Verschil tussen Juventus en AC Milan blijft drie punten

De kampioenstrijd blijft spannend in Italië. Zowel Juventus als AC Milan boekte een overwinning, waardoor het verschil tussen de ploegen slechts drie punten blijft. Internazionale won ook, al kwam de zege niet eenvoudig tot stand.

Novara - Juventus 0-4Juventus had een makkelijke middag op bezoek bij Novara. Al na een kwartier opende Mirko Vucinic de score. Novara had weinig in te brengen, waardoor de score vijf minuten voor rust werd verdubbeld door Marco Borriello.

Na rust breidde De Oude Dame de voorsprong uit. Via Arturo Vidal en opnieuw Vucinic werd de eindstand op 0-4 bepaald. Eljero Elia kwam nog als invaller binnen de lijnen, maar de score veranderde niet meer.

Degradatie lijkt voor Novara niet meer te ontlopen. Novara staat na het verlies acht punten achter op Genoa, met nog drie wedstrijden te gaan. Juventus is koploper in de Serie A, met drie punten voorsprong op AC Milan.

Siena - AC Milan 1-4AC Milan blijft in het spoor van koploper Juventus. Tegen Siena maakten de Rossoneri geen fout: 1-4.

Het duurde nog 26 minuten voordat Milan op voorsprong kwam. Antonio Cassano maakte zijn eerste doelpunt in de Serie A sinds zijn terugkeer na zijn hartproblemen: 1-0. Drie minuten later bracht Zlatan Ibrahimovic de Italiaanse middenmoter de nekslag toe.

Door een treffer van Erjon Bogdani kwam de spanning tien minuten voor tijd plotseling terug in de wedstrijd, maar de ploeg van Mark van Bommel (de enige Nederlander die in actie kwam) speelde de wedstrijd koelbloedig uit.

Nadat Antonio Nocerino in de slotfase trefzeker was voor Milan was de klus geklaard. Uiteindelijk tilde Ibrahimovic (met zijn zesentwintigste Serie A-goal van dit seizoen) de score naar 1-4.

Internazionale - Cesena 2-1Internazionale heeft op zeer moeizame wijze gewonnen van Cesena. De bezoekers, die al gedegradeerd zijn uit de Serie A, kwamen in de tweede helft via Luca Ceccarelli op voorsprong.

Twee minuten later trok Joel Obi de stand weer gelijk, waarna Inter haastig op zoek ging naar de voorsprong. Die kwam er twintig minuten voor tijd. Mauro Zárate bepaalde de eindstand op 2-1.

Wesley Sneijder speelde tachtig minuten mee, waarna hij werd vervangen door Andrea Poli. Inter klimt door de zege naar de vijfde plaats. Die positie geeft recht op Europa League. De club heeft evenveel punten als Napoli, dat derde staat. Lazio heeft ook 55 punten, maar speelt vanavond nog tegen Udinese.

Overige duels:Bologna - Genoa 3-2Atalanta Bergamo - Fiorentina 2-0Lecce - Parma 1-2 Foto: VI Images