VI Animatiequiz: snelle trainerswissels in de Eredivisie

Nog voordat de maand oktober van start was gegaan, wisselden AZ en Heracles Almelo al van hoofdtrainer. Het was voor de redactie van VI.nl aanleiding in de historie van de Eredivisie te duiken. Het resultaat is een nieuwe VI Animatiequiz.

VI Animatiequiz: snelle trainerswissels in de Eredivisie

De reden dat Jan de Jonge al op 31 augustus moest vertrekken als trainer van Heracles was een klassieke: zijn positie was onhoudbaar geworden na vier nederlagen in de eerste vier speelronden, met de laatste plaats in de Eredivisie als resultaat. Bijna drie weken later kreeg assistent John Stegeman een definitieve aanstelling als opvolger.

Dat AZ afgelopen maandag John van den Brom presenteerde als nieuwe hoofdcoach had een minder gebruikelijke reden. Marco van Basten had twee weken eerder bekendgemaakt niet langer verder te willen als hoofdverantwoordelijke in Alkmaar. Vanwege de spanning die kwam kijken bij het vak verkoos hij een rol in de luwte als assistent.

Dat de twee clubs al zo vroeg in het seizoen op zoek moesten naar een nieuwe trainer is in de geschiedenis van het vaderlandse voetbal absoluut geen unicum. VI.nl vond twintig coaches die in het verleden - voordat de maand oktober was ingegaan - al dan niet vrijwillig vertrokken bij een club die op dat moment in de Eredivisie uitkwam. Het is aan jullie om de juiste antwoorden in te vullen bij de foto's van de betrokkenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen