VI 31: Ajax, Boulahrouz, Lachman en Ritzmaier

Op de cover van de nieuwe editie van Voetbal International prijkt Ajax-trainer Frank de Boer, met achter zich aankopen Arek Milik, Nick Viergever en de vorig seizoen doorgebroken Ricardo Kishna.

VI 31: Ajax, Boulahrouz, Lachman en Ritzmaier

Na een boeiende seizoensvoorbereiding strijdt Ajax komende zondag met PEC Zwolle om de Johan Cruijff Schaal. De landskampioen zag aanvoerder Siem de Jong deze zomer naar Newcastle United vertrekken, daartegenover staat de snelle ontwikkeling van een aantal aanvallende talenten. De Boer heeft een brede basis tot zijn beschikking tijdens de jacht op het vijfde landskampioenschap op rij.

Boulahrouz: 'Doordat ik heel veel heb meegemaakt, kan ik ze wel helpen, zonder dat ik een wijsneus wil zijn.'
Boulahrouz: 'Doordat ik heel veel heb meegemaakt, kan ik ze wel helpen, zonder dat ik een wijsneus wil zijn.'

Feyenoord moest woensdag al aan de bak, aangezien in De Kuip de heenwedstrijd tegen Besiktas in de derde voorronde van de Champions League op het programma staat. Khalid Boulahrouz maakte in de 1-2 nederlaag met een eigen goal een ongelukkig debuut. De 32-jarige verdediger, die transfervrij overkwam van Brøndby IF, heeft de Rotterdammers desondanks genoeg te bieden. 'Mijn kwaliteiten. Ik heb ambities, ben krachtig en sterk, ik wil gewoon winnen, iedere wedstrijd, iets neerzetten met Feyenoord.'

Lachman: 'Ik ben blijven knokken'
Lachman: 'Ik ben blijven knokken'

Met vertraging is Darryl Lachman (24) dan toch aanbeland in de top van het Nederlandse voetbal. In zijn jeugd speelde hij bij Ajax, de komende jaren voetbalt hij in dienst van FC Twente. Over de omwegen van een laatbloeier. 'Vroeger was ik een lastige jongen. Opstandig, altijd een weerwoord klaar als de trainer iets tegen me zei.'

Ondanks de beschamende Europese uitschakeling tegen Aberdeen maakt FC Groningen een vruchtbare periode door. De club cashte flink op de transfermarkt, waardoor de liquiditeit voor dit seizoen werd veilig gesteld. Grote vraag is echter: hoe vangt de club het te verwachten vertrek van de smaakmakers Filip Kostic en Tjaronn Chery op? Algemeen directeur Hans Nijland countert de zorgen weg. 'We staan er goed op.'

Na een jaartje verhuurd te zijn geweest aan SC Cambuur is Marcel Ritzmaier (21) terug bij PSV. Met de Eindhovenaren begon hij donderdag officieel aan het nieuwe seizoen. PSV versloeg in de derde voorronde van de Europa League Sankt Pölten, een tweedeklasser uit Oostenrijk, nota bene het vaderland van Ritzmaier.

Ook uitgebreid aandacht voor Mark-Jan Fledderus, die een boek kan schrijven over Roda JC Kerkrade, het vernederlandste Newcastle United, de bij FC Utrecht teruggekeerde Ramon Leeuwin, AZ-aankoop Muamer Tankovic, succestrainer Marinus Dijkhuizen van Excelsior en een nieuwe aflevering van Pezen in de provincie.

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van VI 31 klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen