Vertrek Van Leeuwen past in visie nieuwe leiding FC Twente

Reacties

Op het moment dat Jan van Halst zijn terugkeer naar Enschede bevestigde, voelde Ted van Leeuwen al aan dat hij zijn langste tijd had gehad bij FC Twente. Zijn vertrek naar Esbjerg fB is daarom niet verrassend.

Vertrek Van Leeuwen past in visie nieuwe leiding FC Twente

Met de benoeming van Van Halst tot commercieel en technisch directeur was er niet zozeer sprake van twee kapiteins op één schip, maar van een motie van wantrouwen aan het adres van Van Leeuwen. De manager wordt verweten dat hij intern slecht communiceerde en niet een bindende factor was binnen de club. Daarom komt het vertrek van Van Leeuwen (63) naar de Deense club Esbjerg fB niet als een grote verrassing. Het is eerder een van de laatste horden die nog moest worden genomen in het kader van de totale schoonmaakoperatie bij FC Twente.

Van Leeuwen was als uithangbord van de club de voorbije tijd al nauwelijks zichtbaar. Afgelopen zaterdag, voor de wedstrijd tegen Excelsior, profileerde Van Halst zich met een toespraak aan het thuispubliek al nadrukkelijk als het nieuwe boegbeeld van de club.

Toch komt het vertrek van Van Leeuwen op een slecht moment. Hij is een belangrijke spil in de ontwikkelingen rond de aanstaande transfer van Hakim Ziyech. De verkoop van de middenvelder moet FC Twente zo'n twaalf miljoen euro opleveren en daarmee de mogelijkheden bieden om zelf eventueel nog spelers aan te trekken.

De verwachting is dat Van Leeuwen op 1 oktober aan zijn nieuwe klus in Denemarken begint. Hij werkte eerder voor AGOVV Apeldoorn, Vitesse, Valletta FC en Anorthosis Famagusta. Van Leeuwen wil geen commentaar geven op zijn aanstaande vertrek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.