Vermoeid AZ blijft koploper na minieme winst op RKC

AZ is de wedstrijd tegen RKC Waalwijk zonder kleerscheuren doorgekomen. De Alkmaarders maakten op eigen veld pas in de tweede helft het verschil.

De ploeg van trainer Gertjan Verbeek oogde vooral voor rust krachteloos en speelde zonder inspiratie. Gek was dat niet, gezien het feit dat de Noord-Hollanders donderdag nog een marathonpartij in het KNVB-bekertoernooi afwerkten tegen Heracles Almelo. Dat duel werd tot overmaat van ramp in de verlenging nog verloren ook.

Zondag kwam AZ een helft lang tot slechts één doelpoging. Meteen na rust was het ineens raak. Een lange bal van Rasmus Elm werd door Jozy Altidore met het hoofd klaargelegd voor Johann Berg Gudmundsson. De IJslander rondde beheerst af.

In de blessuretijd kwam de thuisploeg nog goed weg. RKC begon brutaal aan een slotoffensief en zag een schot van Evander Sno nog rakelings over het doel van AZ-goalie Esteban zeilen. Het bleef echter bij 1-0.

AZ blijft met de winst koploper in de Eredivisie met 56 punten uit 27 duels. De ploeg van trainer Ruud Brood blijft tiende met 34 punten. Foto: VI Images