Verrassende nederlaag voor Arsenal

Arsenal heeft zich in eigen huis laten verrassen door stadgenoot Charlton Athletic . De ploeg van manager Arsene Wenger moest liefst vier tegentreffers incasseren en verloor uiteindelijk met 2-4. Het was het derde Premiership-duel op rij waarin Arsenal niet tot winst kon komen. Arsenal kwam nog wel op voorsprong tegen Charlton Athletic door een doelpunt van Thierry Henry, maar moest daarna toezien hoe de bezoekers genadeloos toesloegen. Via treffers van Steven Brown, Richard Wright (in eigen goal), Claus Jensen en Jason Euell liep Charlton eenvoudig naar een 4-1 voorsprong. Arsenal deed dertig minuten voor tijd nog wel wat terug via een benutte strafschop van opnieuw Henry, maar verder kwam de thuisploeg niet.

Chelsea boekte op Stamford Bridge een moeizame maar uiterst belangrijke thuiszege op Ipswich Town : 2-1. De overwinning kwam pas in de blessuretijd tot stand door een treffer van Samuel Dalla Bona. Chelsea was in de eerste helft op voorsprong gekomen door Gianfranco Zola, maar zag Ipswich in de 81ste minuut langszij komen door een benutte strafschop van aanvaller Marcus Stewart. Voor Ipswich betekende de nederlaag de tiende competitiewedstrijd op rij zonder zege. Chelsea houdt door de overwinning zicht op de koploper in het Premiership. Bij Chelsea kwam Jerrel Hasselbaink deze competitie pas voor de tweede keer niet tot scoren. De aanvaller voert nog wel de topscorerslijst aan met tien doelpunten, maar moet die koppositie wel delen met Thierry Henry.