Vervolg Chelsea-soap, nieuw Man Utd-shirt, misselijke Zorc

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Vervolg Chelsea-soap, nieuw Man Utd-shirt, misselijke Zorc

Manchester United heeft het nieuwe uittenue gepresenteerd. De mannen van manager Louis van Gaal komen buiten het eigen Old Trafford in een wit tricot in actie.

'Op het tactisch gebied deden we niet veel. Maar hij is toch een goede trainer. Een Champions League-finale haal je niet enkel met geluk.'
Ciro Immobile trainde vorig seizoen bij Borussia Dortmund onder Jürgen Klopp, maar de Italiaan – die dit seizoen wordt verhuurd aan Sevilla - plaatst in een interview met El País kanttekeningen bij het tactische vermogen van zijn oud-trainer. Hij roemt de Duitse hoofdcoach, die nu van een sabbatical geniet, daarnaast om zijn talent om een ploeg te motiveren. 

• De kritiek van Immobile schiet letterlijk in het verkeerde keelgat bij Borussia Dortmund. 'De uitlatingen zijn om te kotsen. Een beetje zelfkritiek zou op zijn plaats zijn', reageert sportief directeur Michael Zorc in gesprek met Kicker.

'Je kan zien dat hij kwaliteiten heeft. Je speelt natuurlijk ook niet voor Barcelona als je een slechte speler bent. Hij is graag aan de bal en houdt hem vervolgens ook goed bij zich.'
• Ibrahim Afellay heeft in zijn eerste weken als speler van Stoke City een goede indruk achtergelaten op ploeggenoot Charlie Adam. De Engelsman looft in verschillende Engelse media de Nederlandse aanwinst, die in het verleden actief was voor Barcelona.

• Een creatieve Engelsman zocht de oude spelersportretjes van de twintig Premier League-managers op en plantte ze in een collage. Het resultaat: een aardig overzicht en een leuk raadplaatje.

Marcelo Bielsa stapte na de eerste competitiewedstrijd op bij Olympique Marseille en bij concurrent Olympique Lyon zijn ze de markante trainer nog niet vergeten. De kenmerkende houding van de Argentijnse oefenmeester valt in de smaak bij Lyon.

• De appetijtelijke teamarts van Chelsea kreeg na haar ingreep in de wedstrijd tussen Chelsea en Swansea City (2-2) de toorn van manager José Mourinho over zich heen. Eva Carneiro stapte in blessuretijd het veld in voor een blessurebehandeling, maar daarmee ging volgens Mourinho kostbare tijd verloren. Carneiro kreeg bijval van velen en reageerde daar weer op via haar Facebook-account. Nu dreigt ze haar baan kwijt te raken, melden verschillende Engelse media, omdat de Portugese hoofdcoach daar op zijn beurt weer verbolgen over is. Een kleine soap langs de krijtlijn in Londen, maar de grote vraag is: wie haalt Carneiro weg bij Chelsea?

'Maxime is ingetogen, rustig en een beetje op zichzelf. Maar hij is ook vrolijk en mengt zich goed in de groep.'
• Trainer Phillip Cocu is erg te spreken over aanwinst Maxime Lestienne. PSV trok de vleugelaanvaller met blond geverfde lokken deze zomer aan en de hoofdcoach prikte al gauw door de door zijn tatoeages en sieraden ietwat ruig aandoende uiterlijk heen. (De Telegraaf)

• Hij wilde zijn op handen zijnde vertrek naar AC Milan niet stilletjes voorbij laten gaan. Alessio Romagnoli trok een shirt van aartsrivaal Lazio aan en legde dat moment vast op de gevoelige plaat. De foto werd direct gortig gedeeld op de sociale media, maar er was nog enige twijfel of het een recent of een al wat ouder plaatje betrof. De verdediger van AS Roma maakte er in ieder geval weinig vrienden mee in het rode deel van Rome.

'Sinds een tijdje woon ik met mijn vrouw weer in Nederland. Het is prachtig dat Mike nu bij de club terechtkomt waar ik ben begonnen.'
Dido Havenaar reageert vol trots op de aanstaande transfer van zijn zoon Mike naar ADO Den Haag. Havenaar senior begon zijn loopbaan bij de hofstedelingen als doelman, en kan zijn zoon – die als hij medisch wordt goedgekeurd overkomt van HJK Helsinki – binnenkort weer met eigen ogen aan het werk zien. (De Telegraaf)

'Louis van Gaal is middelmatig. Hij heeft Barcelona verwoest en nu is hij bezig Manchester United te verwoesten. Ik zou nooit onder hem willen werken.'
• Barcelona-aanvaller Pedro wordt genoemd als mogelijke versterking voor Manchester United. Hristo Stoichkov, oud-vedette van Barça, waarschuwt de Spanjaard voor de manager die hij bij een vertrek naar Manchester tegen zal komen. (Onda Cero)

'Hij is een fenomeen. Onze ploeg heeft gekken als hij nodig.'
Dani Alves is in aanloop naar de strijd om de Super Cup erg te spreken over Arda Turan. Barcelona kaapte  de Turkse middenvelder deze zomer weg bij Atlético Madrid, maar Turan is wegens de transferstraf van de Catalanen pas vanaf januari speelgerechtigd.

Angelo Ogbonna baarde opzien door na zijn debuut voor West Ham United enorm in de fout te gaan op Twitter, maar zijn PR-manager nam alle schuld op zich. Niet de Italiaanse verdediger dacht op Wembley van Arsenal te hebben gewonnen (0-2), maar het bureau SportSuite verwarde het heilige gras met dat van het Emirates Stadium.

• De jaren beginnen te tellen, maar de traptechniek van Robbie Keane en Steven Gerrard (beiden 35) is nog niet verloren gegaan. In een challenge waarin beide spelers van LA Galaxy de bal in een rijdende auto moeten schieten, blijken de oud-spelers van Liverpool nog even accuraat als in hun jongere jaren.

• Tigres-speler Jesús Dueñas had het dit weekend voorzien op oud-PSV'er Carlos Salcido. De 35-jarige verdediger van Chivas en 124-voudig international van Mexico vreesde na de horrortackle voor een enkelbreuk, maar na onderzoek in het ziekenhuis bleek er slechts schade te zijn berokkend aan de enkelbanden. De schade voor Dueñas betrof – niet geheel verwonderlijk - een donkerrode kaart.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.