Vermeer treedt in voetsporen Pieters Graafland

Reacties

Kenneth Vermeer beseft dat de overstap van Ajax naar Feyenoord gevoelig ligt, maar de doelman heeft een uitstekend voorbeeld.

Vermeer treedt in voetsporen Pieters Graafland

'Ik weet hoe het leeft tussen Ajax en Feyenoord en snap dat deze transfer voor sommigen heel pijnlijk is', geeft Vermeer aan de rivaliteit te onderkennen. De 28-jarige doelman - die maandagochtend bij De Kuip arriveerde voor de medische keuring (zie foto) - is de negende speler en de tweede keeper die de gevoelige overstap maakt van Ajax naar Feyenoord.

Keeper Eddy Pieters Graafland was in 1958 de eerste die Ajax voor Feyenoord verruilde. De 47-voudig international, die destijds voor een recordbedrag van 134 duizend gulden werd overgenomen, vierde in Rotterdam zijn grootste successen. Naast vier landstitels en twee keer de KNVB-beker maakte de keeper deel uit van het Feyenoord, dat in 1970 als eerste Nederlandse club beslag legde op de Europa Cup I.

Opvallend genoeg maakte Eddy PG naam als penaltykiller, een status die Vermeer de laatste tijd ook verdiende in de wedstrijden die hem in Amsterdam waren gegund. En ook het aantal interlands namens Ajax is hetzelfde. Net als Pieters Graafland maakte Vermeer als viervoudig international de overstap.

Na Pieters Graafland vertrokken Henk Groot (1963), Theo van Duivenbode (1969), René Notten (1977), Johan Cruijff (1983), Arnold Scholten (1989), John van Loen (1993) en Angelos Charisteas (2006) vanuit Amsterdam naar Rotterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.