VI 17: cupfighter Feyenoord, Vilhena, Ramselaar en Milik

Feyenoord heeft met de winst van de KNVB-beker voor het eerst sinds acht jaar weer een hoofdprijs gewonnen. Uiteraard wordt er in de nieuwe Voetbal International uitgebreid aandacht besteed aan de prestatie van de Rotterdammers en komen ook enkele hoofdrolspelers uit de finale uitgebreid aan bod.

VI 17: cupfighter Feyenoord, Vilhena, Ramselaar en Milik

Zo lijkt Tonny Vilhena aan zijn laatste weken bezig bij de kersverse bekerwinnaar, of verleidt trainer Giovanni van Bronckhorst de middenvelder alsnog tot een langer verblijf in Rotterdam-Zuid? Hoe dan ook, de kenners die Martijn Krabbendam aan het woord laat, voorspellen hem een grote toekomst.

Hij mocht zondag dan tot de verliezende partij behoren, Utrechter Bart Ramselaar beleefde dit seizoen zijn doorbraak in de Eredivisie. De negentienjarige middenvelder kreeg van FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren onlangs een prijskaartje van acht miljoen euro om zijn nek. Ook hij komt uitgebreid aan bod.

Gyliano van Velzen vertrok op zijn zestiende naar Manchester United, maar speelt zes jaar later aan De Dijk. Met FC Volendam hoopt de linksbuiten via de play-offs te promoveren naar de Eredivisie, waarin hij al een paar duels namens FC Utrecht speelde.

Ooit werd ook Erik Falkenburg gezien als een supertalent, maar de voormalige Spartaan speelt op zijn 27ste nog steeds degradatievoetbal. Sterker nog, hij mag zich inmiddels expert noemen op dat gebied. 'Leuk is anders, maar ach: bovenin hebben ze ook stress', zegt hij in gesprek met Dolf van Aert.

De Italiaanse Serie A krijgt er volgend seizoen waarschijnlijk een attractie bij, want Crotone staat op het punt om te promoveren. Italië-kenner Reon Boeringa stelt ons alvast voor aan deze schandaalclub, al decennia in de greep van de maffia.

NEC doet het als promovendus uitstekend, mede dankzij Feyenoord-huurling Lucas Woudenberg. Iwan van Duren ging op bezoek bij de linksback, die komend seizoen in de voorbereiding aansluit bij Feyenoord 1.

Verder: 
• Columns Ronald Waterreus, Nico Dijkshoorn en Süleyman Öztürk
• Michiel Kramer staat symbool voor Feyenoord 
• Arek Milik is veel meer dan die machtige linker
• In De Kuip is het nu tijd voor de machtsstrijd 
• Mattijs Manders moet voor rust zorgen bij ADO Den Haag 
• Bankzitters: Marjan Olfers 
• Iliass Bel Hassani: 'Ik heb te lang op mijn talent geparasiteerd' 
• Poster Davy Pröpper 
• Balverliefd: de magische handen van Robbens Top-Doc Hub Westovens 
• Roda JC Kerkrade anno 1997 
• Landgenoten: Erik van der Meer 
• Persoonlijk: Morten Thorsby 

In verband met Koningsdag (woensdag) verschijnt VI nummer 17 een dag eerder dan gebruikelijk, waardoor het nummer vanaf dinsdag al in de winkels ligt.

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van de nieuwe VI klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's