VfL Wolfsburg wint Super Cup ondanks goal Robben

Reacties

Arjen Robben leek lange tijd de matchwinner te worden voor Bayern München, dat de Duitse Super Cup uiteindelijk na strafschoppen moest laten aan het VfL Wolfsburg van Bas Dost én Nicklas Bendtner. Het was voor de derde keer op rij dat deze prijs aan de neus van Bayern voorbijging.

VfL Wolfsburg wint Super Cup ondanks goal Robben

De basisplaats voor Bas Dost bij Wolfsburg was opmerkelijk - de spits was de laatste tijd niet helemaal fit - maar het meespelen van Robben bij Bayern München was een grotere verrassing. De aanvaller raakte op 28 april in het bekerduel met Borussia Dortmund geblesseerd en speelde sindsdien geen minuut meer. Nadat hij de gehele oefencampagne van Bayern aan zich voorbij had laten gaan, mocht hij zaterdag wél opdraven.

Der Rekordmeister schoot dus mét Robben uit de startblokken, waarbij met name de van Shakhtar Donetsk overgekomen Douglas Costa vanaf links voor gevaar zorgde. Na een schot van Jérôme Boateng tegen de lat, beperkte Wolfsburg zich aanvankelijk vooral tot counters en een prachtig schot net naast van Vierinha. Toch was de grootste kans van de eerste helft voor Die Wölfen.

Kevin De Bruyne nam de bal behendig mee voorbij Manuel Neuer, waarna het doel open leek te liggen. De Belgische middenvelder wilde de bal echter over de inkomende Boateng heen lepelen, maar mikte daardoor net naast het doel. Halverwege was de stand zodoende nog 0-0. Direct na de pauze was vervolgens raak voor Bayern.

Scrimmage
Het was wederom Douglas Costa die over links in actie kwam, zijn lage voorzet kon door doelman Koen Casteels niet goed verwerkt worden. Na een korte scrimmage belandde de bal tussen Robert Lewandowski en Robben, waarbij de Nederlander het snelst reageerde: 0-1. Robben kreeg zelfs de kans op 0-2, maar hij kon een uitstekende voorzet van Thiago Alcántara niet tot doelpunt promoveren.

In de laatste twintig minuten maakte Arturo Vidal zijn debuut voor Bayern - hij kwam in het veld voor Thiago - terwijl Dost plaats moest maken voor Nicklas Bendtner. Het was uitgerekend de vaak verguisde Deen die in de laatste minuut op aangeven van De Bruyne voor de gelijkmaker tekende. Een strafschoppenserie was nodig om een beslissing te forceren, de misser van Bayern-middenvelder Xabi Alonso bleek daarin fataal. De beslissende penalty kwam - net als de 1-1 - van de voet van Bendtner.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.