VI deze week: Dost, Cocu, Rutten, FC Basel

Hij maakte acht goals in acht dagen en is in korte tijd uitgegroeid tot een fenomeen: Bas Dost. De spits staat passievol op de cover van de nieuwe Voetbal International.

VI deze week: Dost, Cocu, Rutten, FC Basel

VI-verslaggever Marco Timmer trok naar VfL Wolfsburg, de club van Dost, en interviewde hem over zijn seizoen van uitersten. Enige tijd geleden stond hij nog in de belangstelling van Feyenoord. 'En dat zag ik wel zitten.'

Phillip Cocu gaat PSV dit seizoen hoogstwaarschijnlijk kampioen maken. De verslaggevers Thijs Slegers en Taco van den Velde maakten een portret van de trainer, die na een rampseizoen veel heeft bijgeleerd.

Martijn Krabbendam reisde met Feyenoord mee naar Rome en was afgelopen zondag bij de Rotterdamse derby tegen Excelsior. Hij beschrijft in VI de huwelijkscrisis tussen trainer Fred Rutten en de Kuipclub. In VI een verslag van een bewogen week.

Peter Wekking was vorige week bij de Champions League-wedstrijd FC Basel-FC Porto en keek in de keuken bij de thuisclub. Met een lagere begroting dan Ajax presteert FC Basel toch beter. Wat is het geheim daarachter?

VI-columnist Ronald de Boer laat zich uit over Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Ajacied Ricardo Kishna. 'Raiola kan beter zwijgen over de ontwikkeling van Kishna', aldus De Boer.

Verder in VI onder meer:
- Column Nico Dijkshoorn
- De onvermijdelijke val van Ernie Brandts bij FC Dordrecht
- FC Groningen heeft te weinig smaken
- Qatar is op weg naar de wereldtitel
- Richairo Zivkovic: ‘Volgend seizoen wil ik eerste spits van Ajax zijn’
- De opmars van de zaakwaarnemers Guido Albers en Rob Witschge
- Christian Eriksen verrast zichzelf
- René van Eck, kickbokser, marathonman en trainer van FC Den Bosch
- SC Cambuur loopt weg met Etiënne Reijnen
- Technische Zaken: PSV tegen Ajax is David tegen Goliath

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van VI 9 klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's