VfL Wolfsburg houdt tegen Schalke titelkansen levend

VfL Wolfsburg heeft het thuisduel met Schalke 04 met 4-3 gewonnen. De spektaculaire zege was al de zesde op rij voor de ploeg van Felix Magath. Wolfsburg blijft daarmee een te duchten deelnemer in de strijd om het kampioenschap van Duitsland. Grafite was de grote man, hij scoorde drie keer.

Het was Schalke 04 die het initiatief nam in het duel. Na een pass van Jermaine Jones schoot Heiko Westermann uit een moeilijke hoek de openingstreffer voor de ploeg van Fred Rutten binnen. Nog voor rust had Wolfsburg weer een voorsprong te pakken. Grafite zorgde met zijn eerste voor de gelijkmaker en Edin Dzeko schoot vlak voor de pauze op aangeven van Grafite de 2-1 op het scorebord.

Een kwartier voor tijd leek Grafite de zege veilig te stellen voor de thuisploeg, maar Jones maakte twee minuten later de aansluitingstreffer op aangeven van Kevin Kuranyi. Wederom Grafite maakte aan alle onzekerheid een einde door vijf minuten voor affluiten van dichtbij de 4-2 te scoren. Het slotakkoord kwam van de voet van Kuranyi, maar zijn treffer kwam te laat om Wolfsburg van de zege af te houden.

Door de zege klimt Wolfsburg naar een tweede plaats met een punt achterstand op Hertha BSC dat zaterdag tegen Bayer Leverkusen speelt. Zowel 1899 Hoffenheim, Bayern München en Hamburger SV kunnen dit weekend weer op gelijke hoogte komen met Wolfsburg in de extreem spannende Bundesliga. Schalke 04 blijft op de achtste plaats staan en is afhankelijk van resultaten van anderen om zich te mengen in de strijd om Europees voetbal.