media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Vertrek Bony zeker: 'Vitesse is zó weinig nagekomen'

Vertrek Bony zeker: 'Vitesse is zó weinig nagekomen'

Voor Wilfried Bony is het allang geen vraag meer. Hij vertrekt komende zomer bij Vitesse, de club met wie hij vanwege de nodige incidenten momenteel naar eigen zeggen een puur zakelijke verhouding heeft.

'Ik moet komende zomer weg. Ik ben klaar bij Vitesse en klaar in Nederland', vertelt de Eredivisie-topschutter. 'Bovendien heb ik te maken met het nationale elftal van Ivoorkust. De prachtige loopbaan van Didier Drogba loopt op zijn einde en er zijn genoeg potentiële opvolgers. Dit is mijn moment. Alleen gaat dat moeilijk als je voor een club als Vitesse speelt. Dat zegt ze daar niet zoveel.'

De relatie met de clubleiding van Vitesse is al enige tijd flink vertroebeld. 'Er zijn veel beloftes gedaan, niet alleen aan mij. Bij mij ging het ook om geld, maar dat was niet het belangrijkste. Het gaat om respect. Dat vind ik het allergrootste goed. Dat toonde Vitesse niet.'

'Er is veel beloofd, maar Vitesse is zó weinig nagekomen', vervolgt Bony, die had gehoopt afgelopen winter al te vertrekken naar een mooie club. 'Een voorbeeld: mijn zaakwaarnemer heeft meermalen contact gezocht met de club, maar niemand nam op. Ze belden hem niet eens terug. Ik voelde me niet serieus genomen. Ik heb er veel over gesproken met John van den Brom. Hij zei: "Vergeet alles wat er gebeurd is. Maak je goals en als je de kans krijgt te vertrekken, ga meteen weg". Dat heeft hijzelf vorig jaar ook gedaan', besluit Bony. (Thijs Slegers & Stef de Bont)

Lees in de nieuwe editie van Voetbal International het uitgebreide interview met Wilfried Bony. Hij spreekt onder meer over de titelrace met Vitesse, de kracht die hij uit zijn geloof haalt en komt de nog onbekende volgende stap in zijn loopbaan aan bod . Bestel in onze webshop direct VI nr. 14.

Laatste nieuws