Verschil tussen Club Brugge en Anderlecht blijft een punt

Het Club Brugge van trainer Adrie Koster had veel moeite met Sint-Truiden. Anderlecht bleef in het spoor van de koploper.

Verschil tussen Club Brugge en Anderlecht blijft een punt

Club Brugge-Sint-Truiden 1-0Club Brugge was de bovenliggende partij in eigen stadion, maar slaagde er lange tijd niet in doelman Simon Mignolet te passeren. Dat lukte Ronald Vargas in de 74ste minuut. Hij werkte een hoge voorzet binnen en bezorgde de koploper drie punten. Coach Koster bracht na twaalf minuten spelen Ryan Donk in het veld als vervanger van de geblesseerde Carl Hoefkens.

Anderlecht-SC Lokeren 2-0Anderlecht moest het stellen zonder de geschorste Mbark Boussoufa. De thuisclub miste de creatieve ingevingen van de spelmaker, maar zijn afwezigheid werd opgevangen door Romelu Lukaku (foto). De inbreng van de zestienjarige spits was opnieuw doorslaggevend. Lukaku kopte zelf de 1-0 binnen en stond ook aan de basis van de 2-0 van Guillaume Gillet.

Het verschil tussen Club Brugge en Anderlecht blijft één punt: 30 om 29 punten. Regerend kampioen Standard Luik volgt de nummers een en twee inmiddels op ruime afstand.

Bekijk hier al onze video's