Vertrek De Jong levert financiële ruimte op bij Willem II

Reacties

Het per directe vertrek van Frenkie de Jong van Willem II naar Ajax, levert de Tilburgse club weer een klein beetje extra ruimte op in de spelersbegroting. Technisch directeur Carlos Aalbers en coach Jurgen Streppel willen de selectie in de winterstop graag versterken met een spits.

Vertrek De Jong levert financiële ruimte op bij Willem II

De Jong, opgeleid bij De Tricolores, tekende afgelopen zomer een vierjarig contract bij de Amsterdamse club. Hij werd vervolgens weer een jaar verhuurd aan Willem II. De middenvelder komt echter amper een spelen toe in Tilburg. Om die reden is besloten dat De Jong nu al naar Ajax verkast.

In de hoofdstad zal hij vermoedelijk in het beloftenelftal, uitkomend in de Jupiler League, gaan spelen. Zonder De Jong (18) verkast Willem II volgende week naar Turkije, waar de rood/wit/blauwen een trainingskamp hebben belegd.

Voor zijn voorhoede kan Willem II-trainer Streppel momenteel onder anderen over Ajax-huurling Richairo Zivkovic beschikken. Hij heeft met twee Eredivisie-goals zijn belofte niet kunnen inlossen. Gelegenheidspits Erik Falkenburg is de clubtopscorer van de Tilburgers met acht treffers. Ook Nick van der Velden, Lesly de Sa en Adam Nemec kunnen nu de posities voorin bekleden. Terell Ondaan en Bruno Andrade zijn al langdurig uit de roulatie door blessureleed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.