Vertrek Dingsdag verschaft NAC Breda financieel lucht

Reacties

Het vertrek van Michael Dingsdag als actief speler van NAC is een financiële opsteker voor de Bredase club. Maandag werd bekend dat de verdediger een eind maakt aan zijn loopbaan en doorgaat als jeugdtrainer in het Rat Verlegh Stadion.

Vertrek Dingsdag verschaft NAC Breda financieel lucht

Het is een publiek geheim dat het salaris van Dingsdag behoorlijk op de begroting drukte bij de Eerste Divisionist, die zich dit seizoen opnieuw ten doel heeft gesteld promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Gekoppeld aan het feit dat de routinier geen vaste waarde was bij NAC, kwamen de partijen tot de slotsom dat hij in een rol van jeugdtrainer meer van waarde kan zijn.

De 33-jarige Dingsdag, in het verleden actief voor Vitesse, SC Heerenveen en de Zwitserse clubs FC Sion en Grasshoppers, gaat voor drie seizoenen aan de slag als assistent bij de D-jeugd.

Het vertrek van Dingsdag als actief speler betekent dat NAC zijn salaris kan spreiden over een langere periode. Derhalve komt er nu weer budget vrij om spelers te halen. Eerder besloten Jelle ten Rouwelaar en Ronnie Stam al een punt te zetten achter hun spelersloopbaan.

De afgelopen weken versterkte de Bredase club zich al flink voor het aankomende seizoen. Mogelijk komt daar binnenkort nog een speler bij, want De Parel van het Zuiden heeft Fisayo Adarabioyo op proef. De 21-jarige aanvaller speelde in de jeugd bij diverse Premier League-clubs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.