Vertrouwde omgeving doet Kramer en ADO goed

Reacties

De kracht van ADO Den Haag ligt dit seizoen in vertrouwde omgeving en luistert vooral naar de naam Michiel Kramer. De spits is nog wel ver verwijderd van een recordproductie.

Vertrouwde omgeving doet Kramer en ADO goed

ADO kwam zaterdag met een 3-2 zege op PEC Zwolle in het eigen Kyocera Stadion op 27 punten, waarvan het leeuwendeel is verzameld op eigen veld (22). In de Eredivisie zijn er slechts vijf andere clubs die het beter doen in thuiswedstrijden dan de Hagenaars, met PSV met de maximale score als onbetwiste koploper op deze thuis-ranglijst.

De uitbalans steekt schril af tegen de thuisbalans, want ADO heeft in de Eredivisie op vreemde bodem de meest schamele oogst met vijf punten. De Haagse ploeg is acht thuiswedstrijden op rij ongeslagen, de beste reeks in 35 jaar. In november 1979 maakte Excelsior een einde aan een recordreeks van zestien duels zonder nederlaag.

Kramer levert een grote bijdrage aan het huidige succes op eigen veld. Van zijn veertien treffers maakte hij er vier buiten de Hofstad. De topscorer slaat dit seizoen ook vaak toe in het Haags kwartiertje, waarin ADO dit seizoen tien van de 33 treffers heeft gemaakt. Vijf vielen in de slotfase, zoals hij zaterdag tegen PEC Zwolle de winnende treffer voor zijn rekening nam.

Als Kramer op dezelfde voet doorgaat (zijn moyenne is 0,6 goal per wedstrijd), dan komt hij uit op twintig treffers. Daarmee komt hij er één tekort om Harry van der Laan (1989/90) en Dimitry Bulykin (2010/11) te evenaren. Carol Schuurman staat nog te boek als topscorer op het hoogste niveau. In het ADO-shirt kwam hij in het seizoen 1957/58 tot 25 goals in de Eredivisie. Het Haagse clubrecord in het betaalde voetbal ligt een stuk hoger. Remco Boere heeft sinds 1986 met 28 goals in de Eerste Divisie dat in handen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.