Veteraan en wonderkind leiden Palmeiras naar landstitel

Reacties

Palmeiras heeft zondag voor het eerst sinds 1994 de Braziliaanse landstitel gepakt. Een 1-0 zege op Chapecoense SC was voldoende voor de ploeg van veteraan Zé Roberto en talent Gabriel Jesus.

Veteraan en wonderkind leiden Palmeiras naar landstitel

Met zijn 42 jaar is Zé Roberto de oudste prof in de Braziliaanse competitie. Naast Gabriel Jesus en hij speelt ook Lucas Barrios (ex-Borussia Dortmund) bij Palmeiras, dat in 2012 nog degradeerde. Nu staat de club met nog één duel te spelen zeven punten voor op Flamengo.

Vorig seizoen kondigde Zé Roberto zijn afscheid aan, hij zou het dit jaar al rustiger aan doen, maar dat blijkt niet uit het aantal duels dat hij afwerkte. De veteraan loopt nog altijd voorop en is een belangrijk onderdeel van Palmeiras. Zé Roberto was in Europa actief voor Real Madrid, Bayer Leverkusen en Bayern München. Met De Koninklijke won hij in 1998 de Champions League, maar de titel in zijn thuisland Brazilië pakte hij nog niet eerder.

De negentienjarige Gabriel Jesus staat voor een vertrek bij Palmeiras. Het talent vertrekt in januari naar Manchester City, dat ongeveer 32 miljoen euro voor hem betaalt. De clubtopscorer van Palmeiras pakte in augustus de Olympische titel met Brazilië.

Bekijk hier al onze video's