Vertrek Duarte bij Ajax aanstaande; Grozny uit beeld

Reacties

De transfer van Lerin Duarte naar Terek Grozny is afgeketst. De middenvelder van Ajax onderhandelde de afgelopen twee dagen met de Russische club, maar bereikte geen akkoord. Toch is een transfer aanstaande voor Duarte.

Vertrek Duarte bij Ajax aanstaande; Grozny uit beeld

De 25-jarige Duarte is bij Ajax op een zijspoor beland. De linkshalf maakt geen deel meer uit van het eerste elftal en krijgt ook bij de beloften geen speeltijd. Terek Grozny leek een uitweg te bieden, maar de speler kwam er niet uit met de Russen. 'Het grote geld in Rusland hangt samen met de olieprijs en die staat nu laag. Daarom zijn we er helaas niet uitgekomen', laat zaakwaarnemer Alexander Bursac weten aan Voetbal International.

'Lerin krijgt binnenkort een kindje en ziet het best zitten om in Rusland te gaan voetballen, maar niet voor maar een klein beetje meer geld dan hij in Nederland of België kan krijgen', legt Bursac de reden van het afketsen van de transfer uit. Toch lijkt Duarte op korte termijn te vertrekken bij Ajax. 'We verwachten vanavond of morgenochtend met nieuws te kunnen komen. Ik kan helaas niet zeggen om welke club het gaat, maar het is in ieder geval geen Nederlandse club.'

Ajax nam Duarte in de zomer van 2013 voor ongeveer drie miljoen euro over van Heracles Almelo. Waar de linkspoot in Almelo regelmatig uitblonk, wist hij de hoge verwachtingen in Amsterdam nooit waar te maken. Vorig seizoen werd Duarte na de winterstop verhuurd aan SC Heerenveen, maar daar kwam hij mede door blessureleed niet verder dan acht optredens en één doelpunt. (Roy van den Berghe)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.