VfL Wolfsburg bevestigt komst Bazoer

Reacties

VfL Wolfsburg heeft Riechedly Bazoer overgenomen van Ajax, zo heeft de Duitse club bevestigd. De twintigjarige middenvelder tekent een contract tot medio 2021 en stapt per 1 januari over.

VfL Wolfsburg bevestigt komst Bazoer

Sportief directeur Olaf Rebbe geeft op de clubsite uitleg over de transfer: 'We volgen Bazoer al een tijd en zijn erg blij dat hij voor Wolfsburg gekozen heeft. We zijn ervan overtuigd dat hij bij ons de volgende stap in zijn ontwikkeling kan zetten.'

De zesvoudig Oranje-international kwam bij Ajax amper aan de bak onder trainer Peter Bosz. Bazoer kwam dit seizoen in de Eredivisie slechts vijf keer in actie.

Door de overstap naar de huidige nummer vijftien van de Bundesliga, waar ook Jeffrey Bruma onder contract staat, is er na vier jaar een einde gekomen aan de periode van Bazoer bij Ajax. De Amsterdammers namen de veelzijdige middenvelder in 2012 over van PSV. Bazoer kwam in totaal in officiële wedstrijden 71 keer in actie voor het eerste van Ajax en scoorde in die duels acht keer.

Onder Frank de Boer brak Bazoer door bij Ajax. Uit handen van de ex-trainer ontving de de jongeling na afloop van vorig seizoen nog de prijs voor Talent van het Jaar.

Transfersom
Ajax heeft het vertrek van Bazoer inmiddels ook bevestigd. Met de overgang is een transfersom gemoeid van afgerond twaalf miljoen euro. Het contract van Bazoer in Amsterdam liep nog tot medio 2020.

Impuls
Coach Valérien Ismäel denkt dat Bazoer precies kan brengen wat zijn elftal nodig heeft. 'Ik ken hem goed en hij past perfect bij het team. Hij kan helpen om Wolfsburg weer op het juiste spoor te zetten.' Dat Die Wölfe een impuls nodig hebben, is wel duidelijk. De Duitse kampioen van 2009 won dit seizoen in de Bundesliga nog maar twee keer in veertien speelronden.

In de voorbije speelronde ging Wolfsburg met 5-0 onderuit tegen Bayern München. Arjen Robben opende de score.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.