Vermeij schiet De Graafschap terug naar Eredivisie

De Graafschap keert na drie seizoenen in de Jupiler League terug naar de Eredivisie. In de return op bezoek bij FC Volendam bezorgde Vincent Vermeij De Superboeren de felbegeerde promotie: 0-1.

En dat terwijl de thuisploeg de beste kansen kreeg en het spel dicteerde. Eigenlijk was er vanaf het eerste fluitsignaal maar één team dat aanspraak maakte op de overwinning. FC Volendam begon na de eerdere 0-0 in Doetinchem uitstekend aan de return en kreeg in het eerste half uur al drie goede kansen.

Kevin Brands was twee keer zeer gevaarlijk voor het doel van Hidde Jurjus, terwijl even later een schot van Kevin van Kippersluis met moeite werd gekeerd. Vlak voor rust klonk er eindelijk Volendams gejuich in het Kras Stadion, maar toen de fans van de thuisploeg doorhadden dat de inzet van Bradley Kuwas in het zijnet was beland, werd het al snel weer stil.

De stilte werd een minuut later verstoord door de meegereisde aanhang van De Graafschap. Zij vierden een treffer van Vincent Vermeij (uiterst links op de foto), die vanuit het niets de score opende. Een klap die de thuisploeg van de vertrekkende trainer Hans de Koning niet meer te boven kwam. Aan de hoeveelheid mogelijkheden lag het niet. Van Kippersluis miste nog een goede kopkans, Brands volleerde van dichtbij op Jurjus, terwijl diezelfde doelman even later fabuleus redde op een vrije trap van Kuwas.

Doelpunten vielen er niet meer, waardoor De Graafschap volgend seizoen weer te zien is in de Eredivisie. FC Volendam is, net als in de afgelopen zes jaargangen, na de zomer weer actief in de Jupiler League.