Vervelende rentree Timmer op bezoek bij AZ

AZ heeft redelijk eenvoudig de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen in winst omgezet. Bij de gasten uit Friesland maakte Henk Timmer zijn rentree in het profvoetbal. Op bezoek bij een van zijn voormalige werkgevers moest de 38-jarige doelman vier keer vissen: 4-1.

In Alkmaar kreeg het publiek een leuke wedstrijd te zien. Heerenveen begon aarzelend aan het duel, maar kwam in de twintigste minuut brutaal op voorsprong. Christian Grindheim stuurde Filip Djuricic de diepte in en de jonge Serviër was net iets eerder bij de bal dan de uitkomende Sergio Romero: 0-1.

AZ was niet onder de indruk van het tegendoelpunt. Na de eerste de beste Alkmaarse aanval was het alweer 1-1. Jeremain Lens leidde het doelpunt in en de geheel vrijstaande Maarten Martens klopte Timmer voor de eerste keer. Nog voor rust kwam AZ op voorsprong. Stijn Schaars schoot op de lat en Mounir El Hamdaoui kopte raak in de rebound.

Kort na rust was er nog even een fase waarin Heerenveen geloofde in een goede afloop. Paulo Henrique schoot in kansrijke positie op het lichaam van een verdediger en Djuricic raakte voor een leeg doel de lat. Het was overigens niet de enige keer dat een van beide ploegen het aluminium trof.

AZ besliste de wedstrijd in de 68ste minuut. El Hamdaoui speelde Pontus Wernbloom aan die op zijn beurt Lens in stelling bracht. De snelle aanvaller krulde de bal met veel gevoel in de kruising. Na de 3-1 was het verzet van Heeenveen gebroken. In blessuretijd maakte invaller Brett Holman er op gelukkige wijze nog 4-1 van.