Vertrek Perica zou NAC lucht verschaffen

Reacties

Het vertrek van Stipe Perica (19) bij NAC Breda zou de club financieel lucht verschaffen. In het contract van de Kroaat staat dat de aanvaller twintig wedstrijden in de basis moet spelen, anders moeten de Brabanders zijn club Chelsea een bedrag betalen.

Vertrek Perica zou NAC lucht verschaffen

'Geen substantieel bedrag overigens', zegt technisch directeur Graeme Rutjes tegenover Voetbal International. Met een voortijdig vertrek vervalt die boete, zo bevestigt Rutjes. Vooralsnog heeft Perica, wiens salaris door Chelsea wordt betaald, slechts negen basisoptredens op zijn naam staan. De kans lijkt derhalve klein dat hij het restant van het seizoen op het benodigde quotum uit zal komen.

Temeer omdat coach Robert Maaskant al heeft aangegeven dat Guyon Fernandez, die afgelopen zaterdag tegen PEC Zwolle (4-1 nederlaag) zijn debuut maakte namens NAC, zijn eerste spits is. 'Maar het is nu eenmaal zo dat wij in onze financieel lastige positie bepaalde constructies moeten bedenken om spelers te halen. Dit zijn in het voetbal overigens geen ongebruikelijke constructies.'

Volgens Italiaanse media zou Perica op het punt staan naar het Italiaanse Udinese te vertrekken. Rutjes zegt niets te weten van een voortijdig vertrek van de spits, die dit seizoen driemaal het net vond namens de nummer zeventien van de Eredivisie. 'Wij hebben die berichten ook gelezen. Maar zowel van Udinese als van Chelsea hebben wij niets gehoord. Evenmin van Stipe.'

Kees Luijckx traint bovendien nog steeds mee met NAC. Volgens Rutjes is er met hem echter nog niet over een (amateur)contract gesproken. Maaskant zou de Noord-Hollander er graag bij hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.