media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Verschil Europa League en Champions League verkleind

Verschil Europa League en Champions League verkleind

De grote geldstromen in de Champions League moeten vanaf 2012 ook naar de Europa League vloeien. Er komt een belangrijke verhoging van inkomsten voor Europa League, dat geld moet uit de Champions League komen en zal deels worden aangevuld door de UEFA.

Dat voorstel kwamen de ECA (de verzamelde Europese clubs) en de UEFA de afgelopen week overeen. De komende week moet de UEFA de afspraak nog ratificeren. Maar dat lijkt een formaliteit. Daarmee gaat de financiële kloof tussen de Europa League en de Champions League de komende jaren fors verkleind worden.

Maarten Fontein, bestuurslid van ECA en lid van de professional football strategy board van UEFA: 'Wij zijn bijzonder verheugd dat ECA en UEFA een langjarige overeenkomst hebben gesloten, zowel met betrekking tot het besluitvormingsproces als wel het gezamenlijke optrekken teneinde ons doel de internationale voetbaluitdagingen adequaat het hoofd te kunnen bieden en de belangen van onze clubs verder te waarborgen. Daarnaast is het van belang dat de inkomsten voor de Europa League omhoog gaan en het verschil met de Champions League wordt verkleind, met name voor de clubs uit Nederland is dit een stap in de goede richting.' (Iwan van Duren en Tom Knipping)

Lees in de nieuwe Voetbal International, die woensdag uitkomt, meer over dit onderwerp.

Foto: VI Images

Laatste nieuws