Vermeer-taferelen bij Berg, streakende Elstrup

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Vermeer-taferelen bij Berg, streakende Elstrup

• Precies negentien jaar geleden maakte Dennis Bergkamp een briljante hattrick voor Arsenal tegen Leicester City. Wat een klasbak!

'Nummer 1 is nooit beschikbaar voor spelers. Je ziet het ook niet vaak. Ik heb alleen Edgar Davids ooit met nummer 1 zien spelen en verder niemand anders. Ik vind het een prachtig nummer.'
Jonathan de Guzman krijgt rugnummer 1 toebedeeld bij zijn nieuwe club Chievo Verona, dat de middenvelder huurt van Napoli. De ex-Feyenoorder is er zelf in ieder geval blij mee! (RTV Rijnmond)

Marcus Berg, ex-aanvaller van FC Groningen en PSV, krijgt het momenteel zwaar te verduren. De dertigjarige Zweed, die tegenwoordig uitkomt voor Panathinaikos, kwam anderhalve week geleden onder vuur te liggen vanwege een racistische uitspraak tegen de Zuid-Afrikaanse middenvelder Lebogang Phiri in het Europa League-duel met Brøndby IF. Nu maakt Berg hetzelfde mee als Kenneth Vermeer bij Feyenoord. De supporters van Brøndby toonden donderdag in de return tegen Panathinaikos een spandoek met daarop een onthoofde Berg. Ook werd er een pop aan een strop gehangen, wat doet denken aan de pop in de Amsterdam Arena, die door een Ajax-supporter was opgehangen vanwege Vermeers transfer naar Feyenoord.

'Waarom PSV? Ze spelen voetbal vergelijkbaar met dat van Pep Guardiola. Pep en Phillip Cocu zijn goede vrienden en speelden met elkaar. Daarnaast is PSV gewoon een heel goede club. En ze komen ook nog eens in de Champions League uit.'
• De zaakwaarnemer van PSV-aanwinst Oleksandr Zinchenko denkt dat zijn cliënt een goede keuze heeft gemaakt door naar PSV te gaan. De Oekraïense vleugelaanvaller wordt dit seizoen gehuurd van Manchester City. (Oekraïense media)

• Borussia Dortmund-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang heeft Robert Lewandowski uitgedaagd voor de topscorerstitel van de Bundesliga. 'De race is begonnen', tweet Aubameyang naar de Poolse spits van Bayern München, die vrijdagavond een hattrick maakte in de met 6-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Werder Bremen. Beiden waren in het seizoen 2013/2014 ploeggenoten van elkaar bij Borussia.

'Pérez is ook een laatbloeier. Hij speelde in een andere positie, maar toen is hij verhuisd naar het centrum van de aanval. Hij is een uitstekende afmaker.'
• Arsenal-manager Arsène Wenger vergelijkt Leicester City-spits Jamie Vardy met Deportivo La Coruña-aanvaller Lucas Pérez, omdat ze beiden laatbloeiers zijn. Vardy komt deze zomer niet naar The Gunners, maar de Spaanse spits staat wél op het punt om naar Arsenal te verkassen. Wenger geeft Pérez nog maar even een compliment... (Sky Sports)

• Het gaat niet helemaal goed met oud-Feyenoorder Lars Elstrup, die tussen 1986 en 1988 65 duels speelde bij de Rotterdammers. De EK-held van 1992 van de Deense nationale ploeg kampt al sinds de jaren negentig met zware depressies. Vrijdagavond was het opnieuw raak. De 53-jarige Elstrup besloot in de Deense competitiewedstrijd tussen Randers FC en Silkeborg IF ineens zonder kleren op het veld te gaan rennen...

'Het was deels mijn eigen eigen schuld. Toen dacht ik: geef hem het voordeel van de twijfel, het was eigenlijk geen slechte tackle.'
• Manchester United-verdediger Luke Shaw brak september vorig jaar zijn been in het Champions League-duel met PSV door een tackle van verdediger Héctor Moreno. Dat kostte hem het hele seizoen, maar toch legt de 21-jarige Engelsman de schuld niet bij de dader. Dat is nog eens eerlijk! (The Guardian)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.