Verzwakt PSV na eerste helft klaar met NAC

NAC Breda was geen partij voor PSV, dat zelfs zonder de vaste krachten geen enkel probleem had met de zwakke Bredase tegenstander. Ji-Sung Park was voor rust de gevierde man bij PSV dat al na 45 minuten klaar was (1-3).

PSV-trainer Guus Hiddink was geplaagd door een lange lijst van afwezigen. In het geval dat ingrijpen noodzakelijk was, waren de mogelijkheden van Hiddink beperkt. Maar zover kwam het niet. Al na vier minuten keek NAC Breda tegen een achterstand aan. En 35 minuten later was het pleit definitief in het voordeel van PSV beslecht.

De slechte defensie van NAC was debet aan de vroegtijdige beslissing. Theo Lucius kon de openingstreffer vrij inschieten, omdat er geen Bredase verdediger in zijn buurt te bekennen was. Ook Ji-Sung Park had na een half uur de 2-0 voor het intikken, nadat John de Jong zich niet onzelfzuchtig had opgesteld. Vijf minuten voor rust stond de Koreaan opnieuw vogeltje vrij. Het was daarom een koud kunstje om de voorzet van Jürgen Colin binnen te kopen: 0-3.

Dankzij de vrijgevigheid van NAC Breda kon PSV zonder echt gas te hoeven geven gaan rusten met een comfortabele 3-0 voorsprong. Met drie wissels probeerde NAC-trainer Ton Lokhoff in de tweede helft nog iets terug te doen. Maar het was lood om oud ijzer. PSV verzuimde het slappe optreden van de Bredase gastheer af te straffen met een monsteroverwinning. In plaats daarvan kreeg in de laatste minuut de uitslag een voor NAC dragelijker uiterlijk, Orlando Engelaar scoorde vanaf elf meter.