Veteraan Deco is 'op' en hangt zijn kicksen aan de wilgen

Deco heeft zijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau gespeeld. De Portugees heeft aangegeven per direct een punt achter zijn carrière te hebben gezet.

Veteraan Deco is 'op' en hangt zijn kicksen aan de wilgen

De spelmaker, die dinsdag zijn 36e verjaardag viert, heeft aangegeven dat hij fysiek niet meer in staat is tot topsport bedrijven. 'Afgelopen woensdag heb ik mijn laatste minuten gemaakt in het shirt van Fluminense', gaf de 75-voudig Portugees international aan in de Braziliaanse media.

'Ik zou niets liever willen dan het seizoen afmaken met Fluminense, om de club weer terug te brengen naar de Copa Libertadores. Maar dat kan ik niet meer. Mijn lichaam wil niet meer. De afgelopen weken heb ik mezelf duidelijk gemaakt dat ik moest doorzetten, maar de spieren kunnen mij niet meer ondersteunen.'

Deco was bezig met zijn zeventiende seizoen als profvoetballer. Via de Portugese clubs Alverca en Salgueiros kwam hij in het seizoen 1998/99 terecht bij FC Porto, alwaar hij zijn naam vestigde. Onder toenmalig trainer José Mourinho was Deco de grote smaakmaker van de ploeg die in 2003 de UEFA Cup won,  en een jaar later zelfs de verrassende winnaar van de Champions League werd.

Het bracht hem verder bij Barcelona waar hij ook onder Frank Rijkaard in 2006 de Champions League won. Nadat hij tussen 2008 en 2010 voor Chelsea uitkwam, besloot hij terug te keren naar zijn geboorteland Brazilië. Daar speelde hij de afgelopen jaren voor Fluminense.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen