VI 14: Ajax ontleed, Zlatan, Zivkovic en Martins Indi

Ajax kan de vierde titel op rij zo goed als zeker bijschrijven. Mogelijk is het kampioenschap zelfs zondag al een feit. Verslaggever Freek Jansen legt in het nieuwste nummer van Voetbal International het team van trainer Frank de Boer onder de loep.

VI 14: Ajax ontleed, Zlatan, Zivkovic en Martins Indi

De conclusie is veelzeggend: het is een wereldprestatie van De Boer om met dit team kampioen te worden. 'Hij heeft een taakbewust elftal gesmeed met het vermogen op de nul te spelen.' Ook in VI een analyse van toekomstig Ajax-spits en supertalent Richairo Zivkovic, die misschien wel helemaal niet zo goed bij Ajax past.

Van de hosanna-stemming in Amsterdam naar FC Hollywood in optima forma. Het dondert weer ouderwets bij Vitesse. Voormalig eigenaar Merab Jordania kreeg een stadionverbod voor het bedreigen van algemeen directeur Joost de Wit, die met een zogeheten panic button rondloopt. De supporters roeren zich ondertussen. Clubwatcher Stef de Bont portretteert de enorme onrust in Arnhem.

'Atlético Madrid is het voorbeeld voor Oranje.'
'Atlético Madrid is het voorbeeld voor Oranje.'

Bruno Martins Indi kon in de winter naar Benfica, maar staat nog steeds onder contract bij Feyenoord. De verdediger werkt heel zelfbewust aan zijn ontwikkeling. In de zomer wacht het WK met het Nederlands elftal. Martijn Krabbendam interviewde de international voor VI.

Superlatieven in Duitsland. Vakman. Succescoach. Meistermacher. In Nederland onbekend en onbemind. Peter Wekking toog naar Berlijn om het succes van Hertha BSC-coach Jos Luhukay te ontrafelen. Hij hielp de club uit een financieel en sportief dal. 'Maar in de Nederlandse praatprogramma's wordt mijn naam niet genoemd.'

'Als kind heb ik regelmatig een lijk op straat zien liggen.'
'Als kind heb ik regelmatig een lijk op straat zien liggen.'

In VI ook het bewogen levensverhaal van PSV-rechtsback Santiago Arias. Vijf jaar geleden werd de vader van de international vermoord bij een roofoveral. Nu maakt hij de wens van zijn vader waar en wacht er een WK.

Wat al langer bekend was, werd vorige week bevestigd. Guus Hiddink zal bondscoach worden van Oranje en zijn assistent Danny Blind zal hem in 2016 opvolgen. Hiddink weet dat er werk te verzetten is. 'Ik heb soms het idee dat we in Nederland te gezapig onze wedstrijden ingaan.'

Ook in VI: onrust bij AZ, NEC en Roda JC. De favoriete Oranje-opstelling van Stanley Menzo, Marco van Ginkel, Zlatan Ibrahimovic, Zinedine Zidane en Humberto Tan.

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van VI 14 klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen