Verwachte triomftocht van Dortmund blijft uit

Hoewel Borussia Dortmund nog steeds kan bogen op een comfortabele voorsprong, komt het succes niet meer vanzelf. Ook tegen 1. FC Kaiserslautern incasseerde de ploeg van Jürgen Klopp een onverwachte tegenvaller (1-1).

Borussia Dortmund kwam vorige week vrijdag tegen Schalke 04 niet verder dan 0-0 en dat leek ook het resultaat te worden van het duel met 1. FC Kaiserslautern. In 82ste minuut brak Sven Bender echter de ban voor de koploper in de Bundesliga.

De treffer bleek onvoldoende voor de zege. De eerste tegenvaller was de tweede gele kaart voor verdediger Neven Subotic, in de laatste minuut gevolgd door de gelijkmaker van 1. FC Kaiserslautern van Jan Moravek.

Door het gelijkspel tegen 1. FC Kaiserslautern en de overwinning van achtervolger Bayer Leverkusen slonk de voorsprong van Dortmund tot tien punten. Foto: VI Images