Vervolging trainer Mamic nieuw schandaal bij Dinamo

Reacties

Dinamo Zagreb-trainer Zoran Mamic wordt vervolgd vanwege betrokkenheid bij onder meer grootschalige belastingontduiking. Ook de club werd door hem zwaar gedupeerd.

Vervolging trainer Mamic nieuw schandaal bij Dinamo

Mamic (foto) zou samen met onder anderen zijn broer Zdravko miljoenen hebben verduisterd bij de Kroatische kampioen. Vorig jaar werden de twee al gearresteerd, waarna een uitvoerig onderzoek volgde. Zdravko Mamic, onlangs teruggetreden als voorzitter en tegenwoordig als adviseur aan de club verbonden, kan ook een straf tegemoetzien.

De twee dupeerden de club in samenwerking met een bondsofficial en een belastinginspecteur voor zeker vijftien miljoen euro en hebben bovendien de fiscus voor ruim anderhalf miljoen euro getild. Na het dopingschandaal rond Arijan Ademi is dit een nieuwe smet op het seizoen van de recordkampioen.

Sportief kennen de schandalen overigens weinig uitwerking op de resultaten, de club stevent af op de elfde landstitel op rij (de derde onder Mamic). In de Champions League werd dit seizoen nog van Arsenal gewonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.