Vertrouwd PSV herovert koppositie in Nijmegen

Reacties

PSV is weer koploper van de Eredivisie na een zorgeloze 3-0 overwinning op NEC. De Eindhovenaren zetten de fraaie reeks zonder nederlaag voort in het Goffertstadion en die kwam tot stand volgens een beproefd recept.

Vertrouwd PSV herovert koppositie in Nijmegen

Vorig seizoen had Jetro Willems een enorm aandeel in het kampioenschap van PSV. De linskback kreeg dertien assists op zijn naam in de dertig wedstrijden waarin hij actief was en met zijn vlijmscherpe voorzetten was hij menig tegenstander te slim af.

Datzelfde ging op voor Luuk de Jong, die afgelopen jaargang - regelmatig als bestemming van de hoge passes van Willems - liefst twintig keer tot scoren kwam. In Nijmegen wist het duo elkaar voor het eerst dit seizoen opnieuw te vinden met een doelpunt als co-productie.

Davy Pröpper zette de naar voren gesnelde PSV-huurling Marcel Ritzmaier in een gevaarlijk ogende tegenaanval van de bal, leverde die in bij de dit seizoen door blessures geplaagde Willems en zijn voorzet werd binnengeknikt door De Jong. Die tekende daarmee in de zestiende minuut voor de 0-1 en alweer voor zijn zeventiende treffer van dit Eredivisie-seizoen; voor de verdediger was het in zijn vijfde optreden zijn eerste assist.

PSV-spits Luuk de Jong viert zijn zeventiende competitietreffer van dit seizoen.
PSV-spits Luuk de Jong viert zijn zeventiende competitietreffer van dit seizoen.

Zonder de geschorste clubtopscorer Christian Santos (dertien competitiegoals) in de gelederen lukte het de thuisploeg niet daar heel veel tegenover te stellen. Santos' vervanger Joey Sleegers doemde twee keer op voor PSV-goalie Jeroen Zoet, maar die hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om de ex-Feyenoorder van scoren af te houden. En ook zonder Jorrit Hendrix, die met een hoofdblessure naar de kant moest na een luchtduel met Ritzmaier, stichtte de ploeg van trainer Ernest Faber amper gevaar.

De grootste kansen waren juist voor de regerend landskampioen, maar Jürgen Locadia en Luciano Narsingh vonden NEC-doelman Brad Jones na rust op hun weg. In de 67ste minuut moest de Australiër echter alsnog zijn meerdere erkennen in Locadia, toen Willems en De Jong elkaar opnieuw vonden. De verdediger mikte vanaf de linkerkant een hoekschop op het hoofd van de spits, waarna de topscorer van de Eredivsie de bal verlengde naar de verre paal. Daar stond Locadia om zijn eerste competitietreffer in een kleine vier maanden tijd binnen te knikken: 0-2.

Records
Marco van Ginkel pikte in de 75ste minuut zijn tweede treffer in Eindhovense dienst mee. De Chelsea-huurling tikte de bal binnen na een lage voorzet van Locadia en daarmee stelde hij de zevende Eredivisie-overwinning op rij veilig voor PSV. Bovendien evenaarde trainer Phillip Cocu met zijn zeventiende competitiewedstrijd zonder nederlaag een eerdere reeks onder zijn leiding. Tussen oktober 2014 en februari 2015 waren de Eindhovenaren al eens zoveel duels ongeslagen.

Daarnaast werd de eigen recordreeks maar weer eens aangescherpt, want PSV kwam tegen NEC al voor de vijftigste (!) competitiewedstrijd op rij tot scoren. Door de zege heroverde de ploeg de koppositie in de Eredivisie van Ajax, dat eerder op de dag met 2-1 had gewonnen van FC Groningen. NEC blijft door de verliespartij steken op de achtste plaats en profiteert niet van de nederlaag van Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.