Vervanger Zivkovic schiet Oranje Onder-19 langs Servië

Oranje Onder-19 is uitstekend begonnen aan de jacht op een ticket voor het EK komende zomer in Griekenland. De ploeg van bondscoach Aron Winter versloeg in Harkema de leeftijdsgenoten van Servië (1-0).

Winter hield Zivkovic buiten de selectie, aangezien de Ajax-spits zich te laat had gemeld bij de wedstrijdbespreking. In november werd hij al om 'disciplinaire redenen' weggestuurd bij Oranje Onder-19. Zivkovic beloofde echter beterschap en kreeg een nieuwe kans.

Vanwege de afwezigheid van Zivkovic begon Pelle van Amersfoort in de basis en de aanvaller van SC Heerenveen liet zich meteen gelden. Tien minuten voor rust maakte hij na voorbereidend werk van Riechedly Bazoer het enige doelpunt van de wedstrijd.

Servië was vooral in de tweede helft beter, maar Oranje Onder-19 pakte drie punten. Noorwegen en Zwitserland zijn de volgende tegenstanders van de ploeg van Winter. Zivkovic is er tijdens die interlands gewoon weer bij.