maakte er toen twee en bezorgde Oekraïne de zege.

PRO-tip

Nog even terug naar zondagavond, de dag dat Oranje een enorme dreun kreeg van Tsjechië. We maken de balans op van negen maanden onder Frank de Boer als bondscoach. De keiharde conclusie: het Nederlands elftal is onder zijn leiding niets opgeschoten.

Bekijk hier onze uitzending van maandagochtend terug:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.