Vertonghen moet sterk seizoen staken door knieblessure

Reacties

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino kan voorlopig geen beroep doen op Jan Vertonghen. De Belgische verdediger maakt dit seizoen als vaste waarde bij de Londenaren indruk, maar moet voorlopig toekijken met een knieblessure.

Vertonghen moet sterk seizoen staken door knieblessure

De ex-Ajacied miste tot afgelopen zaterdag geen minuut in het huidige competitieseizoen. In de wedstrijd tegen Crystal Palace (3-1 zege) was hij echter bijzonder ongelukkig. Voor rust werkte hij een bal in eigen doel, waarna hij in de 75ste minuut geblesseerd naar de kant moest.

Onderzoek wees uit dat hij schade heeft opgelopen aan zijn binnenste knieband. 'Onze medische staf zal zijn situatie goed monitoren en zal op een later tijdstip bepalen wanneer hij klaar is om weer aan de training te beginnen', melden de Spurs op Twitter zonder een revalidatieduur te noemen. In Belgische media wordt gesproken van zeker enkele weken.

Momenteel verblijft de huidige nummer vier van Engeland in Barcelona, waar de ploeg toewerkt naar de confrontatie met Norwich City van volgende week dinsdag. Die wedstrijd lijkt Vertonghen sowieso te moeten missen. De komende maand staan er voor Tottenham - naast het treffen met Norwich - Premier League-duels met achtereenvolgens Watford, Manchester City en Swansea City op het programma. De maand maart begint met twee derby's: West Ham United-uit op 2 maart en Arsenal-thuis op 5 maart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.