Vertrek Locadia of De Jong onbespreekbaar voor PSV

Reacties

Zowel Jürgen Locadia (21) als Luuk de Jong (24) mag PSV deze zomer niet verlaten. Dat zegt technisch manager Marcel Brands.

Vertrek Locadia of De Jong onbespreekbaar voor PSV

Eerstgenoemde baalt van zijn reserverol, de tweede gaf vorige week aan dat hij niet op een vertrek aast, maar dat ook weer niet uit wil sluiten.

'Wij hebben ontzettend veel vertrouwen in Jürgen en dat hebben we hem in een gesprek duidelijk gemaakt', zegt Brands tegen Voetbal International. 'Natuurlijk is het voor hem een moeilijk jaar geweest, maar er is echt veel perspectief voor hem bij PSV. We hebben hem niet voor niets voor vijf jaar vastgelegd.'

Locadia (foto) zelf ziet dat perspectief niet, omdat Luuk de Jong onomstreden is en zelden geblesseerd. 'Dat begrijpen we wel, maar Jürgen kan ook heel goed vanaf de flanken spelen. Dan komt hij met zijn gezicht naar het doel uit en dat is beter voor hem dan met zijn rug naar het doel, denken wij.'

De speler zelf is nog niet overtuigd van zijn kansen. Hij opteert voor de spitspositie. 'Hij is nog jong. Zijn tijd in de spits zal heus nog wel komen bij PSV. Een vertrek is voor ons onbespreekbaar', stelt Brands.

Dat geldt ook voor Luuk de Jong. 'Bij zijn komst hebben we samen afgesproken dat het niet de bedoeling is om alweer na een jaar afscheid van elkaar te nemen. Dat staat nog steeds. Er zijn ook geen clausules in het contract opgenomen', aldus Brands.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.