Vermoedelijke opstelling Argentinië: één vraagteken voor halve finale

Reacties

In aanloop naar de halve finale tegen Kroatië is het meespelen van Ángel Di María het enige echte vraagteken bij Argentinië. Bondscoach Lionel Scaloni moet beslissen of hij de 34-jarige vleugelaanvaller vanaf het begin laat meespelen of net als tegen Oranje laat invallen.

Vermoedelijke opstelling Argentinië: één vraagteken voor halve finale
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
3 - 0
Kroatië
Kroatië

Di María kwam niet ongeschonden uit het laatste groepsduel met Polen, maar is inmiddels op de weg terug. Vrijdag viel de ervaren linkspoot tijdens de verlenging in tegen het Nederlands elftal, dinsdagavond kan El Fideo volgens Argentijnse media ongeveer een uur meedoen tegen Kroatië. Maandag trainde de 128-voudig international volledig mee.

Als Di María in de basis start, keert Argentinië volgens Olé en TyC Sports terug naar een 4-3-3-formatie. Besluit Scaloni hem toch vanaf de bank te laten starten, dan komt er met Leandro Paredes mogelijk een extra middenvelder in de ploeg. De derde optie is om Inter-aanvaller Lautaro Martínez aan de zijde van Lionel Messi en Julian Álvarez te laten spelen.

Het lijkt er hoe dan ook op dat Scaloni weer afstapt van het 5-3-2-systeem, waarvoor de bondscoach koos in de kwartfinale tegen Oranje. Het betekent dat ex-Ajacied Lisandro Martínez zijn basisplaats weer kwijt is. Scaloni zei maandag tijdens zijn persconferentie dat Martínez geen optie is om de geschorste Marcos Acuña te vervangen, Nicolas Tagliaflico zal als linksback starten.

Bij Kroatië worden voor de halve finale geen wijzigingen verwacht. Verdediger Josko Gvardiol en Marcelo Brozovic kwamen niet okselfris uit de kwartfinale tegen Brazilië, maar bondscoach Zlatko Dalic liet tijdens zijn persconferentie weten dat het tweetal op tijd fit is voor de kraker tegen Argentinië. Dalic houdt volgens de Kroatische media vast aan zijn winnende elftal.

Vermoedelijke opstelling Argentinië: Emiliano Martínez; Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico; De Paul, Fernández, Mac Allister; Di María (Paredes), Messi, Álvarez.

Vermoedelijke opstelling Kroatië: Livakovic; Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa; Modric, Brozovic, Kovacic; Pasalic, Kramaric, Perisic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Meer Kroatië
Meer over Kroatië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.