Vermeer werkt in topvorm toe naar weerzien met Ajax

Reacties

Kenneth Vermeer begon met enkele weifelende optredens aan het nieuwe seizoen, maar de Feyenoord-doelman toonde zondag tegen AZ dat hij zijn topvorm weer te pakken heeft. En dat komt goed uit, met de confrontatie in het KNVB-bekertoernooi met zijn oude werkgever Ajax in het vooruitzicht.

Vermeer werkt in topvorm toe naar weerzien met Ajax

Vermeer verloor begin dit seizoen zijn plek in de selectie van het Nederlands elftal aan PSV-keeper Jeroen Zoet, nadat hij onder meer in de eerste twee duels van het seizoen met FC Utrecht (3-2) en SC Cambuur (2-0) niet foutloos had gespeeld. Tijdens de tiende speelronde hield de 29-jarige sluitpost Feyenoord echter op de been met enkele geweldige reflexen, waardoor AZ met 3-1 ten onder ging in De Kuip.

'Het liefst doe ik zo min mogelijk. Maar als ik dan toch werk te doen krijg, probeer ik dat zo goed mogelijk te doen', reageerde Vermeer (op de foto met AZ-spits Vincent Janssen) in gesprek met het ANP. 'Soms heb je van die fases in het seizoen waarin het even tegenzit. Dat ballen erin vliegen die er normaal niet in gaan. Maar ik ben het vertrouwen in mezelf nooit verloren. Ik weet wat ik kan, het team weet wat ik kan.'

Het zal ongetwijfeld vertrouwen geven voor het bekerduel met Ajax in de derde ronde van de strijd om de KNVB-beker. De eerste twee confrontaties met zijn oude club kon Vermeer vorig seizoen niet winnen. In De Kuip won de toenmalige landskampioen ondanks een enorm overwicht van Feyenoord met 1-0. Begin dit jaar werd het in De Arena 0-0.

Kenneth Vermeer staat op 21 september 2014 aan de grond genageld als Ricardo van Rhijn Ajax uit een vrije trap op 0-1 zet in De Kuip.
Kenneth Vermeer staat op 21 september 2014 aan de grond genageld als Ricardo van Rhijn Ajax uit een vrije trap op 0-1 zet in De Kuip.

Op basis van het thuisduel van ruim een jaar geleden denkt Vermeer dat de Rotterdammers nu wel kunnen winnen. 'Van de eerste minuut tot de laatste seconde gaven we Ajax toen geen adem om te voetballen. Dat is de tactiek om ze pijn te doen. Onze selectie is alleen maar sterker geworden ten opzichte van vorig seizoen. Dat belooft dus wat.'

Uitfluiten
Feyenoord won op eigen veld maar één van de laatste elf Klassiekers. Van Kuipvrees is in de hoofdstad dan ook geen sprake, weet Vermeer uit eigen ervaring. 'Die vijandelijke ontvangst, daar kon ik alleen maar van genieten. Ik ging als Ajacied altijd met een goed gevoel naar De Kuip. Dat uitfluiten geeft ook kracht', aldus Vermeer, die vorig seizoen vlak voor het sluiten van de markt overstapte.

Op basis van de seizoenstart zijn de twee aartsrivalen aan elkaar gewaagd. Zowel Ajax als Feyenoord heeft na tien speelronden 25 punten. Alleen op basis van het doelsaldo blijft de ploeg van trainer Frank de Boer die van Giovanni van Bronckhorst voor op de ranglijst. Volgens Vermeer doet dat niet ter zake. 'Feyenoord tegen Ajax, dat is altijd een wedstrijd op zich. En nu zeker. Slechts één ploeg kan verder.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.