VI 33: Rutten, Kishna, Wijnaldum, Lamprou en FC Twente

De cover van de nieuwe Voetbal International is gereserveerd voor Fred Rutten. De opvolger van Ronald Koeman beleefde een bewogen week met Feyenoord.

VI 33: Rutten, Kishna, Wijnaldum, Lamprou en FC Twente

VI-verslaggever Martijn Krabbendam volgde de Rotterdamse club in de week van de mislukte poging de Champions League te halen en van de positieve start in de Eredivisie. Hij constateert dat Rutten tegen de verdrukking in Feyenoord langzaam naar zijn hand zet.

Ricardo Kishna vertelt in een uitgebreid interview met Simon Zwartkruis zijn bijzondere verhaal, dat van een zelfbewuste en uitgesproken vleugelspits die na twee jaar zwaar blessureleed de stap maakte van Ajax A2 naar de Amsterdamse hoofdmacht. 'We kunnen zó veel meer dan we vorig seizoen hebben laten zien.'

Clubwatcher Peter Wekking zag FC Twente met het vertrek van Dusan Tadic en Quincy Promes creativiteit, uitstraling en scorend vermogen inleveren. Saneren en ambiëren gaan ook in Enschede niet samen. Het wordt tijd dat voorzitter Joop Munsterman van zijn miljoenenberg afkomt.

Georginio Wijnaldum is in alle opzichten gegroeid als voetballer: tactisch, technisch, fysiek en vooral ook mentaal. Daarom is hij in de ogen van VI-analyticus Taco van den Velde een voorbeeld voor heel PSV.

PEC Zwolle leefde de afgelopen week in een achtbaan; de euforie vanwege het winnen van de Johan Cruijff Schaal, het vertrek van sterspeler Kamohelo Mokotjo, de loting voor het Europese avontuur en de succesvolle start in de Eredivisie. VI-verslaggever Freek Jansen vertelt over een club in beweging en het geheim van het succes.

Zijn debuut voor Willem II was geen doorslaand succes, met een blunder en een rode kaart. Maar Feyenoord-huurling Kostas Lamprou gelooft in een ommekeer. 'Kabouter, lilliputter; ik weet niet hoe ze me allemaal genoemd hebben. Leuk is het niet, maar ik heb inmiddels een aardige olifantenhuid.'

Komend weekend begint het nieuwe Premier League-seizoen, waarbij veel ogen zullen zijn gericht op Louis van Gaal en zijn Manchester United. Bij stadgenoot en regerend kampioen City zit zijn tegenpool en concurrent: Manuel Pellegrini.

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van VI 33 klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen